Semesterbostäder & hotell i Nago

 
Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Nago ligger vackert på en bergsplatå med en enastående utsikt över Gardasjön. Byn präglas av Trentino-regionens frodiga och kuperade natur nära berget Monte Baldo som är känd för sin vackra natur med fina vandringsleder och skidåkning om vintern.

Under andra världskriget var Nago och regionen Trentino-Alto Adige en strategiskt viktig punkt för det tyska flygvapnet Luftwaffe. Här utspelade sig även ett viktigt slag som de Allierade vann och den närliggande staden Riva del Garda fick det ena tornet på sin borg sönderskjutet vilket man kan se än idag.

Idag präglas byn och området av aktiva frilufsare då möjligheterna för vandring, mountainbike-turer och skidåkning är utmärkta. I den närliggande byn Torbole nere vid sjön står windsurfing och andra vattenaktiviteter i fokus. Även livsnjutaren hittar till Nago för den goda lokala maten som präglas av vilt från bergen och inte minst det goda robusta rödvinet av den lokala druvan Teroldego.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Populärt i Sydtyrol & Trentino Alto Adige

Hotel Angelini

Torbole sul Garda

Residence Dromaé

Ledrosjön

search map