Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Nago ligger vackert på en bergsplatå med en enastående utsikt över Gardasjön. Byn präglas av Trentino-regionens frodiga och kuperade natur nära berget Monte Baldo som är känd för sin vackra natur med fina vandringsleder och skidåkning om vintern.

Under andra världskriget var Nago och regionen Trentino-Alto Adige en strategiskt viktig punkt för det tyska flygvapnet Luftwaffe. Här utspelade sig även ett viktigt slag som de Allierade vann och den närliggande staden Riva del Garda fick det ena tornet på sin borg sönderskjutet vilket man kan se än idag.

Idag präglas byn och området av aktiva frilufsare då möjligheterna för vandring, mountainbike-turer och skidåkning är utmärkta. I den närliggande byn Torbole nere vid sjön står windsurfing och andra vattenaktiviteter i fokus. Även livsnjutaren hittar till Nago för den goda lokala maten som präglas av vilt från bergen och inte minst det goda robusta rödvinet av den lokala druvan Teroldego.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 
search map