Hotell i Madonna di Campiglio i Sydtyrolen & Trentino Alto Adige

Upplev sommaren i Dolomiterna i 8 dagar

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Denna vecka kommer du och ditt resesällskap alltså att kunna njuta av både avkoppling i vackra omgivningar som aktiviteter - allt tillsammans med bergens magiska atmosfär och friska luft. Med andra ord, detta är platsen för dig som tycker om att vandra eller cykla. Du får ett kort från hotellet som du tar med dig till diet lokala APT kontoret (turistkontoret) där du byter ut detta mot ditt Dolomiti-card som ger dig tillgång till liftarna och massor annat. Här får du även information om exakt vad som ingår i kortet och olika aktiviteter i området. Du reser på egen hand vilket innebär att du själv kan bestämma hur dina dagar ska se.

Boendet kan eventuellt tänkas bli annat hotell än det angivna, men om detta skulle inträffa så får du besked inom det kortaste efter det att du bokat. Standarden och förutsättningarna blir dock de samma. Denna resa kan bokas i perioden 23/6-15/9.

Hoteller på rejsen
Dagsprogram
Galleri
Priser och avreseinformation

En underbar natur väntar dig

Att Dolomiterna är med på UNESCOS's världsarvlista är inte svårt att förstå. Landskapet är helt underbart och bergen anses vara några av de vackraste i världen, inte bara för skidåkning utan även för dig som vill vandra och uppleva naturen sommartid. De gröna dalarna ligger skyddade och oförorenade och du kan njuta av naturens egna dofter och friska bergsluft.

Adamello Brenta's magnifika natur och Madonna di Campiglio erbjuder något för alla. Här finns vandringsleder, bergshytter,s.k. rifugi, bergsrestauranger och liftar som tar dig runt. De lokala transportmedlen gör att du kan låta din egen bil stå om du önskar. Här uppe är som sagt naturen helt underbar med sjöar och floder. De stora lederna tar dig genom skogsmarker till små alpina sjöar som S.Giuliano, Ritorto, Nambino och Cornisello och orörda dalar som Val Genova och Val Namborne.

Kort dagsprogram

- Dag 1 – du börjar din resa i Madonna di Campiglio
- Dag 2 – gå på upptäcktsfärd
- Dag 3 – Adamello Brenta
- Dag 4 – besök sjöarna
- Dag 5 – på med kängorna
- Dag 6 – en vilodag
- Dag 7 – Riva del Garda - Trento
- Dag 8 – hemresa eller vidare äventyr

Du bor med komfort på fyrstjärnigt hotell

Du bor i dubbelrum med dubbelsäng eller twinbäddar, badrum med dusch eller badkar. Faciliterna är som minimum Sat-TV, minibar, kassafack och hårtork.

Dagsprogram

Dag 1 - du ankommer till Madonna di Campiglio

Du ankommer till Madonna di Campiglio, som ligger i naturparken Adamello Brenta. Här checkar du in på Chalet del Brenta, ett trevligt SPA hotell som ligger endast ca fem minuter till fots från det stora liftsystemet. Innan du kryper till sängs äter du middag på hotellet som serverar lokala specialiteter. 

Dag 2 - dags att upptäcka området

Efter frukosten kan du i dag bekanta dig med staden och området. Madonna di Campiglio är en älskad ort både vinter som sommar på grund av sina vackra omgivningar. Orten ligger på ca 1550 meters höjd och har ett väl utvecklat system som snabbt och enkelt tar dig runt. Middag väntar di på hotellet.

Vandreferie i Dolomitterne

Dag 3 - nationalparken Adamello Brenta

Du börjar dagen med en frukost innan det blivit dags för dig att ta på dina vandrarkängor. Om du inte har kängor med så rekommenderar vi ett par rejäla skor innan du beger dig "hemifrån". Parco Adamello Brenta är en underbar nationalpark som har öppet 24 tummar om dygnet, förutom vissa helgdagar. Här kan du njuta av vackra scenerier och frisk luft. Du kan välja någon av de utsatta lederna och svårighetsgraden bestämmer du själva.  Är du en naturälskare kan du passa på då här är rikt både på flora som fauna. Dolomitikortet ger dig tillgång till liftarna. Dagen avrundar du med en middag på hotellet.

Dag 4 - de underbara sjöarna

Eftersom du inte har några tider att passa på denna resa kan du i lugn och ro njuta av din frukost och ditt kaffe. Hur dagarna ska se ut det bestämmer du själva. Om du vill kan du idag besöka områdets sjöar och här finns ett par att välja mellan. Du har Lago di Tovel, Lago di Molveno som är den djupaste, Lago delle Malghette, Lago di Santa Giustina och underbara Lago di Toblino. Ska du se dem alla får du ägna en heldag åt detta, men det kan det vara värt. Och hinner du inte med dem alla på en och samma dag, så har du ju fler dagar på dig. En middag väntar dig i vanlig ordning på hotellet.

Dag 5 - återigen dags att sätta på kängorna

Nu har du fått vila upp benen lite så efter frukosten kan du återigen ta liften upp mot högre höjder. Det finns ju flera leder att välja mellan så idag kan du ta den andra sidan om du önskar. Du byter inte bara sida utan även de vackra vyerna. Passa även på att stanna till för en god lucnh på en rifugi, om du inte har med egen proviant. Middagen äter du på hotellet.

Dag 6 - dags för en dags vila

Om du valde den "tuffa" sidan i går kan du idag passa på att vila upp dig lite. Antingen stannar du kvar i Madonna di Campiglio och slår dig ner på en av uteserveringarna och njuter av livet och omgivningarna. Alternativt kan du stanna kvar på hotellet med en bra bok eller besöka hotellets SPA avdelning där du unnar dig en välbehövlig massage. Middag ingår som vanligt, men du är givetvis fri att prova på någon av ortens andra matställen.

Dag 7 -  besök närliggander Gardasjön

I dag kan du sätta dig i bilen och köra till Riva del Garda, vid norra Gardasjön, och som ligger ca 67 km söder om Madonna di Campiglio. Du parkerar lättast i stadens stora parkeringsgarage, som ligger på kustvägen mot Limone sul Garda (den gamla vägen). I Riva del Garda kan du strosa runt bland stadens trånga gränder och njuta av den sköna atmosfär som råder. Passa gärna på att luncha på en av stadens trevliga uteserveringar. Du kan också ta en tur på sjön eller passa på att shoppa lite då det finns en hel del butiker i den lilla staden. En god middag väntar dig när du kommer hem.

Dag 8 - det är dags att åka hem

Efter frukosten har det blivit dags för dig att bege dig vidare, antingen hemåt eller så fortsätter du dina äventyr. Det finns ju så mycket att se och upptäcka i detta underbara land.

Priser och avreseinformation


Du söker på 7 nätters vistelse och du kan ankomma vilken dag du vill i veckan du vill, förutsatt att det finns ledigt. Vad totalpriset innefattar ser du under rubriken, priset inkluderar. Denna resa kan bokas i perioden 23/6-15/9.

Priset inkluderar:
- Sju nätter på Hotel Chalet del Brenta eller liknande
- Frukost och middag på hotellet
- Parkering på hotellet
- Inträde till hotellets Wellness/Spa (kit är obl. att köpa på plats)
- 1 Dolomiti-kort per person för 6 dagar som inkl. liftar, allmänna transportmedel, fritt inträde till museum och slott samt rabatter i en del butiker

Priset inkluderar inte:
- Transport till och från Italien och till hotellet
- Övriga måltider och drycker
- Lokala skatter
- Övrigt som inte är nämnt under inkluderat

 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map