Hotell vid Ledrosjön vid Gardasjön

Rifugio al Faggio

Frukostbuffén Prova den lokala potatisen
 
Rifugio al Faggio är inte tillgänglig i dagsläget
Rifugio al Faggio är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Ledrosjön här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Chalet Rifugio al Faggio ligger i den vackra Valle di Concei, nära Ledrosjön som endast ligger 10-15 minuters bilfärd bort. Vid Ledrosjön kan du bada, och under sommaren kan du också delta i många olika aktiviteter i vattnet, som både barn och barnsliga själar kommer att uppskatta. Om du vill till Gardasjön, ska du räkna med drygt 30 minuter i bil, men du kan också välja att vandra ner på den gamla stängda vägen, Via del Ponale, varifrån du har en oförglömlig utsikt över Gardasjön.

Här kan du träffa hela familjen

Hotellet ägs av den sympatiska familjen Santi. Till vardags är det oftast de två systrarna Eva och Elena som du kommer att möta, men du kan vara säker på att du också kommer att stöta på både fastrar, kusiner och andra släktingar - för här är släktbanden starka, och alla ger en hjälpande hand. Så är det oftast i Italien, och det är det som gör det extra kul att vara här.

Läs mer om Rifugio al Faggio

Fristad vid bokträdet

Chalens namn, Rifugio al Faggio, betyder översatt "fristad vid bokträdet", vilket kan vara passande med tanke på var vi befinner oss. Hotellet var var från början en liten stuga som tillhörde Eva och Elenas morfar, och då den låg under en stor bok (som fortfarande står kvar) var namnet ett naturligt val. Sedan dess har det byggts ut och moderniserats, men det råder fortfarande en härlig stämning här i skogen, vid slutet av vägen. Chanserna att du möter något av alla de djur som betar i området - kor, getter och får - är stora här.

Restaurangen är känd i området

Rifugio al Faggio är en perfekt utgångspunkt för naturälskare och aktiva sportutövare. Många av de stigar som genomskär bergen, passerar precis utanför dörren, och här finns goda möjligheter för att cykla eller köra motorcykel i området. Men Rifugio al Faggio är berömt för annat än bara naturen. Under helgerna är det inte ovanligt att det kommer gäster på besök, som kört hela vägen från Milano, endast för att äta på ställets berömda restaurang. Här lägger man nämligen vikt på de goda, lokala produkterna som tillagas enligt gamla recept och som gått i arv genom många generationer. Här har du alltså möjlighet för att få en unik gastronomisk upplevelse i rustik miljö, så missa inte chansen.

Möt de lokala invånarna på baren

Förutom restaurangen finns en frukostrestaurang, en bar dit även lokalinvånarna går och löser världsproblem och umgås med varandra. På Rifugio al Faggio kan du bada då de har en pool och mellan kl 16.00-19.00 kan du basta. Här finns också en liten reception och möjlighet till parkering samt liten lekplats till de yngsta gästerna.

Du bor i enkla och rustika rum

De ca. 20 rummen är enkelt och rustikt inredda. De varierar en del i storlek och de har alla telefon, satellit-TV, förvaringsbox samt badrum med dusch och hårtork och i några av rummen finns balkong. De största rummen kan rymma upp till fyra personer och passar därför bra till en familjesemester på landet.

Dölj texten
 
 
search map