Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Dolomiterna är det första du möter i Italien då du ankommer i bil från Skandinavien. Håll en aktiv semester här, eller ta endast ett betagande stopp på vägen längre söderut. Du kommer inte att ånga en vistelse i bergskedjan, som ständigt får mycket beröm för att vara ljus, öppen och lättillgänglig. 

Bergskejdan ligger i norra Italien, i regionerna Sydtyrol och Veneto, och är en del av det massiva berjgkomplexet som vi känner till som Alperna, och faktiska kan specifiera hela vägen ner till "De sydliga Kalk-alperna". Bergarteni området kallas för dolomit och den bryts och behandlas som "dolomitkalk". På sin tid kallade man bergskedjan för Monti Pallidi (de bleka bergen), men de fick senare sitt naman Dolomiterna efter den franska geologen Deodat de Dolomieu, som var den första med att beskriva bergarten.

Då Dolomiterna är några slags underberg till Alperna, är avgränsningen inte helt precis, men helt säkert är, att vi har att göra med ett område, som är särskild ppoulärt bland skandinaver. Här finns fler än 20 bergstoppar på över 3000 meters höjd, och placeringen på Alpernas södra sida, med varma sydliga vindar, gör Dolomiterna till en stor hit både på sommaren och vintern.

Karta över Dolomiterna

På in-Italia erbjuder vi många semesterbostäder i Dolomiterna, både på sommaren och vintern. Klicka på kartan över Dolomiterna härunder, och zooma in på de områdena som du vill undersöka. Här hittar du både härliga hotell och enklare semesterlägenheter - alla handplockade av In-Italias resexperter. Du hittar här den perfekta utgångspunkten för en vandringsssemester, skidresa eller kanske en roadtrip i dessa fantastiska berg. 

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Skidresa i Dolomiterna

Dolomiterna består således av många höga berg, varav det högsta är Marmolada med sina 3342 meter över havet. Just detta berg huserar den enda kvarvarande glaciären i området, Marmoladaglaciären, där du kan åka skidor året om, och som kan rädda skidsemesterna även på de mest snöfattiga åren. Bland skidåkare är Dolomiterna främst känt för det enorma skidområdet Dolomiti Superski, och för skid-rundturen Sella Ronda.

>>> Läs mer om skidsemester i Italien här

Läs mer om Dolomiterna

Aktiv semester med stort A

Dolomiterna är ett charmigt turistmål med sina många utbud av aktiv semester som trekking, rafting, klättring, ridning, golf och inte minst skidåkning. Här hittar du flera kända skiddestinationer som till exempel:

Det finns också ett stort utbud av vandringsleder som du kan bege dig ut på med guide. 

Lättillgängliga berg

De många stigar och vägar som omringar bergen, gör det lätt att besöka de olika områden i Dolomiterna om du antingen är i bil, på cykel, till häst eller till fots. Här finner man imponerande utkikspunkter, vackra sjöar och landskap samt små charmerande bergsbyar. Bergskedjan är som regel täckt av snö men vid foten av bergen kan temperaturen bli mer behaglig under sommarmånaderna.

Dölj texten
 
 
search map