Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Namnet Castello har byn fått av det gamla feodalslott som låg uppe på byns back. Under år 1296 plundrade och brände byborna ner "slottet" som en protest mot förtrycket. I dag ligger här en kyrka, San Giorgio, som byggdes på 1800-talet, och som är ett riktmärke i dag. Det som finns kvar att beskåda är fyra medeltida byggnader, kända som "de romerska husen".

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Upplev den sköna sommaren

Det blir allt mer populärt att tillbringa semestern uppe i bergen, vilket vi kan förstå eftersom landskapet då är underbart vackert. Området lockar inbjudande till härliga promenader i naturen och cykelturer. Brozin heter det intilliggande naturområdet, som ligger en kvart (till fots) från byn och här finns en liten damm och ett rikt naturliv. Byn i sig själv är mysig att vistas i och på dina promenader kommer du att stöta på en del historiska hus.

Läs mer om Castello di Fiemme

Njut av solen även på vintern

Castello di Fiemme passar dig som vill bo i mindre by, med trånga gator och gränder men ändå nära liftsystem och pisterna i Cermis. Och det är lätt att komma till de olika skidområdena Obereggen-Pampeago, Ski Center Latemar och alpe Luise.

Dölj texten
 
 
search map