Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Många erfarna skidåkare menar att Canazei är bland de absolut bästa skiddestinationerna i Europa, och det ligger nog något i det, för Canazei är skandinavernas favorit då det kommer till alpin skidåkning i Italien under vintersäsongen. Här man du åka skidor i ett område med över 1200 km pister, med utmaningar för skidåkningar på alla nivåer - från nybörjare till veteraner. 

Canazei är rent geografiskt den "nästsista byn" i Val di Fassa, och byn har det största skidområdet i dalen, tillsammans med grannbyarna Campitello och Alba. Bykärnan består av små, smala, trevliga gator som löper mellan gamla gårdshus, moderna hotell och spännande butiker. Byn bjuder dessutom på en del aktiviteter och ett livligt nattliv, som följer med dess status som områdets turistmagnet. 

Åker du på skidsemester till Canazei, möter du en stad, där nästan allt är kopplat till turism. Här bor endast cirka 1800 fastboende, som om vintern möter en värld av gäster som kommer för att få den bästa och mest snösäkra skidåkningen de kan tänka sig. 

Karta över Canazei

Med In-Italia kan du åka på semester i Canazei på egen hand. Klicka på karten här under och se vad vi kan erbjuda dig i form av hotell och semesterlägenheter i området. Du kan också zooma in och ut och se distanser till olika flygplatser och andra städer i Europa. 

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Traditioner och hantverk

I dalen Val di Fassa talas det mest italienska. I staden som ligger i en dal finns en lång tradition av hantverk som de flesta invånare lever av. Canazei och Campitello hör till de mest kända skidområdena i Italien för Skandinaver.

Dolomiti Superski

Canazei och Campitello hör till de mest kända skidområdena i Italien för skandinaver. Skidområdet är en del av Dolomitti Superski och området Belvedere är en del av den berömda Sella Ronda-rutten.

>>> Läs mer om skidsemeser till Dolomiti Superski här

Snösäker destination

Detta är ett mycket snösäkert område, inte minst på grund av de många snökanonerna. Från toppen av Belvedere är det mycket långt till Arabba varifrån man kan ta sig till Corvara. Motsatt väg kan man också ta till Campitello och vidare över Passo Sella till Val Gardena.

Skidåkning på 2.681 meters höjd

Canazei ligger på 1.460 meters höjd och Campitello på 1.440 meters höjd där de högsta skidpisterna når upp till hela 2.681 meters höjd. Området är mycket stort med skidbussarna kör ofta och är dessutom inkl. i liftkortet så skulle man hamna i Campitello eller Alba är det inget problem.

 

Läs mer om Canazei

Transport

Till Canazei ankommer man i bil från Brenner-motorvägen, och kör av och upp genom Val Gardena och över Passo Sella, som normalt är farbar hela året. Är Passo Sella stängt, kör man istället av Brenner-motorvägen vid Ora, och upp genom Cavalese och Predazzo igenom Fassa-dalen. Ta med snökedjor under alla omständigheter. Önskar man att flyga (större delen av vägen) till Canazei, ska man titta på förbindelser till Innsbruck i Österrike, eller till Venedig alternativt Milano/Bergamo. Från alla dessa flygplatser kör det hela vintern shuttlebussar till Canazei och resten av Val di Fassa, så det är inte strängt nödvändigt att ha en hyrbil - om man nu inte vill åka på sightseeing på egen hand.

Dölj texten
 
 

Populärt i Sydtyrolen & Trentino Alto Adige

search map