Skidsemester i semesterlägenhet eller hotell i Alba di Canazei

 
Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Alba är en liten by i Val di Fassa och är en del av det område som normalt kallas för Canazei. De 3 byarna i detta område är Campitello, Canazei och Alba, och det ligger alla inom 4,3 km. Det tar endast cirka 6 minuter att köra från Alba till Campitello, och på vägen passerar du Canazei. 

Byn är populär både som sommar- och vinterdestination på grund av det vackra läget. I praxis är Alba en lång samling hus, dominerat av gasthofs (vi är ju i Sydtyrolen) och hotell längs huvudvägen. Byn är anpassad till en stor tillströmning på vintern, och i allmänhet fungerar både liftar, bussar och annat offentligt bra här. Från Alba är det endast 1,5 km med skidbuss till det enorma skidområdet Dolomiti Superski, där du hittar utmaningar på alla nivåer. 

Karta över Alba di Canazei i Sydtyrolen

Klicka på kartan härunder och se vad vi kan erbjuda när du åker på semester till Alba di Canazei. Du kan zooma in och ut på kartan och se semesterbostäder och hotell, samt avstånd till andra platser i närheten.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Skidområden

Alla 3 områdena har sin egen huvudligt och skidområde, och Alba har också nyligen blivit förbundet med Campitello och Canazei i terrängen. Det lokala skidområdet vid Alba och Pozza heter Ciampac, och når upp till en höjd på 2800 meter. Det är idealt till nybörjare ochbarn. Alba skidområde ligger högt och är därmed snösäkert, men är inte ett så svårt område. Från Alba finns en förbindelse till Sella Ronda, som är en populär tur runt Sella-massivet, vilken inkluderar 26 kilometer skidlöp och 14 kilometer lift. 

Transport

Det finns gratis skidbussar i Canazei, inkluderade i liftkortet, och turen tar några få minuter. Det finns också tillgång till området Belvedere vid Canazei. Skidbussarna kör till och från Alba konstant under de ljusa timmarna, så det är bara att vänta på att nästa kommer.

Närmsta flygplats är Bolzano, men de flesta väljer att flyga in via Innsbruck och själv köra de sista 150 km till Alba. Ett annat alternativ är Venedigs flygplatser, antingen Marco Polo (175 km) eller Treviso (150 km). Väljer man att köra själv, är det ca 1400 km från Sverige till Alba, som igger i den nordligaste delen av Italien.

Läs mer om Alba di Canazei

Stämningen i Alba

Det finns ett bra urval av butiker, barer och restauranger i själva Alba, liksom det finns en skridskobana. Det är inte lika hektiskt här som i Canazei, men mycket trevligt och det är riktigt många som kommer tillbaka till Alba varje år, just av denna grund. Vill man ha "lite mer av allt" är det bara att åka in till Canazei. En liten tur på 30 km tar er dessutom till Bressanone som är en trevlig stad, som inte är så turistpräglad, och där man kan känna den särskilda stämningen i detta gränsland mellan Österrike och Italien. Dessutom är Ortisei också värt ett besök, om man vill uppleva en äkta tyrolerstad.

Läs också mer om

Skidsemester i Canazei Skidsemester i Italien Skidsemester i Cervinia Semester i Dolomiterna

Dölj texten
 
 

Populärt i Sydtyrolen & Trentino Alto Adige

Villa Etti

Ledrosjön

Residence Dromaé

Ledrosjön

search map