Res med In-Italia på Aktiv semester i Sydtyrolen

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
1

Hämtar innehåll

I Sydtyrolen kan du se fram emot en aktiv semester i vackra naturomgivningar, där sjöar, berg och trevliga små städer sätter bakgrunden för en aktiv semester du sent kommer att glömma. En vandringstur i de imponerade Dolomiterna är en upplevelse i sig själv, som många aktiva semestergäster sätter högt värde på. Här är naturen så vacker och storslående att du kommer att tappa andan!

Sydtyrolen, också känd som Alto Adige, är en unik region i Italien, som skiljer sig mycket från det de flesta omedelbart tänker på när de tänker på "semester i Italien". Regionen kännetecknas av de majestätiska Dolomiterna, och frodiga gröna dalar strödda med charmiga trähus byggda i den typiska tyroler-stilen, som också känns igen från Österrike och Schweiz. Här är storslaget och trevligt på en och samma gång - och tycker du om Tyskland och Österrike, kommer du att känna dig hemma i Sydtyrolen där det tyska språket är mer utbrett än det italienska.

Gardasjöns klara vatten brer ut sig över hela tre regioner: Veneto, Lombardiet och Sydtyrolen. Från Sydtyrolen är den norra delen av sjön lättillgänglig, och där kan du spendera många timmar på att utöva olika former av vattensport och segling, samt självfallet njuta av de vackra omgivningarna.

Många olika sätt att hålla en aktiv semester i Sydtyrolen

Sydtyrolen är en ideal region för dig som söker en aktiv semester Naturen bjuden i hög grad in till an aktiv semesterform, där möjligheterna att vandra, cykla, surfa och segla är många. En aktiv semester kan t.ex. spenderas på Gardasjön, med trekking eller en cykeltur i bergen, eller genom en promenad längs Ledrosjöns sjöbredd.

I Sydtyrolen kan du se fram emot en aktiv semester i vackra naturomgivningar, där sjöar, berg och trevliga små städer sätter bakgrunden för en aktiv semester du sent kommer att glömma. En vandringstur i de imponerade Dolomiterna är en upplevelse i sig själv, som många aktiva semestergäster sätter högt värde på. Här är naturen så vacker och storslående att du kommer att tappa andan!

Vandringssemester i Sydtyrolen

Den kända arkitekten Le Corbusier har omtalat Dolomiterna som "världens finaste exempel på naturens egen arkitektur" och när man vandrar i de natursköna dalarna mellan de dramatiska bergtopparna, är det svårt att inte ge honom rätt.

Att vandra i Dolomiterna är faktiskt något för alla - det handlar bara om planering och om att bestämma sin abitionsnivå. Du kan hitta utmaningar, exempelvis om du beslutar dig för att bestiga Cadini-berget till fots (en tur på ca 8 timmar eller mer), men du kan också uppleva Dolomiternas unika skönhet under mer avslappnande former. Hela familjen kommer att tycka om att vandra på de behagliga stigarna på Pian Dei Buoi-platån. Överväg också den klassiska vandringsturen till de ikoniksa "Tre Topparna" (Tre Cime), som har blivit symbol för Dolomiternas närvaro på UNESCOs världsarvslista. Det är en rutt av mellan svårighetsgrad, som tar 4-5 timmar.

I det frodiga och vackra lantbruksområdet Foiana/Völlan, finns det många vackra och behagliga vandringsturer. Du kan t.ex. prova "Kastanje-rutten", som är en lätt tur på ca. 2 km. Det finns 10 informations-stationer längs rutten, där du kan lära dig allt om kastanjer - historia, användning, vetenskap, trivia med mera. Rutten startar i Foiana och starten kan man se på långt håll: det står nämligen en stor träskulptur som föreställer en kastanj i sitt naturliga skal med piggar.

Oavsett var i Sydtyrolen som du spenderar din semester, kommer du inte kunna undvika att utforska de vackra omgivningarna till fots. Så vandring blir enkelt en naturlig del av ditt uppehåll, oavsett om du planerar att följa bestämda rutter, eller om du blott vill njuta av naturens lugn och de trevliga städerna.

Cykelsemester med mountainbike i Sydtyrolen

Om du tar med din mountainbike till Sydtyrolen, eller hyr en mountainbike under semestern, väntar dig storslagna upplevelser på två hjul. Regionen rymmer massor av utmaningar i bergen för dig, som inte är rädd för stigningar med mera - men du kommer också att belönas med ett nära möte med en fantastisk natur och panoramautsikter och oerhörd skönhet. Det är inte konstigt att cykelentusiatster på alla nivåer om och om igen kommer tillbaka till Sydtyrolen. Här väntar nämligen över 600 km varierande rutter till cykel och mountainbike.

För en hängiven mountainbiker i bra form, kan det låta lockande att flera av dessa rutter är transaplina rutter med den karaktären att du får ut det optimala av att köra mountainbike: klippor, stigningar och småsteg byter av varandra så att du aldrig hinner bli uttråkad. Ett mycket naturskönt ställe att utforska på mountainbike är Val Gardena i Dolomiterna, där du kan ta dig runt i alla avkrokar i den vackra dalen när du tar dig fram på dina två terränggående hjul.

Cykelsemester för hela familjen i Sydtyrolen

Du behöver dock inte ha en önskan om att rumla runt på en mountainbike i full fart för att få ut det bästa av en cykelsemester i Sydtyrolen. Du kan också njuta längre cykelrutter i panoramiska omgivningar, där du endast kommer att möta obetydliga stigningar under vägen. Vill ni åka iväg hela familjen, och vill cykla under semestern, så finns det många platser i Sydtyrolen där ni, i ert eget tempo, an uppleva naturen från cykelsadeln - och under vägen stanna till och utforska slottsruiner och bada i naturliga sjöar. Det är en garanti för trevliga uppleveler.

En trevlig och behaglig rutt, som kan följas helt eller delvis till och med av de yngsta cyklisterna, är den 61 km långa cykelrutten genom den storslagna dalen Val Pusteria (Pustertal). Den leder från Rio di Pusteria/Mühlbach till San Candido/Innichen. Här är den samlade stigningen på hela rutten endast 400 meter, och det finns 14 servicestationer under vägen där cyklar kan hyras eller repareras.

Skidsemester i Sydtyrolen

I Sydtyrolen kan du både åka längdskidor, utförsåkning och snowboard. Det är en perfekt destination för många timmar på de vita pisterna i bergregionen, som bjuder på kilometer efter kilometer av pist - där huvudparten befinner sig på över 1500 meters höjd. Sydtyrolens klart största skid-område är Dolomiti Superski. Detta imponerande skid-universum, mitt i den vilda naturen i ett av världens vackraste vinterlandskap, samlar flera skidområden under samma liftpass. Vi pratar om totalt 12 områden i Dolomiterna, där skidåkarna får möjlighet att prrova 1200 km pist i Sydtyrolen.

Området sträcker sig över 50 bergsorter och är utrustat med mer än 400 liftar. Här, i denna dröm av ett bergsområde, kan hela familjen få en skön skidsemester, där ni varje dag kan testa nya pister. Om ni istället söker efter möjligheter till längåkning, finns det en massa möjligheter även för detta, t.ex. i Val Pusteria, där de äventyrliga landskapen i den romantiska Val Fiscalina tillhör det mest minnesvärdiga upplevelserna. Här kan ni följa spår på 6 eller 9 km.

>>> Se vår sida med alla semesterbostäder och lägenheter i Sydtyrolen här.

 
search map