Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mest populära städer och område i Sydtyrolen & Trentino Alto Adige

Se alla städer och resmål i Sydtyrolen & Trentino Alto Adige

En självstyrande region

Regionen Sydtyrol är delad i två provinser, Trentino och Alto Adige. Regionen har ett omfattande självstyre och skiljer sig från de andra italienska regionerna. Alto Adige blev först en del av Italien efter 1:a Världskriget efter att ha varit en del av det Österrikiska-Ungerska Riket.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Skidsport och vacker natur

Regionen ligger högst mot norr i de italienska Alperna med ”La Vetta d´Italia” som den nordligaste punkten i Republiken. Här mycket bergigt med över 600 sjöar, de flesta belägna på 1800 meters höjd över havet. Därmed finner du inte bara flera skidorter utan vackra naturupplevelser året runt. Slotten är många och du ska komma ihåg att besöka de vackra domkyrkorna i Trento och Bolzano som präglar båda städernas sevärda centrum.

Läs mer om Sydtyrolen & Trentino Alto Adige

Det autentiska Italien

Hör du till dem som söker stämningsfulla smala gator och gränder, älskar lite historisk prägel på städerna och sätter pris på hjärtlig och familjär gästfrihet så är Sydtyrol upplagt när du är ute efter det autentiska. Vi har nu över 10 år stött på flera mer eller mindre bekanta småstäder där vi har känt en mycket god och autentisk atmosfär.

Det autentiska kan bestå i att det kanske inte finns pool eller aircondition, eller att man på den lokala restaurangen eller i hotellreceptionen inte talar engelska. I gengäld kommer du att uppleva en äkta italiensk atmosfär. Denna stämning finner du inte på ett stort semestercenter, men just den autentiska stämningen kan bidra till en minnesvärd semesterupplevelse.

Semester för par

I Sydtyrol finns det gott om möjligheter att uppleva romantiken blomstra. En promenad i en liten bergsby eller vid Gardasjön, en vandring i den vackra naturen eller ett besök på en liten genuin restaurang kan ge grogrund för romantiska stunder. Sydtyrol är en region som sätter ramarna för en semester med romantisk karaktär.

I Sydtyrol kan man kombinera en romantisk semester med natur, gastronomi, segling på en av sjöar samt stadslivet i en av regionens vackra städer. Den storslagna naturen inbjuder till upplevelser i romantisk miljö. En romantisk middag vid stranden av Gardasjön - vad mer kan du begära av en semester med romantik i högsätet?

Städer

Italienska Trento

Trento är huvudstad i Sydtyrolen och ligger i södra delen av regionen. Staden är otroligt charmig med sina öppna torg och vackra byggnader. Det finns gott om möjligheter till shopping och många restauranger. Staden är en utmärkt bas för besök till de vackra bergen eller en tur till Gardasjön som ligger endast 50 kilometer bort.

Tyska Bolzano

En annan viktig och intressant stad i regionen är Bolzano. Bolzano ligger mitt i regionen, omgiven av vackra berg. Staden har en stor tyskspråkig befolkning och hörde under den österrikiska regimen fram till Första Världskriget. Staden är uppdelad i två; Öster om floden finner du Talvera som är den äldsta delen, där man bland annat kan se ett gammalt franciskanerkloster och besöka museet där Ötzi (mumie av en man över 3.300 år gammal påträffades 1991 i Ôtztalgletcheren) förvaras. Den andra delen av staden ligger väster om floden och är den "nyaste" stadsdelen. Denna uppfördes omedelbart efter att staden togs över av Italien, och är rik på arkitektur från den fascistiska perioden.

Regionen erbjuder också ett stort antal välkända skidorter som Canazei och Madonna di Campiglio.

Generellt för alla städer i regionen är att de flesta av dem är tyskspråkiga och preussiskt inspirerade. Detta beror på att hela regionen var en del av det österrikisk-ungerska imperiet fram till strax efter Första Världskriget.

Sol & Bad

Ta ett dopp i Gardasjön

Sol och strand är inte precis de egenskaper som kännetecknar Sydtyrol. Dock ligger en del av Gardasjön i Sydtyrol och här kan man faktiskt njuta av både sol och strand i t.ex. Riva del Garda. Även Ledrosjön ligger i Sydtyrol, och även här finns badmöjligheter.

Bara ett par kilometer öster om Riva ligger den lilla byn Torbole som är ett av Europas bästa platser för vindsurfing. Hit kommer varje sommar vindsurfare från hela världen för att mäta sina krafter och bemästra de tuffa vindarna. Två andra populära sommaraktiviteter i regionen är klättring samt mountainbike.

Många klättrare håller till i den lilla staden Arco som ligger fem km från Riva och Torbole och här arrangeras det varje år en mountainbikefestival som är mycket populär.

En badsemester Sydtyrol är inte upplagt, men möjligheten finns. Man kan kombinera sol och bad med underbara naturupplevelser och charmiga städer. Landskapet är magnifikt, så man kan börja sin semester med några dagar med bad vid någon av de klara sjöarna och avsluta semestern med naturupplevelser i solen.

Naturupplevelser

Storslagen natur

Slott finns det också gott om och det finns vackra domkyrkor i både Trento och Bolzano, byggda i framförallt romansk och gotisk stil. Båda kyrkorna byggdes på 1400-talet.

Du kan även ta på givande vandringar i de många och enorma berg i norr eller besöka de vackra sjöarna som Gardasjön eller Molvenosjön - den största naturliga alpina sjön som ligger över 800 meter i Italien.

Naturparken Adamello Brenta är den största i hela Trentino. Här finns inte mindre än 51 sjöar som alla skapats av glaciärer. Parken har också ett rikt djurliv med bl.a. brunbjörn.

Vin & Gastronomi

Perfekt kombination av det italienska och tyska

Maten i regionen är Preussen inspirerad. På menyn finner man mycket kött i olika former. Olika antipasti som te.x. korv (ofta olika sorters salami), skinka, speck och smakrika ostar är populärt. Därför är det kanske inte så konstigt att ett av de traditionella röda vinerna från regionen som heter Teroldego är ett mycket smakrikt och kraftigt vin.

Fisk och skaldjur: Är inte den största restauranger i regionen. Emellertid anses det från de många fjällsjöar där öring i synnerhet är en välkänd rätt.

Kött, vilt och fågel: I den norra delen av regionen äts ofta tjocka soppor med kött såsom gulasch soppa.

Korv och skinka: Rökt bacon är vanligt i regionen och den äkta varan från Sydtyrolen ska lagras från jul till slutet av maj. Köttet torkas i den friska bergsluften med en örtblandning av bland annat ingefära. Det äts oftast i bitar tillsammans med bröd.

Vin och Vingårdar:
En av de vingårdar som framställer god Teroldego är Mezzacorona som står för över 40% av vin produktionen i Trentino. De framställer både röda och vita viner. Teroldego druvans karaktär påminner om björnbär, lingon och örter. Bland övriga druvor, förutom Teroldego utmärker sig Merlot, Riesling samt Pinot Nero och Bianco.

Dölj texten
 
 
search map