Res till Italien på Solsemester / badsemester

Trevlig badsemester för hela familjen Barnen kommer älska en badsemester i Italien Stränderna vid Lidon ut till Adriatiska havet är populära Sjöarna i Norditalien har klart och inbjudande badvatten
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
1

Hämtar innehåll

De ligger alla på kort avstånd från en badstrand - antingen vid havet eller vid en av de många sjöarna. Det finns bra ställen att välja mellan för både barnfamiljer och par.

I Italien har du möjlighet för att bada i havet och i sjöarna hela sommaren igenom. Om våren och hösten är det dock endast de modiga som vågar sig i sjöarna. Men poolerna är normalt öppna tills slutet av september eller mitten av oktober så du kan ta ett dopp utan att köra söder om Rom, där allt dock är mycket mer exotiskt sett med skandinaviska ögon.

Badsemester vid de stora sjöarna

De stora sjöarna i Norditalien är populära pga. det relativt korta avståndet till Skandinavien. Här är stränderna kanske inte det man kommer efter, men det vägs upp ordentligt av intressanta städer, dramatiska berg och ett skönt klimat.

De mest populära baddestinationer vid de stora sjöarna:
- Gardasjön
- Comosjön
- Maggioresjön

Badsemester vid Lidon / Adriatiska havet

De breda sandstränder vid Adriatiska kusten är också känt som Lidon och här får du solsemester för hela slanten, med kort avstånd till upplevelser i Venedig och båtturer i lagunerna.

De mest populära badplatser vid Lidon:
- Lido di Jesolo
- Bibione
- Caorle

Har du lust att hellre bila själv så läs vår artikel med tips och råd till bilsemestern i Italien.

Strandsemester hela sommaren

I Italien har du möjlighet att bada både i havet och sjöarna hela sommaren igenom. Om våren och hösten är det dock endast de modiga som vågar doppa sig, då sjöarna är dominerade av smältvatten från bergens vintersnö. Men pooler är normalt öppna från början av maj till slutet av september, eller rent av mitten av oktober så du kan utan problem få ett skönt dopp i vattnet utan att behöva köra söder om Rom, där allt är betydligt mer exotiskt sett med skandinaviska ögon.

För svenskar som gärna vill på strandsemester i Italien har Gardasjön och Lidon vid Adriatiska kusten i årtionde varit dominerande dragplåster. Men efter det blev möjligt att flyga billigt med lågprisflyg till Italien, och exempelvis fSardinien som har några av Europas mest fantastiska stränder, med massor av plats och med det nyhetsvärdet att dina grannar säkert aldrig varit där.

Älskar du Toscana ger den toskanska västkusten dig också rikligt med badmöjligheter, med kort avstånd till kultur och arkitektur i Florens, Lucca och Pisa.

>>> Läs mer om badstränderna i Toscana

 
search map