Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Boka en paketresa till Trapani med resegaranti

Res med In-Italia på en resa till Trapani på Siciliens västra kust, där du får det bästa av MEdelhavet och äkta sicilianskt stadsliv. Här bor cirka 70-000 sicilienare i en klassisk hamnstad, som har bibehållit sin strategska betydelse, inte minst i förbindelse med flygplatsen, som har vuxit till att ha ett betydande inflytande. En paketresa till Trapani består av flygbiljett med reguljärflyg, samt inkvartering på antingen hotell, i semesterlägenhet eller i villa, och med möjlighet att komplementera med en hyrbil i samma paket.

Populärt vid Trapani

Karta över Trapani och Sicilien

Ta dig en titt på kartan över området runt Trapani innan du reser. Klicka på kartan här nedan och zooma in på semesterbostäder, utflyktsmål, städer och naturparker i området.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Med flyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn

Vi har satt ihop en sökmotor som ger dig direkt tillgång till flygstlar från alla reguljärflyg - också lågprisbolagen - så att du kan sammansätta en resa till Trapani där du kombinerar det bästa från två världar: nätets billigaste flygbiljetter, direkt bokning av semesterbostäder och säkerheten från resegarantin. Du kan väja mellan avgångar från alla större flygplatser i Sverige och Danmark, för maximalt utbud och flexibilitet. 

Hyr en bil i Trapani

Vi rekommenderar varmt, att du samtidigt som du bokar din resa, också bokar en hyrbil. Från Trapani kan du själv bege dig ut till många sevärdheter, och på egen hand upptäcka den sicilianska geografin och besöka städer som Palermo, Catania, Siracusa, eller besöka Etna för en dag. Samtidigt har du, med en egen hyrbil, möjlihet att besöka de avsides, vackra stränderna. När du bokar din resa till Trapani här på sidan, får du automatiskt förfrågan om du vill hyra en bil med avhämtning på flygplatsen vid ankomst.

Mer information till din resa till Trapani

Trapani ligger på ett lågt beläget förberg, som sträcker ut sig i Medelhavet på den nordvästra delen av Sicilien. Med sina 70.000 invånare är det den åttonde största staden på Sicilien.

Staden, grundlades ursprungligen av de sägenomspunna elymeerna, som man inte vet mycket om, mer än att de var en av tre folkslag som enligt den grekiska historikern Thukydid bebodde den västra delen av Sicilien - däribland dåtidens Trapani - innan fenicierna vann herredömet över staden år 260 f.Kr. Cirka 20 år senare erövrades dock staden av romarna, som besegrade kartagerna i Slaget vid de Egadiska Öarna under det första Puniska kriget. Staden har också varit under vandlernas, östgoternas, bysantinernas, maurernas och normandernas herredöme.

Idag är staden mest känd för dess fiskehamn, och dess goda båtförbindelser till de Egadiska öarna, samt stadens flygplats, Trapani-Birgi flygplats, som är en av endast tre flygplatser på hela Sicilien.

Stadens historiska stadcentrum har dock en charmig och autentisk stämning, som bjuder på en rad vackra byggnader från medeltiden och en rad barockpalats, även om stora delar av den historiska delen av staden ödelades av de allierades bombningar under andra världskriget.

Bland stadens största sevärdheter finns basilikan Maria Santissima Annunziata - också kallad "Madonnan av Trapani", som byggdes av Karmelitorden i början av 1100-talet. Inne i kyrkan finns en staty av Madonnan av Trapani i full storlek, och i det tillhörande Karmelit-klostret hittar du en av Siciliens mest betydelsefulla konstmuseum, Agostino Pepoli. Museet innehåller bland annat verk av den berömde renässans-målaren Tizian, renässans-skulptören Antonello Gagini och den autodidakte målaren Giacomo Balla, som var en av futurismens grundläggare och var med och skapade det futuristiska manifestet 1910.

Staden är också en bra utgångspunkt för utflykter till naturreservatet Lo Zingaro, öns huvudstad Palermo, den vackra fiske- och semesterstaden Cefalù eller till Nebrodibergen på den norra kusten

>>> Få mer information om en resa till Trapani här

 
search map