Agriturismo i Trapani

Duca di Castelmonte

 
Duca di Castelmonte är inte tillgänglig i dagsläget
Duca di Castelmonte är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Trapani här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Duca di Castelmonte ligger på landet ca. 5 km från centrala Trapani och under 1 km från Paceco som är en liten by med inköpsmöjligheter och kaféer.

Starka traditioner

Gården är en typisk siciliansk baglio där ägarfamiljen Curatolo har bott i flera generationer. Alla tre syskonen som äger gården bor här. Här är de födda och uppvuxna, och njuter fortfarande av tillvaron utanför storstaden Trapani. Runt om huset finns det 8 hektar mark där det odlas apelsiner, olivträd och grönsaker. Man samarbetar även med en lokal vingård där besök kan arrangeras. Precis vid huset finns en härlig trädgård med träd som är flera hundra år gamla, kaktus och en skön pool. Det finns också en liten lekplats för de minsta gästerna.

Läs mer om Duca di Castelmonte

Välsmakande matkonst

I en av flyglarna på denna fina baglio finns en god restaurang där gästerna kan njuta av traditionella specialiteter från detta hörn av Sicilien där den italienska matlagningen har blandat sig med inspiration från de arabiska länderna i Nordafrika. Det fungerar på så vis att middagen (en fast meny) börjar vid kl. 20:15 / 20:30 tiden där samtliga gäster i restaurangen äter tillsammans. I Trapani provinsen gick sjömän från Tunisien och Libyen (det gör de än idag) och man finner en maträtt som cous-cous på de flesta matställen. Är man intresserad av matlagning så kan man här få lov att titta in i köket och se hur det går till när det lagas mat på dessa breddgrader.

Vistelse i lägenhet inkluderar frukost

På gården finns det förutom ägarnas egna bostäder och restaurangen 16 lägenheter. Några ligger lite avsides från huvudbyggnaden i de gamla bondehusen, lager och stall som man renoverat och byggt om. De är alla olika inredda (dock något spartanska) och utrustade med aircondition. De är, som oftast med italienska bostäder lite tråkiga vad det gäller belysning och möblemang men å andra sidan så kommer man ju hit för att sitta utomhus och inte för att sova i ett välinrett sovrum. Men där emot är frukosten inkluderad i priset - något man normalt endast får på hotell / B&B och sällan vid vistelse i lägenhet, men dock här.

Läs om lägenheterna på Duca di Castelmonte

Dölj texten
 
 
search map