Semesterbostäder & hotell i Trapani

De smala gatorna i centrum Hamnen Saltminerna
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Trapani ligger vid foten av Erice-berget, runt om den hamn som har sett sjömän från åtskilliga folkslag sedan Elimi grundade staden innan Troias fall år 1.260 e. Kr. Denna antika stad har sedan den dag fått besök av allt från greker, araber och romare och flera andra folk som antingen försökt erövra staden som ligger mellan det Tyrrenskahavet och Sicilienkanalen eller för att handla varor.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Idag har staden ca. 70.000 invånare och storhetstiden är ett minne blott. Som många andra syditalienska städer har den utvecklat sig utan en rationell planering. Man ska även ta i betraktning att stora delar av staden blev ödelagda under Andra Världskriget så vet man att man inte kan förvänta sig en gammalt arkitektoniskt centrum.

Läs mer om Trapani

Längs kusten mellan Trapani och Marsala har producerat salt i årtusende. En del av saltminerna har man nyligen renoverat och man har börjat producera salt som har särskilda egenskaper som gör den efterfrågad av de mest erkända kockarna. Några av de gamla vindmöllorna som användes till att få bort vatten från saltminerna och åter sats igång och kan nu besökas.

Vid Trapani ligger en av Siciliens tre flygplatser. Birgi-flygplatsen används framför allt av Ryan Air och det är därför fler och fler resenärer som landar här. Landar man i Trapani är det smidigt att ta sig till naturreservatet Lo Zingaro, Palermo, Cefalù och Nebrodibergen på norra kusten.

Dölj texten
 
 
search map