Tindari, Sicilien Det gamla centrum och den grekiska teatern i Tindari

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Tyndaris grundades 396 f. Kr. av grekerna från Siracusa som var ett fästning mot kartaginersernas många angrebb. Med sin placering på en klippa högt över havet var Tyndaris så gott som ointagligt.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Denna strategiska position var otvivelaktigt även orsaken att Tyndaris fortsatte att blomstra även under den efterföljande romerska perioden, var den i lojalitet i slagen mot Kartago blev belönad med särskida privilegier.

På vägen upp på berget ser man än idag resterna av de mäktiga stadsmurarna, men för att få en bättre idé om hur det såg ut för ett par tusen åsedan ska man besöka utgrävningarna i det historiska centrum och den grekiska teatern.

Om man en tålig mage eller har en helt otrolig vilja att se något kitschigt kan man även besöka den enastående Santuario di Tindari. Detta sanktuarium byggades på 1950-talet för att hylla en mycket tillbedd staty av Den Sorte Madonna, som enligt legenden kom hit av egen kraft för över 1000 år sedan och har utfört ett antal mirakel. Sanktuariet kan man säga bjuder på det värsta inom modern arkitektur då man här har kombinerat en frånstötande smak med elendiga byggnadsmaterial. Pilgrimmerna låter sig dock inte avskräckas och de kommer till vardags i tusental. Vill man uppleva denna stora föreställning ska man åka hit den 8:e september då Madonnan har sin helgdag.

 
search map