Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Hit har turister rest sedan av 1800-talet för att uppleva stadens historiska monument, promenera bland snirkliga gator och gränder, njuta på stranden under den sicilianska solens varma strålar och - inte minst - för att njuta av det lokala köket på de otaliga restaurangerna i den historiska stadskärnan.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Res till Taormina med direktflyg från Sverige eller Danmark

Vi på In-Italia är specialister på resor till Sicilien, däribland till resor till Taormina, och hos oss kan du nu boka din semester på den syditalienska ön som ett samlat paket, vilket inkluderar flygresa, boende och eventuell hyrbil och transfer. Smidigare än så, har det aldrig varit att komma iväg! Det enda du behöver göra är att skiva in avreseort, ditt valda resedatum samt antal personer i sökmotorn här på sidan, och resan till Taormina är nästan färdigbokad!

Vilken flygplats ska du välja för att komma till Taormina?

När du ska boka din resa till Taormina, är det framförallt fördelaktigt att flyga till Catania. Härifrån har du endast en knapp timmes bilfärd till Taormina, sedan kan du doppa fötterna i vattenkanten. Med In-Italia kan du flyga till Taormina bland annat från flygplatserna i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, antingen direkt eller med ett snabbt byta under bägen. De övriga flygplatserna på Sicilien, ligger förhållandevis långt från Taormina, och med lång körtid på grund av den sicilianska geografin.

Mer information om din resa till Taormina

Taormina är en italiensk kommun med drygt 11000 invånare – en siffra som naturligtvis flerdubblas under sommarmånaderna då gäster från världens alla hörn besöker staden. Taormina ligger på en terrass på berget Monte Tauro, med en spektakulär utsikt över Medelhavet (närmare bestämt det Joniska havet), och det är bland annat denna placering som har gjort att resor till Taormina blivit så populära. Butiker, restauranger, caféer och historiska byggnader ligger vägg i vägg på de smala gatorna, och Taormina erbjuder sina besökare en livlig atmosfär där det alltid finns något att titta på eller uppleva. 

Taormina har varit bebodd – och styrd – av en mängd olika folkslag genom tiderna, däribland sicilianare, greker och romare, vilket har lett till att staden rymmer många olika monument som representerar de olika folkslagen och dess storhetstider. Det är framförallt den Grekiska Teatern som lockar resenärer till Taormina, både på grund av dess fantastiska arkitektur, men framförallt för dess spektakulära läge på en klippavsats. Långt tillbaka i tiden arrangerade romarna gladiatorspel här, men idag är eventen av något lugnare form – akustiken är fantastisk, och här arrangeras ofta konserter och teaterföreställningar under öppen himmel på sommaren. 

 

En resa till Taormina, innebär inte att du går miste om härliga dagar på stranden, trots att staden ligger högt uppe på en klippa. Cirka 4 kilometer från Taormina ligger bukten Mazzaro, vilken du kan komma till både till fots, med buss – eller med linbana. Det är en vacker strand, som ligger i en liten vik kantad av udden Capo Sant’Andrea, där du hittar fascinerande havsgrottor vilka kan besökas med båt. Andra stränder i närheten inkluderar Isola Bella (naturreservat), stränderna i badorten Giardino di Naxos, och Letojanni-stranden.

Boka din resa till Taormina online – och få lägst pris

Vill du säkra dig det lägsta priset på din resa, ska du boka resan online - men du är naturligtvis alltid välkommen att kontakta oss för personlig service, oavsett om du bara vill ha goda råd i valet av hotell, eller om du vill boka hela resan via personlig kontakt. Sökmotorn här på In-Italia resor jämför priser från samtliga flygbolag som flyger till Taormina på Sicilien - på så vis kan du alltid vara säker på att hitta det lägsta priset på din resa.

Genom att boka en paketresa, är du dessutom skyddad av Resegarantifonden.

 
search map