Omdömen från Residence Terra Rossa

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Residence Terra Rossa

Läs personliga omdömen av Residence Terra Rossa som ligger på Sicilien. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Residence Terra Rossa. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Oas på en bergssluttning

Det man särskilt minns när man kommit hem är utsikten. Så vacker. Vi bodde med 180 graders panorama ut över havet, kunde skymta fastlandet i fjärran, och en liten ö (Isola Bella – mycket träffande namn) nedanför som bröt av mot havets färger – aaaaaaah.
Själva "oasen" var mycket välskött, växterna stod i blom och allt var jättefint. Vi bodde på andra våningen och det kan rekommenderas, det var en en del lägenheter i bottenplan dit det var insyn från gångarna runt om.
Stället ligger ungefär mitt emellan stranden nedanför och staden ovanför. Man få tränat sina trappben.

Rekommendationer till andra gäster

Det kan definitivt rekommenderas att följa köranvisningarna - även om man inte ska till motorvägen, man kan komma ner i staden/ på SS114 samma väg. Vi åkte en gång gienom tunneln och tog den andra vägen ner, det var inget för räddhågade.
Väl uppe i staden, bort från huvudgatan, kan man hitta de lokala butikerna - med gott bröd, god ost och korv.

Vi gjorde en utflykt till Vulcano, en liten ö man kan ta båt till från Milazzo. Sagolik upplevelse, 400 meter upp till kraterkanten och så åt vi lunch med utsikt över svavelångorna. En stor upplevelse – och inte speciellt tuff "hike" upp dit.

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint

Det luktade lite avlopp i badrummet, det var enda minus. Det fixades med mycket vädring.
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering

Detta väger allra tyngst
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Trerumslägenhet med 4/5 sovplatser (med balkong)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi

Bara i receptionen, men annars ok
Pool (eventuellt säsongsöppen)

Den såg fin ut, men det var inte tillräckligt varmt för att vi skulle vilja bada
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2015
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Super härlig semester

Vi var på semester i slutet av september och njöt av värmen (mellan 28-32 grader). Vår lägenhet funkade perfekt. Man kunde kanske önskat sig lite mer köksredskap. Vi valde att handla in till frukost och äta lunch och kvällsmat ute. Poolen var fin och ren och hela poolområdet var stort och i olika nivåer, så det var bra plats till alla - och bra utsikt till alla. Terra Rossa har massa grönska och är fredfullt. Personalen är mycket välkomnande. Terra Rossa ligger fantastiskt mellan Taormina centrum som är turistigt och vackert, och havet. Det är 300 trappsteg ned till bra restauranger och grundläggande shopping - 100 steg ytterligare ned till stranden (en stenstrand). Klart, rent vatten, massor av fisk att se på när man snorklar. Det är 300 steg upp till Taormina centrum. Absolut inte sista gången vi kommer till Sicilien och Residence Terra Rossa!

Rekommendationer till andra gäster

Bra restaurang med gård, när man kommer ned för de 300 trappstegen och går till vänster och kommer till vägens ände. Inköpsmöjligheter i grannstaden Naxos. Fortsätt helt igenom staden till man kommer fram till supermarket som ligger till vänster. Sicilian Outlet är spill av tid. Det är en märklig upplevelse, som att vara med i en amerikansk ungdomsfilm från Beverly Hills, inte många av affärerna är riktiga outlets, men halvtråkig rea och nya varor till fullt pris. Kom ihåg varma kläder, om du skall bestiga Etna. Grannstäderna är mycket italienska och lokala, annorlunda i Taormina.

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Studiolägenhet med 2/3 sovplatser (med terrass och havsutsikt)

Mycket varmt vatten i kranen - var försiktig!
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2014
Antal resande 2 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Vacker utsikt

Från vårt rum var det en härlig utsikt över Isola Bella. Lägenheten var inget speciellt medn ren och fin.

Personalen är väldigt trevlig.

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Trerumslägenhet med 4/5 sovplatser (med balkong och havutsikt)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2014
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Lugn och ro - skän utsikt fås inte bättre.

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Trerumslägenhet med 4/5 sovplatser (med balkong)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 3 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

En fantastisk upplevelse

Terra Rossa är från 70-talet. Det är lite slitet men det gör inget om man uppskattar charm, oöverträffad utsikt, välkomnande personal och den vackraste trädgård.
Det finns många steg - precis 309 steg upp till staden och 347 ned till stranden, men det är ju bra för motionen och utsikten på väg upp är den vackraste jag någonsin sett. På vägen ned väntar ett dopp ihavet, så det går. Det är ett helt klart ett ställe som jag vill komma tillbaka till.

Rekommendationer till andra gäster

Kom ihåg bra promenadskor till alla steg upp och ned till den vackra staden.
Det är också en bra idé att ta med sig en kikare, eftersom Etna är aktiv på nordsidan och ett spektakulärt syn på kvällen.

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Trerumslägenhet med 4/5 sovplatser (med balkong och havutsikt)

Har den vackraste utsikt som man kan föreställa sig.
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 6 Vuxna, 4 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Super semesterlägenhet

Vi har precis kommit hem från en skön tur till Sicilien. Vi njöt av den fina lägenheten i residence Terra Rossa. Utsikten över havet och Isola Bella var så vacker, och trädgården omkring lägenheterna och personalen på stället var fantastisk! Vi vill gärna komma tillbaka och njuta av de många trappstegen både upp och nedför berget. Taormina är en mycket vacker och spännande stad, besök gärna stadsparken med utsikt över havet.

Rekommendationer till andra gäster

Stadsparken i Taormina.
Siracusa.
Etna även om det är en dyr tur dit.

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Trerumslägenhet med 4/5 sovplatser (med balkong och havutsikt)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2014
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Residence Terra Rossa

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Trerumslägenhet med 4/5 sovplatser (med balkong)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2014
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Härligt ställe i mycket vacker omgivning

Stor och rymlig 4/5-personerslägenhet med två sovrum och gott om plats åt en familj på fyra. Lite äldre lägenhet, men fint, och hög standard på städningen. Härlig stor altan på första våningen med fantastisk utsikt över bukten. Stort och trevligt uppehålls- och receptionsområde med gratis wifi. Fritt liggande byggnader i en mycket vacker och välskött trädgård med palmer, agave m.m. Fint poolområde med flera terrasser så det är gott om plats och lugn och ro för solbad och avkoppling. Från hela området har man en fantastisk 180-graders vy över bukten. Personalen är mycket vänlig och tillmötesgående. Ligger mitt emellan stranden och staden (300 steg ner eller upp), så det är inte lämpligt för de som har svårt att gå. Våra döttrar på 7 och 11 klarade promenaden fint - ibland även två gånger per dag. Värt att rekommendera, vi återvänder gärna hit.

Rekommendationer till andra gäster

Receptionen rekommenderar att man ska handla på ARD i Naxos, då det är begränsat sortiment i Taormina. Det är en lågprisbutik och vi var inte imponerade. På södra sidan av Naxos skulle det visst ligga flera stora "riktiga" supermarkets, men det fick vi tyvärr reda på för sent.

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Trerumslägenhet med 4/5 sovplatser (med balkong)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2013
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Supertrevligt residens med pool med kanonutsikt

Supercharmigt ställe med en massa små stigar och palmer. Våre lägenhet hade en helt fantastisk utsikt. Läcker pool :)

Rekommendationer till andra gäster

Svårt att ta sig runt med barnvagn på grund av de många, många trapporna som finns i staden - ner till stranden eller upp till staden.

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Trerumslägenhet med 4/5 sovplatser (med balkong)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2013
Antal resande 2 Vuxna, 3 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Pittoreska Taormina...

Riktigt vackert ställe med pittoresk utsikt över kusten och över till Calabrien (fastlandet).
Vi anlände från Castellammare (Appartamento Pescatore) som är ett väldigt genuint ställe, där man närmast känner det som om man lånar en bebodd lägenhet. Då känns Terra Rossa mer turistiskt, vilket är förståeligt när man har en så pittoresk trädgård på framsidan och en jättevulkan på bakgården. Och en riktigt sur byracka som hälsar en välkommen. Som damen i receptionen sa: "Ni ska nog inte klappa den för den är lite oberäknelig". Bara man vet det - och det visste vi.
Vacker och flott lägenhet, med en enormt trivsam terrass ( i den lägenheten vi fick - det varierar). Med fara för att det kan låta banalt så hade jag gärna sett tvål, lite salt och peppar, etc...De där små sakerna som gör att man känner sig välkommen. :-)
Men coolt, coolt ställe. Att sitta vid poolen och se ut över havet och kusten. Det är fantastiskt.
Vadmusklerna fick också motion. Ni (In-Italia) skriver 350 steg ner till havet. Vi skriver 298 steg upp till staden. Räkna själv efter. :-) När man har barn med är det ett sätt att forcera trapporna på.
****** 6 av 5 stjärnor för utsikten.

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Trerumslägenhet med 4/5 sovplatser (med balkong)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2013
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 
search map