Omdömen från Residence Terra Rossa

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Residence Terra Rossa

Läs personliga omdömen av Residence Terra Rossa som ligger på Sicilien. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Residence Terra Rossa. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Super ställe :-)

Hej!
Vi är en familj på fem personer som har haft en vecka på Terra Rossa, detta har verkligen varit bra, ok förhållanden och har man inte bra ben, så får du får det från många trappor :-). Vi har 2 solglade flickor och en far och son som vill vara aktiv och det var tillräckliga möjligheter vi snorkeled och hittade en hel del intressant fisk. Det har funnits gott om möjligheter för shopping och vi har inte varit bekymrad flickorna själva kunde snoka runt. Allt som allt en riktigt trevlig plats vi ville besöka igen.
Hög beröm till platsen för deras hjälpsamhet och vänlighet, om det finns något vi bör säga till något om så är det frukosten frukost. Det var lite monotont efter en vecka. och då jag var på väg att glömma det helt oförglömlig utsikt från husen enbart det skulle i fastigheter regi ger 5 stjärnor :-D.

Taormina som semester-destination

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2016
Antal resande 4 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Vackert och lugnt

Stället andas av lugn och ro, vilket är skönt att kunna luta sig tillbaka i, efter en dag full av aktiviteter. Obeskrivligt vackert läge (bilder är 100 & rättvisande). Lägenheten var utrustad med ett välfungerande kök med 4 gasplattor, kylskåp och en liten frys. Så vi använde det både till frukost och middag. Vi hade en fantastisk utsikt frånterrassen från en av de bäst belägna lägenheterna (nr 9). Huset omgivningar är trevlig och härligt gröna och välhållna.

Vi kommer utan tvekan komma tillbaka hit.

Rekommendationer till andra gäster

Parkering innanför TRs område är dyrt och platsen är trång (där finns inte fasta platser). Använd istället den offentliga platsen lite uppför vägen. Den är bra med gott om plats.

Om du själv vill laga lite mat, så gör inköpen i ett av de stora matbutikerna i Giardini Naxos eller Letojanni. Urvalet är stort och priserna är en bråkdel av de i de små lokal butikerna.

Högsäsong: besök sevärdheterna i Taormina (t.ex. den antika teatern), så tidigt som möjligt på dagen. Efter kl 10 börjar invasionen av turisterna.

Tips: Om man inte orkar att gå upp till staden, kan man gå ner för trapporna och ta kabelbanan upp.

Andra bra platser:
Castellet och Santuario Madonna della Rocca där stadens skyddsängel bevaras. Det går en trappstig dit upp. Det är en tuff tur, men det är värt det. Du för den absolut bästa utsikten över byn och bukten därifrån. Det finns en bra restaurang däruppe, Al Saraceno, där man kan ge sig själv en belöning för strapatsen.

PS: Även om det inte är städning och byte av handdukar, så kan man hämta rena sådana i receptionen samt hämta kvast och skyffel.

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint

Hämta kvast, skyffel och nya handdukar i receptionen.
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering

I förhållande till strand och stad ska man inte vara rörelsehindrad eller i allt för dålig form :)
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Trerumslägenhet med 4/5 sovplatser (med balkong och havutsikt)

Skulle varit perfekt om det fanns aircondition. När det är 33 grader är det rätt varmt om natten...
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi

Tror wifi är förbättrat i förhållande till tidigare recensioner.
Pool (eventuellt säsongsöppen)

Inte stor, men ok och poolområdet ligger fint.
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2016
Antal resande 3 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Residence Terra Rossa

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint

Uteareal fin, lägenheten saknade lite grundläggande städning.
Gästvänlighet, Gästvänlighet

Fin tillmötesgående service.
Placering, Placering

Mycket vackert. OBS: kuperad terräng och många trappor
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Studiolägenhet med 2/3 sovplatser (med terrass)

Trevlig och med fin trädgård med palmer vid terrassen. OBS: mycket spartanskt kök.
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi

Till och från.
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2016
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Fantastiskt läge!

Ett mycket bra boende med tanke på lägenhetens utformning, altan under tak, fantastisk utsikt och underbar trädgård. Personalen var vänlig och tillmötesgående och gav den information vi efterfrågade. Tyvärr saknade vi att inte kunna äta lunch eller mat på hotellet. I värmen så orkar man inte alltid ta sig uppför eller nerför alla trappor vilket tar olika lång tid beroende på din fysik. Det tar ca 20-25 minuter till en restaurang i Taormina stad och då är du rejält varm! Köket i lägenheten var helt ok förutom de två kokplattorna som hade alldeles för låg effekt. Speciellt när du vill koka upp pastavatten.
Med tanke på 500 kr för slutstädning hade vi uppskattat om handdukarna bytts någon gång under veckan och att toapapper fyllts på. Enligt vouchern så förväntades dessutom köket vara någorlunda städat av oss vid avfärd.

Rekommendationer till andra gäster

Använd gps om du har bil. Det underlättar när du kör på alla små snirkliga vägar. Badstranden nedanför hotellet är trång med många turister. Prova att åka iväg till en närliggande badstrand t.ex. Letojanni där det finns gott om plats. Passa då också på att handla mat som du kan ta i bilen. Den närmsta lilla mataffär i förhållande till hotellet ligger på gångavstånd ca 20-25 minuter upp i Taormina. Sen ska du bära hem varorna också. Bil är inte att tänka på eftersom det är svårt att parkera i staden.

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering

Ligger fantastiskt vackert men lite svårtillgängligt.
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Studiolägenhet med 2/3 sovplatser (med terrass och havsutsikt)

Bättre kokplattor önskas och byte av handdukar under veckan.
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2016
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Vackert, familjärt och rent

Ett väldigt mysigt och vackert lägenhetshotell med trädgård och en mindre pool (ej dykning) med en härlig terrass med grandios utsikt över havet och Isola Bella. Vi fick en lägenhet med en fantastisk utsikt, dock har nog inte alla lägenheter det. Men det är ändå ett underbart ställe. Ingen lyx men fräscht, fint, familjärt och väldigt trevligt.

Rekommendationer till andra gäster

Kan verkligen rekommenderas!!
Lite krångligt att ta sig med bil till hotellet men det går om man bara använder Google Maps. Finns en stor parkering utanför hotellet men vill man stå innanför dörrarna lite säkrare kostade det 50 euro för en vecka.
Ett antal trappor ner till stranden och ännu fler trappor upp till Taormina. Bra motion :-) Och det var bra att bo mellan havet och Taormina, inte alltför långt till något.
Vi hyrde en vecka och det ingick ingen städning under veckan och inga nya handdukar.

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Trerumslägenhet med 4/5 sovplatser (med balkong och havutsikt)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2016
Antal resande 2 Vuxna, 3 Barn
Namn

Fantastisk plats

Vi bodde på Terra Rossa i 4 nätter. Kom sent på kvällen den första dagen. Väldigt trevligt välkomnande i receptionen, och mannen bar in våra två väskor då han skulle visa oss lägenheten.
Lägenheten var stor och väl inredd, vi hade gott om plats, stora rum, mycket köksutrustning. Spis med 4 gasplattor.
För städning betalar man 50 Euro (oavsett längd på vistelsen), men då blir det endast städat efter att man har åkt - det blev i alla fall inte tvättat eller bytt handdukar/sängkläder under den tiden då vi var där. Hittade ingen plats att kasta sopor, och det fanns inga extra soppåsar. Så för den summan tycker jag de kunde kollat igenom lägenheten lite då och då.
Utsikten från hotellet och lägenheten var fantastisk, ut över poolen, havet, Isola Bella, och över till det italienska fastlandet.
Vi hade frukost första morgonen, den var helt ok. Resten av dagarna åt vi frukost i lägenheten, och åt också lunch och middag där ett par gånger.

Rekommendationer till andra gäster

Ta med bra skor då det är många trappor från hotellet, både då du ska ner till stranden (nästan 400) och upp till staden (ca 300). De har en take-away meny i receptionen, där du kan beställa pizza och andra rätter. Efter 10-15 minuter blir maten levererad i receptionen av en trevlig man på scooter, och de betalar direkt till honom. Väldigt praktiskt, och inte minst god mat.
Vi parkerade på den offentliga parkeringen i närheten av hotellet, gott om plats.
Det sista stycket till hotellet är extremt smalt och brant att köra.

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint

Ingen städning, byte av handkläder och tömning av sopor under de 4 dagarna v var där-
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering

Helt fantastisk utsikt.
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Internet / Wi-Fi

Väldigt bra internet både vid poolen och i lägenheten
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2016
Antal resande 3 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från norska. Klicka här för att se originalet

Vacker trädgård och utsikt

Vi hade 1 sovrum med terrass i den vackra trädgården, välhållet och rent poolområde med liggstolar, stort kylskåp, vattenkokare.
Köksutrustningen var sparsam. Ingen ugn. Det fanns 2 el-kokplattor, 1 stor soppgryta och 1 liten gryta, och dåliga stekpannor. Vi köpte en liten grillpanna så att vi kunde steka kött. Vi valde att laga enkel mat, då det var långt att gå till en restaurang - 5 minuter är inte sant. Stället är inte för personer med gångsvårigheter, om man inte vill köra därifrån och kämpa om parkeringsplatser i staden.
Med stället och utsikten är mycket vacker.

Rekommendationer till andra gäster

Det finns ingen buss till stället.
Det krävs en bil för att handla mat (man kan dock köpa några drycker i receptionen) och man kan köpa en något trist frukost för 6Euro/vuxen och 3Euro/barn

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Studiolägenhet med 2/3 sovplatser (med terrass)

Saknas en ordentlig torkställning och en bra stekspade
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2016
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bildskön! Ett fantastiskt läge

Terra Rossa ligger vackert mellan stranden och själva staden, trapper upp och ner, så det är ett lugn och stilla ställe. Fin service i receptionen. De hjälpte till med många bra upplysningar och kartor osv. De ser över sina plantor väldigt noga, och det utomhusområdet är mycket fint. Också poolen och området omkring är stort och fin inrett, så man kände inte av att där var många människor.
Den sista km är mycket smal och en utmaning att köra. Det finns en större parkeringsplats 100 m innan man kommer fram till Terra Rossa, där det alltid finns gott om plats.
Härlig terrass med fantastisk, fantastisk utsikt, så beställ rum med havsutsikt. Själva lägenheten är lite tråkig, men bra sängar och gott om plats.

Rekommendationer till andra gäster

ETNA: om man kör till refugiet Sapienza och tar Funivia upp kostar det 30 Euro, men härifrån ska man sedan betala 35 Euro för en buss upp till en av kratrarna, om man själv inte vill/kan gå det sista stycket. Det är mycket kallt där uppe!

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint

Städningen av lägenheten var inte helt toppen.
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Trerumslägenhet med 4/5 sovplatser (med balkong och havutsikt)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2016
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Oas med utsikt

En härlig första vecka i oktober. Fin grönskande trädgård där allt är frodigt och grön. Fint poolområde med fantastisk utsikt över havet och stranden. Bra frukostrestaurang. Vänlig och tillmötesgående personal.
Ett minus för vårt kök. I motsats till andra bostäder vi provat i Italien med mycket små kök, var vårt kök ganska stort, men saknade en del utrustning: Ingen ordentlig kniv att skära med, trots 2-3 personerslägenhet enormt stora skålar, inga vinglas. Bara en jättegryta. 2 elektriska kokplattor med termostat som slog ifrån. Det tog 15 minuter att koka lite vatten till pasta. Vi gav upp försöken att laga mat. Gammal mikrovågsugn, där det också tog mycket lång tid att värma lite frysta ärter. Med små åtgärder skulle den annars stora lägenheten förbättras markant. Köksskåpen luktade ofräscht.

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Studiolägenhet med 2/3 sovplatser (med terrass och havsutsikt)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2015
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Oktoberresa

Vi är en familj med 2 barn, 3 resp 5 år. Vi bodde på Terra Rossa i 5 nätter och är väldigt nöjda. Personalen var tillmötesgående och vänliga. Pool och trädgård var välskötta och utsikten fantastisk. Vi hade hyrt en lägenhet med 2 rum och kök som låg på andra våningen och hade en fin balkong med utsikt över havet och Isola Bella. Den var ren och hade i köket den utrustning som vi förväntat.
Att tänka på är att lägenheterna ligger ungefär mitt emellan Taormina centrum och havet uppe på klipporna. Det går trappor upp till stan, tog ca 15 min att gå, och trappor ner till stranden, ca 10 min att gå. Det är alltså inte så lätt att ha barnen i vagn utan blir att bära om de inte orkar gå själv. Att åka i slutet av säsongen passade oss bra. Mindre människor, gott om plats på stranden och i poolen och härligt varmt i vattnet. Temperaturen höll sig över 22 grader hela tiden trots mulet och regnskurar de första dagarna. De sista dagarna bjöd på sol och 25 - 30 grader.

Rekommendationer till andra gäster

Finns något för alla. Kultur, shopping och natur. Missa inte ett besök på Etna.

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint
Placering, Placering
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Trerumslägenhet med 4/5 sovplatser (med balkong och havutsikt)
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Internet / Wi-Fi

finns i receptionen
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2015
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 
search map