Omdömen från Residence Terra Rossa

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Residence Terra Rossa

Läs personliga omdömen av Residence Terra Rossa som ligger på Sicilien. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Residence Terra Rossa. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Det går inte att få en bättre utsikt

Fantastiskt läge med panoramautsikt och de vackraste av soluppgångar. Personalen är extremt serviceminden, och det mesta kan ordnas, däribland tvätt av kläder.
Frukosten kräver en ordentlig uppdatering, medan ställets avtal med två lokala restauranger om fri leverans vid beställning av take away fungerar perfekt, framförallt för småbarnsfamiljer som kan ha det svårt att få sängtider till att passa till de italienska middagstiderna.
Stället (och staden) är inte för rörelsehindrade, och man ska hålla tungan rätt i mun när man ska styra bilen, men det är värt ansträngningarna. Den offentliga p-platen ligger några få hundra meter bort, annars är parkeringen utanför hotellet ett perfekt alternativ till betalningsplatserna inomhus.

Taormina som semester-destination

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet

Sublim service i receptionen
Placering, Placering

Inte barnvänligt i förhållande till vagn och små barn
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Trerumslägenhet med 4/5 sovplatser (med balkong och havutsikt)

Begränsad servis i köket och slitna inventarier.
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)

Tillhörande lekplats till barnen kräver en uppdatering.
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2017
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Residence Terra Rossa

Taormina som semester-destination

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Studiolägenhet med 2/3 sovplatser (med terrass och havsutsikt)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2017
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på franska. Klicka här för att se originalet

Superställe

Verkligen en vacker plats att bo på under semestern, lägenheten var mycket rymliga, men tallrikar, glas, bestick, koppar mm var obetydligt och av äldre datum.

Taormina som semester-destination

Fantastiskt!

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Trerumslägenhet med 4/5 sovplatser (med balkong och havutsikt)
Studiolägenhet med 2/3 sovplatser (med terrass och havsutsikt)
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2016
Antal resande 6 Vuxna, 4 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från franska. Klicka här för att se originalet

Lugn och härlig omgivning lite avsides från det värsta turist gettoto

Har haft 5 dagars semester här på sluttningen strax ovanför Taormina berömda strand. Plats igen halvvägs ned och halvvägs upp passar oss bra och är ett lämpligt avstånd av de värsta trafiken och turism. Möjligheten att koppla av på en fantastisk stor terrass fint utrustad med solstolar och fantastisk utsikt över vattnet söder om Messina. Man kan söka skugga om solen blir för stark. Fin och ren pool lugna omgivningar och du känner dig mycket privat även om det finns många lägenheter i komplexet. En mycket inbjudande personal som talar bra engelska och ger bra information om området. Frukost är något att välja mellan och efter behag. Vi hade Frukost på den sista dagen och det var bra för priset. Platsen är lite svårt att hitta om du har kikade på google earth först - du kan vara lite överraskad av mycket branta och smala gator ner till bostad, men det är Taormina.

Taormina som semester-destination

Du får inte ha gångproblem mycket trappor och mycket branta trappor! Parkering är mycket svårt att hitta och kostar ganska så mycket. Om du är på stranden är det en bra idé att ta med skor eftersom det finns mycket grovt grus och vassa stenar på stranden.
Var noga med att köpa (vatten) i Naxsos det är dyrt och svårt att handla i Taormina

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering

Svårt med shopping
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Studiolägenhet m. terrass
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2016
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Super ställe :-)

Hej!
Vi är en familj på fem personer som har haft en vecka på Terra Rossa, detta har verkligen varit bra, ok förhållanden och har man inte bra ben, så får du får det från många trappor :-). Vi har 2 solglade flickor och en far och son som vill vara aktiv och det var tillräckliga möjligheter vi snorkeled och hittade en hel del intressant fisk. Det har funnits gott om möjligheter för shopping och vi har inte varit bekymrad flickorna själva kunde snoka runt. Allt som allt en riktigt trevlig plats vi ville besöka igen.
Hög beröm till platsen för deras hjälpsamhet och vänlighet, om det finns något vi bör säga till något om så är det frukosten frukost. Det var lite monotont efter en vecka. och då jag var på väg att glömma det helt oförglömlig utsikt från husen enbart det skulle i fastigheter regi ger 5 stjärnor :-D.

Taormina som semester-destination

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2016
Antal resande 4 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Vackert och lugnt

Stället andas av lugn och ro, vilket är skönt att kunna luta sig tillbaka i, efter en dag full av aktiviteter. Obeskrivligt vackert läge (bilder är 100 & rättvisande). Lägenheten var utrustad med ett välfungerande kök med 4 gasplattor, kylskåp och en liten frys. Så vi använde det både till frukost och middag. Vi hade en fantastisk utsikt frånterrassen från en av de bäst belägna lägenheterna (nr 9). Huset omgivningar är trevlig och härligt gröna och välhållna.

Vi kommer utan tvekan komma tillbaka hit.

Rekommendationer till andra gäster

Parkering innanför TRs område är dyrt och platsen är trång (där finns inte fasta platser). Använd istället den offentliga platsen lite uppför vägen. Den är bra med gott om plats.

Om du själv vill laga lite mat, så gör inköpen i ett av de stora matbutikerna i Giardini Naxos eller Letojanni. Urvalet är stort och priserna är en bråkdel av de i de små lokal butikerna.

Högsäsong: besök sevärdheterna i Taormina (t.ex. den antika teatern), så tidigt som möjligt på dagen. Efter kl 10 börjar invasionen av turisterna.

Tips: Om man inte orkar att gå upp till staden, kan man gå ner för trapporna och ta kabelbanan upp.

Andra bra platser:
Castellet och Santuario Madonna della Rocca där stadens skyddsängel bevaras. Det går en trappstig dit upp. Det är en tuff tur, men det är värt det. Du för den absolut bästa utsikten över byn och bukten därifrån. Det finns en bra restaurang däruppe, Al Saraceno, där man kan ge sig själv en belöning för strapatsen.

PS: Även om det inte är städning och byte av handdukar, så kan man hämta rena sådana i receptionen samt hämta kvast och skyffel.

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint

Hämta kvast, skyffel och nya handdukar i receptionen.
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering

I förhållande till strand och stad ska man inte vara rörelsehindrad eller i allt för dålig form :)
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Trerumslägenhet med 4/5 sovplatser (med balkong och havutsikt)

Skulle varit perfekt om det fanns aircondition. När det är 33 grader är det rätt varmt om natten...
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi

Tror wifi är förbättrat i förhållande till tidigare recensioner.
Pool (eventuellt säsongsöppen)

Inte stor, men ok och poolområdet ligger fint.
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2016
Antal resande 3 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Residence Terra Rossa

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint

Uteareal fin, lägenheten saknade lite grundläggande städning.
Gästvänlighet, Gästvänlighet

Fin tillmötesgående service.
Placering, Placering

Mycket vackert. OBS: kuperad terräng och många trappor
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Studiolägenhet m. terrass

Trevlig och med fin trädgård med palmer vid terrassen. OBS: mycket spartanskt kök.
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi

Till och från.
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2016
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Fantastiskt läge!

Ett mycket bra boende med tanke på lägenhetens utformning, altan under tak, fantastisk utsikt och underbar trädgård. Personalen var vänlig och tillmötesgående och gav den information vi efterfrågade. Tyvärr saknade vi att inte kunna äta lunch eller mat på hotellet. I värmen så orkar man inte alltid ta sig uppför eller nerför alla trappor vilket tar olika lång tid beroende på din fysik. Det tar ca 20-25 minuter till en restaurang i Taormina stad och då är du rejält varm! Köket i lägenheten var helt ok förutom de två kokplattorna som hade alldeles för låg effekt. Speciellt när du vill koka upp pastavatten.
Med tanke på 500 kr för slutstädning hade vi uppskattat om handdukarna bytts någon gång under veckan och att toapapper fyllts på. Enligt vouchern så förväntades dessutom köket vara någorlunda städat av oss vid avfärd.

Rekommendationer till andra gäster

Använd gps om du har bil. Det underlättar när du kör på alla små snirkliga vägar. Badstranden nedanför hotellet är trång med många turister. Prova att åka iväg till en närliggande badstrand t.ex. Letojanni där det finns gott om plats. Passa då också på att handla mat som du kan ta i bilen. Den närmsta lilla mataffär i förhållande till hotellet ligger på gångavstånd ca 20-25 minuter upp i Taormina. Sen ska du bära hem varorna också. Bil är inte att tänka på eftersom det är svårt att parkera i staden.

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering

Ligger fantastiskt vackert men lite svårtillgängligt.
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Studiolägenhet med 2/3 sovplatser (med terrass och havsutsikt)

Bättre kokplattor önskas och byte av handdukar under veckan.
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2016
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Fantastisk plats

Vi bodde på Terra Rossa i 4 nätter. Kom sent på kvällen den första dagen. Väldigt trevligt välkomnande i receptionen, och mannen bar in våra två väskor då han skulle visa oss lägenheten.
Lägenheten var stor och väl inredd, vi hade gott om plats, stora rum, mycket köksutrustning. Spis med 4 gasplattor.
För städning betalar man 50 Euro (oavsett längd på vistelsen), men då blir det endast städat efter att man har åkt - det blev i alla fall inte tvättat eller bytt handdukar/sängkläder under den tiden då vi var där. Hittade ingen plats att kasta sopor, och det fanns inga extra soppåsar. Så för den summan tycker jag de kunde kollat igenom lägenheten lite då och då.
Utsikten från hotellet och lägenheten var fantastisk, ut över poolen, havet, Isola Bella, och över till det italienska fastlandet.
Vi hade frukost första morgonen, den var helt ok. Resten av dagarna åt vi frukost i lägenheten, och åt också lunch och middag där ett par gånger.

Rekommendationer till andra gäster

Ta med bra skor då det är många trappor från hotellet, både då du ska ner till stranden (nästan 400) och upp till staden (ca 300). De har en take-away meny i receptionen, där du kan beställa pizza och andra rätter. Efter 10-15 minuter blir maten levererad i receptionen av en trevlig man på scooter, och de betalar direkt till honom. Väldigt praktiskt, och inte minst god mat.
Vi parkerade på den offentliga parkeringen i närheten av hotellet, gott om plats.
Det sista stycket till hotellet är extremt smalt och brant att köra.

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint

Ingen städning, byte av handkläder och tömning av sopor under de 4 dagarna v var där-
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering

Helt fantastisk utsikt.
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Internet / Wi-Fi

Väldigt bra internet både vid poolen och i lägenheten
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2016
Antal resande 3 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från norska. Klicka här för att se originalet

Vacker trädgård och utsikt

Vi hade 1 sovrum med terrass i den vackra trädgården, välhållet och rent poolområde med liggstolar, stort kylskåp, vattenkokare.
Köksutrustningen var sparsam. Ingen ugn. Det fanns 2 el-kokplattor, 1 stor soppgryta och 1 liten gryta, och dåliga stekpannor. Vi köpte en liten grillpanna så att vi kunde steka kött. Vi valde att laga enkel mat, då det var långt att gå till en restaurang - 5 minuter är inte sant. Stället är inte för personer med gångsvårigheter, om man inte vill köra därifrån och kämpa om parkeringsplatser i staden.
Med stället och utsikten är mycket vacker.

Rekommendationer till andra gäster

Det finns ingen buss till stället.
Det krävs en bil för att handla mat (man kan dock köpa några drycker i receptionen) och man kan köpa en något trist frukost för 6Euro/vuxen och 3Euro/barn

Residence Terra Rossa
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Residence Terra Rossa
Studiolägenhet m. terrass

Saknas en ordentlig torkställning och en bra stekspade
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2016
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 
search map