Hotell i Taormina

Casa Turchetti

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Här bor du i den övre delen av Taorminas mondäna - och vackra - centrum. Och trots det korta avståndet till gågatan och alla besökare som kommer till stan så är du omgiven av lugn och ro under största delen av dagen.

Ett prisvärt litet hotell

Casa Turchetti drivs av Mamma Francesca och hennes man Pino. De har två gånger fått omnämnande som Italiens bästa hotell av Zoover (en oberoende semesterportal) och rekommenderas av många olika resguider. Är det något som Francesca är mån om så är det gästernas välbefinnande på hotellet. Oavsett hur många övernattande gäster man har dukas frukosten upp som en riklig buffé och det finns ingen begränsning på hur många koppar kaffe du kan beställa. Hon ser till att du har många hembakade bröd och kakor att välja mellan samt mängder av årstidens exotiska- och andra frukter, goda pålägg och ostar. Dessutom är sänglinnet, handdukarna och "courtesy set" av högsta kvalitet som går att hitta. Här får du verkligen en kunglig behandling.

Du bor i stadens gamla musik akademi

Casa Turchetti var under flera årtionden stadens musik akademi, där musikern Turchetti undervisade sina elever. Huset levde vidare under de lokala nunnornas beskydd innan de valde att lämna egendomen. För få år sedan köpte en lokal entreprenör huset på auktion för att inrätta sina kontor där - men när han besökte stället valde han att återskapa de vackra rummen och göra om huset till ett litet hotell där resande kunde njuta av stadens skönhet.

Mitt i smeten men ändå långt från stöket

Casa Turchetti ligger vid en smal gata i den övre delen av stadens gamla centrum. När du går ut genom dörren och går ner mot gågatan Corso Umberto kommer du överraskas av hur nära stadens pulserande centrum du befinner dig. Och när du sitter på husets terrass kommer du på samma sätt att överaskas över det lugn som råder här uppe. Från Casa Turchettis terrass kan du lyssna till konserter från stadens grekiska teater som hörs högre och tydligare än rösterna från de människor som sitter och pratar, skrattar och roar sig nere längs gågatan.

Är det en god idé att komma hit i bil?

Du ska vara en bra bilförare för att kunna köra runt på stadens smala och ibland branta gator. Du kan ta dig ända fram till huset med bil - men var beredd på att det inte kommer bli lätt att parkera precis här: vill du undvika den svettiga körningen och den tid det tar att hitta en parkerings plats i stan så rekommenderar vi att du antingen parkerar i det stora parkeringshuset längs vägen upp från centrum, eller ankommer med offentlig transport.
Till de orsaker som gör att vi rekommenderar att ni ankommer med offentlig transport hör: - att det finns bra förbindelser till flygplatsen, järnvägstationen och de viktigaste städerna längs östkusten på Sicilien
- parkering i staden är inte billigt
- väljer du en vistelse i Taormina så har du så mycket att se och njuta av i stan att du bäst förflyttar dig till fots

Bara ett fåtal rum i detta underbara hem

Det finns bara 5 rum på detta lilla hotell och de har samtliga aircondition. platt-tv och eget badrum.
Alla rummen varierar i storlek liksom att de har olika utsikt. Den bästa utsikten fås emellertid på terrassen där det finns gott om plats så alla gäster kan sitta där samtidigt utan att behöva trängas med varandra. Oavsett vilket rum du väljer att bo i så är terrassen det ställe där alla gästerna tillbringar mest tid berättar Francesca og Pino.

Läs om rummen på Casa Turchetti

 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map