Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Trevligt centrum fullt med atmosfär

Staden är framförallt känd för den grekiska teatern där det om sommaren visas olika föreställningar och musikaler. Taormina har har många små charmerande och gator fulla av atmosfär, blomsterklädda balkonger och spännande restauranger och caféer. Taorminas charm består framförallt av läget och de vackra originella byggnaderna som präglar stadens centrum. Taormina är vackrast om våren eller hösten då temperaturen är behaglig. Här finns många intressanta platser att besöka och under ett besök i Taormina har du aldrig långt till havet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

En populär destination

Taormina är utan tvekan en vacker stad och önskar du en internationell miljö och hög servicenivå så är detta rätt plats att åka till på semester. Dock känns det som om här är lite för många souvenir- och klädbutiker. Sommaren bjuder på turister från när och fjärran och det är under denna period det är mest liv och rörelse i staden. Om du bor på ett av hotellen längs kusten skall du vara uppmärksam på att järnvägen går ganska nära.

Läs mer om Taormina

Den grekiska teatern

Det mest betydelsefulla monumentet i Taormina är den grekiska teatern, inte bara på grund av dess konstnärliga och historiska värde, men också för den enastående positionen. Panoramautsikten bara måste upplevas när du besöker denna del av Sicilien. Teatern är den näst största på Sicilien (109 meter i diameter), efter teatern i Siracusa, och byggdes mellan år 300-200r f.Kr. Tre hundra år senare blev den förstörd och senare arrangerade romarna gladiatorspel här. Teatern har fin akustik och idag arrangerar man konserter och teaterföreställningar om sommaren. Romarna uppförde även två andra byggnadsverk: Odeon som ligger bakom kyrkan S:t Cataldo, samt Naumachia som tillsammans med teatern är ett av de viktigaste monumenten från romartiden på Sicilien.

Dölj texten
 
 
search map