Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Trevligt och atmosfärrikt centrum

Staden är framförallt känd för den grekiska teatern där det om sommaren visas olika föreställningar och musikaler. Taormina har har många små charmerande och atmosfär fyllda gator, blomsterklädda balkonger och spännande restauranger och cafeér. Taorminas charm består framförallt av belägenheten och de vackra orginella byggnaderna som präglar stadens centrum. Taormina är skönast om våren eller hösten då temperaturen är behaglig. Här finns många intressanta platser att besöka och under ett besök i Taormina har man aldrig långt till havet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

En populär destination

Taormina är utan tvekan en vacker stad och önskar man en internationell miljö och hög servicenivå så är detta rätt plats att åka till på semester. Dock känns det som om här är lite för många souvenir- och klädesbutiker. Sommaren bjuder på turister från när och fjäran och det är under denna period det är mest liv och rörelse. Om man bor på ett av hotellen längs med kusten skall man vara uppmärksam på att järnvägen går ganska nära.

Läs mer om Taormina

Den grekiska teater

Det mest betydelsefulla monument i Taormina är den antika teater, inte bara på grund av dess konstnärliga och historiska värde, men också för den enastående positionen. Panorama utsikten ska bara upplevas när man besöker denna del av Sicilien. Teatern är den näststörsta på Sicilien (109 meter i diameter) efter teatern i Siracusa och byggdes mellan 3-200 hundra år f.Kr. 300 år senare blev den förstörd och senare arrangerade romarna gladiatorspel här. Teatern har fin aktustik och idag arrangeras det om sommaren koncerter och teaterföreställningar. Romarna uppförde även två andra byggnadsverk: Odeon som ligger bakom kyrkan S:t Cataldo samt Naumachia som tillsammans med teatern är ett av de viktigaste monumenten från romartiden på Sicilien.

Dölj texten
 
 

Populärt på Sicilien

search map