Semesterbostäder & hotell i Sperlinga

Utsikt från borgen på en kall vinterdag.
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

I hjärtat av Sicilien

Mitt på Sicilien, i triangeln Catania, Messina och Palermo, och 750 meter över havet, ligger Sperlinga - en liten charmig landsort med en helt unik borg på toppen. Det är en mycket spännande utflykt att gå in och ut och runt omkring de många sandstensgrottorna som har varit bebodda sedan 1500 f.K. Ute och inne i dessa grottor byggde senare Normanderna borgen Castello di Sperlinga, och man kan nästan inte förstå hur de lyckades med den uppgiften...

Landsort med utsikt

Vid foten av borgen ligger själva landsorten, där stora delar av de smala vägarna, trapporna och broarna också är uthuggna från sandstensberget. Här kan du kommer ner helt i varv, och njuta en typisk siciliansk måltid med lokalt vin, för att senare besöka en av verkstäderna med gamla hantverk, t.ex. de mycket färgglada handknutna mattorna. Utsikten därifrån är i sig själv hela turen värd, med böljande backar fulla av olivträd och citronträd på plantagerna.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Borgen

Borgen har genom tiden haft många olika funktioner, beroende på vem som suttit vid makten i området. Bland annat var det fram till 1597 huvudsäte för Baronen av Ventimiglia, från 1658 till 1861 Hertig Onetos, för att till sist bli övertaget av Sperlingas kommun år 1973. En stel trappa uthuggen i klippan för upp till huvudentrén, där du fortfarande kan se rester av den ursprungliga klaffbron. Det säger sig själv att borgen är präglad av många nivåskillnader, och det är fortfarande idag möjligt att se var borgens stall, fängelse, vapenlager och "lada" en gång i tiden befann sif i den underjordiska delen av borgen. Ovanför jorden hittar du bland annat rester av borgens kyrka.

Läs mer om Sperlinga

Byfest

Varje år, den 16 augusti, hålls byfesten "La Sagra del Tortone" i de snäva gränderna och gatorna. Här är det den speciella kakan tortone, framställd efter ett recept från medeltiden bestående av mjöl, olivolja och socker, som är huvudpersonen. I dagarna som leder fram till festen roar sig invånarna med att klä ut sig i medeltida kostymer och deltar sedan i olika aktiviteter och tävlingar för att till sist äta loss av den karaktäristiska kakan samtidigt som festerna pågår på gatorna.

Alla är välkomna att delta i en byfesten, och det kan vara en härlig upplevelse att ta med sig hem från semestern.

Dölj texten
 
 
search map