Omdömen från Hotel Gutkowski

 
Hotel Gutkowski är inte tillgänglig i dagsläget
Hotel Gutkowski är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Siracusa här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Hotel Gutkowski

Läs personliga omdömen av Hotel Gutkowski som ligger i Siracusa. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Hotel Gutkowski. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Bedömning av Hotel Gutkowski

Hotel Gutkowski
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Hotel Gutkowski
Dubbelrum Plus med havsutsikt
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2016
Antal resande 2 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på franska. Klicka här för att se originalet

Trevligt hotell

Vi tog oss med hyrbil från Memfi till Siracusa. När man väl svängt av avfarten mot Siracusa så upphör alla normala trafikregler, Den bästa liknelsen är nog att säga att man är lite som en fisk i ett fiskstim. Ingen riktig ordning, saker ändrar riktning och det gäller att anpassa, flyta med och följa strömmen. Det händer saker överallt samtidigt och när det känns som rörigast så kommer det gärna en vespa i mötande riktning och en annan vespa sveper förbi med minsta möjliga marginal på insidan.
Vi hade nog inte hittat hotellet ännu om vi inte slagit på GPS och navigation i mobilen. Skyltning i Italien har en del utvecklingspotential kan man säga. Det är en skylt som pekar mot ex Ortiga för att i nästa T-korsning helt sakna skyltning, så man får köra lite på chans och känsla.
Väl på hotellet som består, vilket vi missade inför resan, av två byggnader. Ena byggnaden rymmer reception, den andra inte. När vi väl fattat det och checkat in kom vi upp till ett ljust och fräscht rum som innehöll allt man kunde önska sig. Vi hade aktivt valt att inte ha utsikt mot havet, vilket var ett synnerligen bra beslut eftersom det är en ganska väl trafikerad väg emellan hav och hotellet.
Siracusa var en fantastiskt fin stad, ingen stad för sol och bad men på kvällstid, väldigt trevlig.
Tyvärr var det svårt att hitta bra restauranger i den gamla stadsdelen, många turistfällor. Den gamla grundregeln att om det ser alltför mysigt ut så är det en turistfälla stämde. Nåja, vi hittade ett par bra restauranger och den bästa hittade vi efter rekommendation från hotellet.
Det man inte för missa när man är i Siracusa är marknaden. Den är inte jättestor men en fröjd för ögat. Man ska inte heller missa folklivet vid stora torget på kvällen.
På dagarna tog vi utflykter till Noto, Ragusa och en hel del väldigt fina stränder. Fina vägar, galen trafik inne i städerna (fiskstim även där).
En dag när vi skulle iväg stannade vi till som hastigast vid en affär i utkanten av Siracusa för att köpa vatten. När vi kom ut så startade vår hyrbil men med lysande varningslampor om motorproblem samtidigt som motorn inte svarade på gaspådrag, den gick inte att köra.
Vi hade bokat bil genom In Italias systerföretag och hade bil genom Maggiori.
Efter att ha ringt angivet nummer vid problem kom en bärgare och körde bort vår hyrbil samtidigt som vi fick en ny bokad inne i Siracusa. En kort taxiresa och två timmar efter det att vi upptäckte att bilen var trasig så satt vi i en ny hyrbil. Jäkligt skönt att ha allt helförsäkrat! Det enda sura i efterhand var att bensintanken inte var full när bilen gick sönder, därmed fick vi betala en straffavgift samt de liter som saknades.
Vi var i Siracusa en vecka, det kanske var en eller två nätter för mycket men inget vi ändå vill ha ogjort.
Hotellet var som sagt rent, snyggt, trevlig personal och hade allt man kan begära. Första natten höll vi på att få värmeslag då det visade sig att Air Condition stängs av mellan 01:00 – 07:00.
Jag frågade om det var möjligt att få AC påslagen hela natten, vilket det var så därefter var det betydligt bättre sovmiljö.
Frukosten var med beröm godkänd. Inte som i Sverige men med italienska mått klart över genomsnittet. Hotellet låg bra till i förhållande till nattliv och även OK för bilåkande, det fanns alltid alternativ att kunna parkera bilen utan att riskera, vilket hände varje dag, att bilen bogseras bort när den parkerats galet, primärt om någon parkerat i de gula rutorna avsedda för boende i stadsdelen, då låg man risigt till.

Rekommendationer till andra gäster

Ha hyrbil så ni kommer utanför stan om ni vill sola och bada. Missa inte marknaden. Parkera inte i gula rutorna på kvällen, bilen kan bli bortbogserad!
Fråga efter bra restauranger, undvik de som nästan ser ut att ha för bra läge.

Hotel Gutkowski
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Hotel Gutkowski
Dubbelrum Plus
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Bästa!

Detta hotell och allt runt omkring är det bästa! Rummet, servicen, frukosten, läget och allt annat är bra så bra! Jag kan varmt rekommendera detta hotell. Det endas som saknas är en kyl på rummet.

Rekommendationer till andra gäster

Ortigia!

Hotel Gutkowski
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Hotel Gutkowski
Dubbelrum Classic utan havsutsikt

Du behöver inte havsutsikten. Spara pengarna och lägg dem på mat på Restaurang Regina istället.
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet
Lina och resesällskap från Malmö i Sverige bodde på Hotel Gutkowski i Siracusa från den 17. till den 20. juli 2012.

Det har varit en underbar resa!
Vi älskade det första hotellet i Siracusa och Siracusa!
Fantastisk stad och hotellet var så himla mysigt!
Vi satt en del på deras terass och bara njöt!
Tack för hjälpen och jag hör av mig nästa gång vi reser till Italien!

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2012
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Frank och Stina från Stockholm i Sverige bodde på Hotel Gutkowski i Siracusa från den 13. till den 20. september 2011.

Ett alldeles utmärkt ställe! Vänlig, chosefri personal som hastigt blev som goda vänner! Luftiga rum med sköna sängar och de flesta med havsutsikt (Boka det!) ! Perfekt läge, 100 m till den rikligt försedda torgmarknaden, 300 m till ett strålande badställe (VILKET VATTEN!) och egentligen nära överallt på den ö (Ortigia) där den gamla staden ligger. Ortigia är ungefär dubbel så stor som Gamla Stan i Stockholm. Vi rekommenderar det gärna och om ni åker dit så hälsa från oss.

Ett tips: Om ni kommer med tåg eller buss så landar ni vid busstationen där man enkelt (och gratis) hoppar på en liten lokalbuss som kör en runda i Ortigia och släpper av er c:a 150 m från hotellet (Berätta för föraren vart ni ska!)

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2011
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Mats-Ola och fru från Stockholm i Sverige bodde på Hotel Gutkowski i Siracusa från den 24. till den 27. juli 2011.

Resan har varit toppen, tack! Ditt förslag till upplägg var mycket bra och på det hela taget är vi supernöjda – framförallt med din service. Siracusa var supertrevligt, med fina omgivningar för utflykter (var bl a i Noto och Ragusa). Enkelt, men charmigt hotell med mycket trevlig personal/bemötande.

Tack för all hjälp i samband med resan! Vi återkommer säkert som kunder när det vankas sol eller skidor i Italien!

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2011
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Eva och sällskap från Lovas i Ungern bodde på Hotel Gutkowski i Siracusa från den 21. till den 23. maj 2011. Sedan fortsatte turen till Torre Marabino i Ispica.

Vi fortsatte i hyrbil från Catania till Hotell Gutkowski som ligger i Gamla stan, på halvön Ortigia. Rummen är enkla, men med bra säng. Till vår glädje finns det hiss! Frukosten också bra, även om vi saknade charketurier. Underligt att hotellen inte serverar åtminstone färska tomater. Marknaderna är fulla av underbara grönsaker och ett kilo tomater kostar endast 1 €! Parkeringen ligger på bekvämt avstånd och en mycket vänlig svensk ung kvinna arbetar i receptionen.

Gamla stan är mycket intressant och vacker. Man kan promenera i timmar och upptäcka något nytt hela tiden. Sankta Lucias kyrka har en vacker fasad och på uteserveringen mittemot kan man sitta dricka vin per glas. Vi blev vittnen till ett ståtligt bröllop. Längs havspromenaden i en liten park finns dessa fantastiska träd. Den gamla stadsdelen är full av gränder där det finns restauranger. Risk för turistfällor (vi hamnade tyvärr på en). Nog bättre att äta enkelt på uteserveringarna. Se vad dom andra äter. Man går ju genom restaurangerna eftersom dom finns på trottoarerna.

Vi gjorde en söndagsutflykt längs östkusten och besökte Avola, Noto och Pachino. Alla mycket fattiga och i stort sett folktomma. Inga uteserveringar. Bara små hål i väggen och utanför satt gamla gubbar och rökte. Inte det minsta tilldragande. Till slut hittade vi en ”Ranch” söder om Pachino, där vi åt en förträfflig lunch. Därefter tog vi oss till Rosolino, och hoppades hitta ett mysigt café, men det var lika illa här som i de övriga städerna. Vi tog motorvägen tillbaka till Syracusa.

Summa sumarum, Om man, som vi, hade tänkt sig en gourmet- och vinresa var denna del av Sicilien inte det rätta valet. Vi hade problem med att ute på landsbygden hitta trevliga restauranger. Det finns mest enkla barer ev med någon varmrätt, mest pizza och liknande. Dom har inte uteserveringar med parasoller eller skuggande växtligheter. Öldrickare bör inte åka hit, fatöl finns inte på landsbygden, och bara inhemskt flasköl. Även vinkulturen har en lång väg kvar att utvecklas. Ser man inte upp så kommer dom med frizzante vin. Det är ett ”strypt” vin som har en tendens att innehålla restsötma. Man stannar nämligen jäsningen (stryper) medan vinet fortfarande innehåller kolsyra. Det hjälper inte att noga framhålla att man vill ha vino bianco secco (torrt vitt vin). De rödviner vi blev serverade var mycket unga och inte någon större upplevelse. Vanligast var Nero d´Avola, men i Ávola hittade vi inte en enda vinkällare, trots att druvan fått sitt namn av detta vindistrikt!
Nästa resa till Italien blir till ett mer ”civiliserat” område. Vi tar gärna In-Italias hjälp igen. Bättre service än vad de erbjuder får man leta efter!

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2011
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2011
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet
Marie och Michael från Hisings-Backa i Sverige bodde på Hotel Gutkowski i Siracusa från den 6. till den 8. juli 2010 innan bodde de på Mahara Hotel i Mazara del Vallo och efter bodde de på Andromaco Palace Hotel i Taormina och slutligen på Il Vecchio Frantoio i Scillato.

Hej Markus! Vi är väldigt nöjda med vår resa på Sicilien. Den staden vi tyckte mest om var Syrakusa. Hotell Gutowski var jättemysigt och trevligt. Personalen var tillmötesgående och väldigt trevliga. Området runt omkring var också väldigt mysigt. Masara del Vallo var väl lite för opersonligt för vår del men helt ok. Frächt och den mest rikliga frukosten, om man säger så..... Vi tillbringade den mesta tiden i Taourmina, 6 nätter och det var också ett trevligt hotell, Andromaco, litet och personligt. Rent och fräscht också. Lagom promenad till centrum och Linbanan ner til stranden. Kanske lite lång promenad om man är äldre för det tog väl en 15 min att gå och om det är varmt så kanske det frestar på. För vår del kändes det bra att få röra på sig. Lite mycket turistiskt i centrum men ändå charmigt. vi var uppe i Castelmola en kväll och där var ju bedårande utsikt mot Etna. Vingården som jag trodde det var, Il Vitallo del Frantaoi var ju hur mysigt som helst. Vi åt både lunch och middag där ena dagen och bara middag den andra. Värdparet Corrado och Gloria var väldigt trevliga och kunde engelska. Vi blev väldigt väl emottagna, kändes väldigt personligt. Corrado berättade allt om hur olivskörden går till mm,,,, Det var jätteintresant. och det låg ju så fint med utsikten över bergen. Kan verkligen rekommenderas! Vi är jättenöjda med allting! Allting har fungerat utan mankemang... Kommer att rekommendera er för våra vänner. Du får gärna lägga ut våra kommentarer på hemsidan! Tack än en gång.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2010
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Rolf med familj från Johanneshov i Sverige bodde på Hotel Gutkowski i Siracusa från den 17. till den 22. juni 2010. Sedan fortsatte turen till Residence Albergo Mendolita på Lipari Ö samt Palazzo Maria i Cefalù.

Hej Marcus! Ja, nu är vi hemma efter en härlig Italienresa. Allting har fungerat som det ska. Det var inga problem att komma lite sent till hotellet. Hotell Gutkowski var ett skönt ställe med kul designade rum. Personalen var mycket vänlig. Kul att träffa Malin, den svenska tjejen som jobbar där. I Siracusa fanns hur mycket som helst att se av hirstorisk natur, vi kollade bl a katakomberna,och den grekiska och romerska teatern. Ett specialtips: besök det judiska badet i Ortygia. Det gömdes av judarna för drygt 500 år sedan och upptäcktes av en tillfällighet vid en hotellrenovering för 20 år sedan. En mycket speciellt ställe. Marknaden (grönsaker, frukt, fisk m m) i Siracusa är nog den häftigaste jag sett i Italien, ett härligt utbud med hög kvalitet. Invånarna trevliga och hjälpsamma även om vi blev småblåsta ett par gånger.

Efter Siracusa tog vi tåget till Milazzo och vidare med båt till Lipari, som var ett vänligt och trevligt ställe. Vi cyklade runt ön (27 km) vilket var häftigt men lite konditionskrävande p g a backarna. Gjorde också "Stromboli by night". Stromboli är en dramatisk plats med levande vulkan, vilket tyvärr många rika turister upptäckt. På Stomboli åt vi vulkanugnsbakad pizza. Vi är mycket nöjda med Mendolita där vi bodde inkl personalen. Dessutom hade vi tillgång till en fin poolanläggning i närheten.

Cefalu var den sista anhalten och möjligen det ställe som vi är något besvikna på. Det var väl som de flesta badställen kring medelhavet men kanske med lite skönare miljö. Det var dock lite mycket turistikt i vår smak. Cefaluborna skiljde sig mycket från Italienarna i stort. Antingen var de helt utleda på turister eller mycket blyga. Eller något annat vi inte kände igen. Upplevda även andra "konstigheter". Boendet på Palazzo Maria är inte mycket att säga om - häftigt att bo i ett hus från 1100-talet med 6 meter i takhöjd. Samtidigt är det lite dovt och tungt att bo i en lägenhet med tjocka stenväggar och minimalt med ljusinsläpp. Läget var fint vid piazza Duomo. Vi hade det ändå mycket skönt eftersom vårt fokus den sista veckan var att bada, sola och ta det lugnt efter att ha sprungit på rätt bra tidigare under resan.

Tack för all hjälp i samband med bokningen.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2010
Antal resande 2 Vuxna, 1 Barn
Namn

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

Sida 1 2 3 4 Nästa sida
 
search map