Hotell i Siracusa

Grand Hotel Ortigia

 
Grand Hotel Ortigia är inte tillgänglig i dagsläget
Grand Hotel Ortigia är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Siracusa här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Grand Hotel Ortigia är en vackert dekorerad byggnad från 1800-talet, som ligger i det historiska centret av Ortigia i Siracusa. Om du tycker om hög komfort, och vill bo i historiska omgivningar, kommer du att njuta fullt ut av att bo på Grand Hotel Ortigia. Siracusa får nästan benämnas som ett "must see" när du är på besök på Sicilien. Staden är full av spännande ruiner från alla de folkslag som bott på ön genom århundradena, framförallt romare och greker. Du hittar också många eleganta byggnader från barockens tid.

Största delen av Siracusas mest spännande platser, är de historiska och arkeologiska lämningar, som är ett vittnesbörd från Siracusas storhetstid.
Det attraktiva historiska centret på halvön Ortigia är ett bra ställe för att gå på en härlig promenad, där du på din väg runt, kommer att hitta en hel del trevliga platser där du kan smaka på Siciliens goda kök, och kanske göra ett inköp en av alla de små butikerna.

Vill du däremot se några av de berömda arkeologiska områdena, ska du gå över de små broarna som förbinder Siracusa med halvön Ortigia. Efter 25 minuters promenad från Grand Hotel Ortigia hittar du Siracusas Arkeologiska Park, som än idag kallas Neapolis.

Den grekiska teaterna (Teatro Greco) är en av de mest imponerande i sitt slag. Den är uthuggen direkt i klippan och har löpande blivit utbyggd och förbättrad genom tiden. Den används än idag, särskilt till en stor festival, där de stora grekiska tragedierna framförs i maj och juni varje år.

Njut av livet på Grand Hotel Ortigias privata strand

Du känner av hotellets långa historia så snart du träder in i den vackra lobbyn, rikt dekorerad i en barock stil. För 20 år sedan genomgick hotellet en genomgående renovering, där de arkitektoniska pärlorna blev bevarade, och idag utstrålar hotellet en klassisk och avslappnad atmosfär.

En av hotellets särskilda faciliteter är den privata stranden, nära Punta del Pero. En båt för dig dit på 10 minuter. Den privata "Lidon" är öppen från juni till september, och bjuder på solsängar, parasoll och en liten bar där du kan få ett lättare snack. Stranden och faciliteter kan du använda mot en avgift.

Läs mer om Grand Hotel Ortigia

Takterrass och spa på Grand Hotel Ortigia

En av hotellets pärlor, är takterrassen, där du har en panoramautsikt över hamnen och hela bukten vid Ortigia. Takterrassen är ett idealt ställe att njuta av din frukost eller middag. Här blir du bortskämd med delikata rätter från det sicilianska köket. Om vädret inte är ägnat till utomhusservering, kan du njuta av din favoritdrink i lobbyns bar.

Skulle vädret locka till inomhusaktiviteter, kan en tur i hotellets SPA säkert locka. Du kan välja mellan den turkiska Hamam, samt olika behagliga bad med avslappningsområde där du kan njuta av särskilt utvalda thé-sorter. Ska du verkligen skämma bort dig själv, kan du också få ansikts- och kroppsbehandlingar, samt olika sorters massage.

Grand Hotel Ortigia är ett av de få hotell i området, som har ett privat parkeringsgarage (mot avgift). Du hittar också olika affärs-faciliteter, såsom mötes- och konferensrum, samt wifi tillgängligt överallt på hotellet.

Rum i klassisk stil

Grand Hotel Ortigia bjuder på 58 härliga rum i olika kategorier. På alla rum finns wifi, sat-TV, air condition, minibar, kassaskåp, skrivbord och badrum med toalett, dusch eller badkar samt hårtork. Några av rummen har havsutsikt, andra har utsikt till staden.

Läs om rummen på Grand Hotel Ortigia

Dölj texten
 
 
search map