Hotell i Siracusa

Grand Hotel Minareto

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Kombinera din badsemester med historia och kultur

Siracusa är en av Siciliens äldsta och mest spännande städer. Den ligger på Siciliens sydöstra kust och grundades av grekerna på den lilla ön Ortigia för mer än 2500 år sedan. Är du historiskt intresserad, har du kommit till helt rätt plats, för stadens arkeologiska områden lockar turister från hela världen. Ortigia är också nutidens centrum i Siracusa, och ett mycket charmigt sådant. Förutom de grekiska ruinerna, är staden också starkt präglad av barocken, som dock gjorde sitt intåg långt senare. Här går historia och kultur hand i hand, men naturen präglar också området och endast några få kilometer söder om centrum ligger det vackra naturreservatet Plemmirio, med sina imponerande klippor, fina sandstränder och kristallklara hav.

Njut av tillvaron på en exklusiv solsäng med utsikt mot Siracusa

Endast en kilometer, fågelvägen mätt, från Ortrigia ligger ett av Siciliens bästa resorts, nämligen 5-stjärniga Grand Hotel Minareto. Det ligger på ett 3 hektar stort område, ut till havet, och du har en fantastisk utsikt mot Siracusa och Ortigia. Hotellet ligger i det naturområde, som heter Plemmirio, och naturen är helt fantastisk. Hotellet är omgivet av branta klippor, som på ett vackert sätt är integrerade i hotellets privata trädgård. På klipporna har man inrett solterrasser i flera olika nivåer, och här kan du njuta av tillvaron på en av de exklusiva solsängarna, med en kall drink i handen. I samma område finns det naturligtvis också en stor möblerad terrass med parasoll, där du kan beundra utsikten mot Siracusa.

Läs mer om Grand Hotel Minareto

Välj mellan pool och sandstrand

Hotellet har också sin egen privata sandstrand, som ligger väl skyddad mellan klipporna. Det är en sann oas med solsängar och parasoll, och med det kristallklara vattnet framför dig, är det lätt att tro att du har hamnat på en strand i Karibien. Tillhör du dem som föredrar att simma i en pool, så finns naturligtvis detta också. I anknytning till den stora poolen, finns också en pool-bar, som serverar lättare rätter och kalla drycker genom hela dagen.

En aktiv semester med tid för njutning

Vill du njuta lite extra, kan du nyttja hotellets SPA, som erbjuder en mängd olika tjänster och behandlingar. Det finns också ett gym, och vill du ta dig runt i naturreservatet, finns det möjlighet att hyra en cykel. Personalen i receptionen tipsar gärna om var det är bäst att köra för att få en oförglömlig dag. Om du vill utforska Siracusa, ligger staden endast 9 km från hotellet, en sträcka som kan avläggas till cykel, alternativt erbjuder hotellet också en gratis shuttle-buss några gånger om dagen. Föredrar du att segla till Ortigia, kan du också göra detta när vädret tillåter det - bara fråga i receptionen, där de också kan arrangera privata båtturer längs kusten.

Ät inne eller ute

Grand Hotel Minareto har en härlig restaurang, där du kan njuta av dagens måltider, om du inte är ute på tur. Huvudrestaurangen heter Nesos, och den är öppen både till lunch och middag. Kökschefen serverar primärt rätter som är baserade på lokala råvaror och specialiteter, och du kan välja att äta inomhus eller ute på den härliga terrassen, där du förutom den goda maten, också kan njuta av utsikten mot Ortigia i det vackra kvällsljuset.

Eleganta rum och bra komfort

De 77 rummen, sviterna och villorna håller samma höga standard som resten av hotellet, och nästan alla har en större eller mindre balkong eller terrass. Rummen som är inredda i flera olika byggnader ligger utspridda över ett stort område, och en del har utsikt över havet. Alla rum har som minimum Wi-Fi, aircondition, minibar, kassaskåp, Sat-TV samt badrum med toalett, dusch och/eller badkar, hårfön och toalettartiklar.

Läs om rummen på Grand Hotel Minareto

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map