Semesterbostad i Siracusa

Alla Giudecca

Pris från per pers.
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Alla Giudecca är en fantastisk historisk byggnad som ligger i den minst lika fantastiska antika stadsdelen Ortigia som är den halvö som utgör Siracusas mest imponerande stadsdel.

Bo i stämningsfulla historiska ramar

När man träder in genom dörren från den smala gränden i det gamla ghetto på Ortigia ser receptionen ganska trist ut. Men ju mer man tittar runt längs gången till innergården, de gemensamma utrymme (som är helt fantastiska att vistas i) samt bostäderna får man känslan av att befinna sig i ett historiskt palats. Byggnaden härstammar från 1500-talet och rymmer idag 24 lägenheter fördelade på enrums, tvårums och treummare.

Underjordisk överraskning

Den nuvarande ägaren som är arkitekt köpte stället för sin passion för arkitektur. Hon var klar över att det skulle krävas ett stort arbete för att göra palatset beboligt igen. Det hon dock inte visste var att det fanns en hemlig dörr längs en av gångarna som hon lät öppna. En trappa ledde ner under byggnaden och man började tömma innandömmet på jord och material. Till sist stod de framför en gammal judisk badanstalt, en så kallad miqwè som kom till under Siciliens byzantinska period. Denna miqwè är en av de mest betydelsefulla i hela Europa. Gästerna på Alla Giudecca har möjlighet att besöka badanstalten.

Komfortabla lägenheter

I dag är Alla Giudecca helt renoverat och alla lägenheterna är utrustade med satellit-TV, förvaringsbox och aircondition. Köken består av två kokplattor. Därutöver finns det enstaka lägenheter med utgång till en terrass med bord och stolar, vilket är praktfullt i de sicilianska kvällstimmarna.

Bäst till par

Vi rekomenderar Residence Alla Giudecca till par som önskar att uppleva lite trevlig historia i en gammal och historisk stad. Trots att barn är välkomna rekommendrar vi inte detta ställe för barnfamiljer. Det finns flera trappor och den lilla platsen ger inte barn möjlighet att leka och roa sig.

Läs om lägenheterna på Alla Giudecca

 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
Flyg + boende
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
 

Liknande ställe

Giardino sul Duomo B&B

Ragusa, Sicilien

Hotel Gutkowski

Siracusa, Sicilien

Balconi Crimaldi

San Marco d'Alunzio, Sicilien

Rekommendationer till dig

Etna Hotel

Giarre, Sicilien

Agriturismo Badiula

Carlentini, Sicilien

Villas Costa d'Orlando

Scafa Bassa, Sicilien

Populärt på Sicilien

search map