Semesterbostad i Siracusa

Alla Giudecca

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Alla Giudecca är en fantastisk historisk byggnad som ligger i den minst lika fantastiska antika stadsdelen Ortigia som är den halvö som utgör Siracusas mest imponerande stadsdel.

Bo i stämningsfulla historiska ramar

När du träder in genom dörren från den smala gränden i det gamla ghetto på Ortigia ser receptionen ganska tråkig ut. Men ju mer du tittar runt längs gången till innergården, de gemensamma utrymme (som är helt fantastiska att vistas i) samt bostäderna får du känslan av att befinna dig i ett historiskt palats. Byggnaden härstammar från 1500-talet och rymmer idag 24 rum/lägenheter i olika storlekar.

Läs mer om Alla Giudecca

Underjordisk överraskning

Den nuvarande ägaren som är arkitekt köpte stället för sin passion för arkitektur. Hon var klar över att det skulle krävas ett stort arbete för att göra palatset beboligt igen. Det hon dock inte visste var att det fanns en hemlig dörr längs en av gångarna som hon lät öppna. En trappa ledde ner under byggnaden och man började tömma innandömmet på jord och material. Till sist stod de framför en gammal judisk badanstalt, en så kallad miqwè som kom till under Siciliens byzantinska period. Denna miqwè är en av de mest betydelsefulla i hela Europa. Gästerna på Alla Giudecca har möjlighet att besöka badanstalten.

Komfortabla lägenheter och rum

I lägenheterna är utrustade med satellit-TV, förvaringsbox och aircondition. Köken består av två kokplattor. Därutöver finns det enstaka lägenheter med utgång till en terrass med bord och stolar, vilket är praktfullt i de sicilianska kvällstimmarna. Du kan även välja boende i rum. Några lägenheter ligger i ett annex ett par hundra meter bort.

Bäst till par

Vi rekomenderar Residence Alla Giudecca till par som önskar att uppleva lite trevlig historia i en gammal och historisk stad. Trots att barn är välkomna rekommendrar vi inte detta ställe för barnfamiljer. Det finns flera trappor och den lilla platsen ger inte barn möjlighet att leka och roa sig.

Läs om l√§genheterna på Alla Giudecca

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map