Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Siracusa (eller Syrakus) var en gång en av de viktigaste städerna i västvärlden. Staden var ett kultur- och handelscentrum för den blomstrande civilisationen i Medelhavsregionen. Här levde och arbetade konstnärer och vetenskapsfolk som te.x. Dionysios och Arkimedes. Såväl renässansen som medeltiden och baroken har lämnat markanta spår i stadens antika centrum. I dag är staden en provinsiell huvudstad där den stolta forntiden stolt visar sig överallt. Välkommen till Lucias hemstad, Siracusa!

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Stämningsfulla Ortigia

Stadens centrum heter Ortigia, och det var här som staden uppstod för mer än 2500 år sedan. I grunden handlar det om en halvö som är sammanbunden med den mer moderna staden genom två broar. Skillnaden mellan de olika två är att i Ortigia är de historiska vingslagen lite mer påtagliga bland de slingrande gatorna och gränderna. Vacker arkitektur, barock och medeltidsbyggnader är något av det du kan njuta av här och i Ortiga kan du se kyrkor från olika tids perioder, pampiga palats och ett fort som byggdes av den store tyskromerska kejsaren Fredrik II år 1239. Här finns även ett stort utbud av trevliga restauranger och cafeér. Om du inte är så intresserad av grekisk antik historia och dess sevärdheter är det bättre att du satsar på Siracusa.

Läs mer om Siracusa

Den grekiska epoken

Den grekiska storhetstiden har efterlämnat enastående spår i Siracusa och strax utanför den moderna staden finner du en spännande arkiologisk park som innehåller ruiner efter den grekiska staden Neapolis. Neapolis betyder "ny stad" vilket var ett vanligt stadsnamn under den grekiska perioden. Sevärdheterna är så många att du, utan problem, kan tillbringa minst ett par dagar i denna vackra, historiska stad.

Här finner du tempel och en fantastisk grekisk teater, som du kan se tillsammans med den romerska amfiteateatern som också finns i parken.

Dölj texten
 
 
search map