Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Scopello är en liten by som ligger väster om Castellammare del Golfo i riktning mot San Vito lo Capo. Här finns några få hus. Idag finns det även några matställe och en liten butik. Då byn blivit nämnd i flera resemagasin är den numera känd i hela världen. Staden är dessutom en utmärkt söndagsutlykt från Palermo då området verkligen lever upp. Under veckan är det däremot lugnt och fridfullt.

Nere vid stranden ligger den obeskrivliga "tonnara" där tunfiskarna slaktas och förbereds för tillagning. I den lilla bukten ligger ofta små segelbåtar och guppar men man kan utan problem bada. Vattnet är kristallklart och omgivningarna paradisiska.

Scopello ligger precis vid gränsen till Lo Zingaro som är ett härligt naturreservat mellan landsbyn Scopello och byn San Vito lo Capo på det nordvästra Sicilien. Natureservatet har en rad imponerande grottor i höjderna bakom kusten. På våren när blommorna pryder landskapet är här fantastiskt.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Sommaren är härlig när man kombinerar en utflykt till reservatet med bad. Bad är huvudorsaken till att många mäniskor besöker Lo Zingaro. Havet omkring Lo Zingaro är mycket inbjudande, kristallklart och fullt av upplevelser för dykare och snorklare.

Stränderna består mestadels av småsten och framstörtande klippor. Man ska komma ihåg solkrämen när man besöker Lo Zingaro då här inte är så mycket skugga och de många små stenarna på stranden avger en del värme.

Läs mer om Scopello

Man kan också få en upplevelse av att besöka det lilla lokala tunfiskmuséet som vittnar om områdets tidigare betydelse för fisket. Vi rekomenderar en härlig dag med bad i reservatet om man besöker detta område på Sicilien.

Dölj texten
 
 

Rekommendationer till dig

Hotel Leopold

Moneglia, Ligurien

La Cecinella

Cecina Mare, Toscana

Populärt på Sicilien

search map