Omdömen från Villa Sciare Modo

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Villa Sciare Modo

Läs personliga omdömen av Villa Sciare Modo som ligger på Sicilien. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Villa Sciare Modo. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Bedömning av Villa Sciare Modo

Vi hade en riktigt härlig vecka på Villa Sciare Modo. Mycket vackert beläget mellan Etna och havet, och lägenheten på andra våningen hade utsikt åt båda hållen. Trädgården och poolområdet är trevligt och inbjudande, och våra barn på tre respektive sex år hade jättetrevligt med de fem katterna.

Scillichenti som semester-destination

Det var en rolig och autentisk upplevelse att bo vid Scillichenti. Där fanns flera små lokala butiker och på kvällen var det mycket liv och rörelse på torget vid kyrkan. Vi använde oss av pizzerian vid kyrkan ett par gånger, det var riktigt gott. Det är inte så kul att köra genom staden eftersom huvudgatan är mycket smal och inte enkelriktad.

Kusten vid området är mycket vacker med lavaklippor, men det är inte så barnvänligt att bada.

Villa Sciare Modo
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Villa Sciare Modo
Tvårumslägenhet nr. 7 med 2 + 2 sovplatser (2:a vån. med terrass med havsutsikt)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2019
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Trevligt och avkopplande med ett bra läge

Underbart lokalt ställe nära vattnet (1 km) och med en vacker utsikt över havet på den ena sidan och vulkanen Etna på den andra. Bra placerat med tanke på körning till städerna på Siciliens östkust - framför allt är Taormina och Syrakusa värda ett besök, medan Messina och Catania var mindre bra. Villa Sciare Modo var supertrevligt med både höns och katter och en fin pool och en mycket rar familj som skötte om stället. Härligt ställe som helt klart kan rekommenderas.

Scillichenti som semester-destination

Man kan gå till det lilla fiskeläget Santa Tecla på 15-20 minuter och där finns en restaurang och en vacker klippkust. Inköp görs bäst i Acireale, eftersom det inte finns något speciellt i lokalområdet och enbart en bra pizzaria som matställe och då mest som take-away. Kör även upp och titta på vulkanen Etna.

Villa Sciare Modo
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Villa Sciare Modo
Tvårumslägenhet nr. 8 med 2 + 2 sovplatser (2:a vån. med terrass med havsutsikt)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2018
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Allt innanför väggarna är bra

Här är det svårt att skriva ett omdöme som inte påminner om de andra. Det är riktigt härligt inne på området och värdarna är duktiga och flexibla. Inget att klaga på gällande lägenheterna, poolen o.s.v... Men vad det är synd att området är fullt med avfall - och det är inte bara avfallspåsar utan även hela möbler, en madrass och oanade mängder löst skräp (emballage, papper och plast). Det är otroligt synd och oförståeligt att de som det verkar, inte städar upp bara några få gånger om året. Vi ångrar inte vår vistelse för det är en vacker utsikt mot Etna på den ena sidan och vattnet på den andra, men det är inte ett ställe vi kommer åka till igen. Ett litet paradis - dessvärre mitt på en soptipp!!!!

Scillichenti som semester-destination

Villa Sciare Modo
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Villa Sciare Modo
Tvårumslägenhet nr. 8 med 2 + 2 sovplatser (2:a vån. med terrass med havsutsikt)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2018
Antal resande 3 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Villa Sciare Modo

Scillichenti som semester-destination

Villa Sciare Modo
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Villa Sciare Modo
Trerumslägenhet nr. 6 med 4 + 1 sovplatser (2:a vån. med terrass med havsutsikt)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2018
Antal resande 3 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Avslappnande och fin upplevelse

Fint, rent och fräscht innanför murarna. Väldiogt trevlig och hjälpsam värdinna, som endast talade italienska. Lägenheterna är fint inredda och har ett fint med både kyl/frys och ugn.Utsitk till Etna på ena sidan och havet på den andra. Man känner sig verkligen välkommen. Absolut ett ställe vi kommer tillbaka till.
Santa Tecla och Stazzo kan man gå till och där finns det bra restauranger.

Scillichenti som semester-destination

En lite by med de mest nödvändiga butiker. Man behöver absolut ha bil här speciellt ifall man gärna vill besöka andra platser.
väldigt autentisk by.

Villa Sciare Modo
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Villa Sciare Modo
Tvårumslägenhet nr. 7 med 2 + 2 sovplatser (2:a vån. med terrass med havsutsikt)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2018
Antal resande 2 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bra lägenheter men lite tråkigt område

Vi hade en fin 2-rumslägenhet i ett härligt och välskött hus med swimmingpool. Området utanför var ganska trist och försämrades av en massa avfall som låg längs vägkanten. Den närliggande staden var inte heller särskilt trevlig, men ett mycket bra ställe för utflykter till Etna, Taormina och andra städer längs kusten.

Scillichenti som semester-destination

Villa Sciare Modo
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Villa Sciare Modo
Tvårumslägenhet nr. 7 med 2 + 2 sovplatser (2:a vån. med terrass med havsutsikt)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2018
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Skönt ställe

Super härligt ställe, bra pool, nära till allt, mysig liten by. Det ligger skräp och soppor lite överallt MEN inte när man har kommit in på Villans område - här var allt fint och rent.
Vi var 4 vuxna som bodde tillsammans i en lägenhet och det var allt vad man behöver för att kunna laga mat och ett extra plus var grillen i trädgården. De 2 sängar som stod i vardagsrummet var för vuxna personer, de var så dåliga så vi sov på golvet istället (tror heller inte att de passar till barn).
Trevligt värdspar och man får gärna plocka citroner i trädgården

Scillichenti som semester-destination

Villa Sciare Modo
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Villa Sciare Modo
Tvårumslägenhet nr. 8 med 2 + 2 sovplatser (2:a vån. med terrass med havsutsikt)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2018
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Fantastiska ramar till familjsesemestern

För andra året i rad åkte hela familjen (8 vuxna och 7 barn i åldern 3-8 år) på höstsemester till Villa Sciare Modo. Vår första resa hit var så bra, att vi ville åka tillbaka igen.

Huset är väldigt stort och mycket välskött. Vi hade hyrt hela huset, så varje familj kunde ha sin egen lägenhet och samtidigt kunde vi alla vara tillsammans vid måltider och aktiviteter i det stora gemensamma vardagsrummet. Lägenheterna är stora och fina, och bor man på andra våningen vaknar man upp till utsikten mot det blå havet genom morgondimman. I vardagsrummet finns både ett stort kök, matplats, soffor och TV samt massor av plats till lek för barnen medan de vuxna lagar mat. Det finns också en liten toalett i anknytning till det vardagsrummet, vilket är mycket praktiskt med små barn.

Poolen är härlig och passar till både stora och små, då botten blir djupare i enda änden. Vattnet i poolen var lite kallt på grund av årstiden, men vi badade varje dag trots det.

Värdfamiljen är duktiga och vi lyckades kommunicera med varandra även om endast dottern kan engelska.

Trädgården är exotisk, sett med nordiska ögon, och har både citroner och frukter som man inte hittar i butikerna här hemma. Familjen har hund, höns, en and och några katter, och alla djur går fritt runt på gården vilket är mycket trevligt - framförallt för barn.

Grunden är helt och hållet inhägnad, så har man bara uppsyn mot poolen, så kan man som förälder slappna helt av och låta sina barn springa runt om de har lust.

De omkringliggande omgivningarna är inte något att hurra för - det är fallfärdiga byggnader och skräp på vägarna. Men det lägger man som tur är inte märke till när man befinner sig på tomten.

Vi kommer gärna på besök igen.

Scillichenti som semester-destination

Scillichenti är en mycket autentisk liten stad utan andra turister vilket var kul att uppleva. Vi köpte välsmakande frukostbröd hos bagaren varje dag, till en mycket liten summa. dessutom har staden flera take away-platser med pizza och andra lokala specialiteter som Pane Condito (runda bröd med fyllning) och Arancini (friterade risbollar), som både är mycket goda. Det finns också en liten minimarknad men därutöver inte så mycket mer. Vi handlade i supermarknaden Deco i Santa Tecla, cirka 1 km från huset i motsatt riktning i förhållande till Scillichenti.

Villa Sciare Modo
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering

De nära omgivningarna är inte så attraktiva, men läget är super i förhållande till utflykter upp och ner längs kusten, samt till Etna.
 
Själva boendet på Villa Sciare Modo
Hela huset med 16/22 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2017
Antal resande 8 Vuxna, 7 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Härligt ställe

Vi var 3 personer som bodde i lägenhet 4 med den härligt stora terrassen. Vi har varit mycket nöjda med stället. Lägenheten täckte vårt behov och hade pool, så det var bra. Vi fick en fantastiskt behandling av rara människor, som äger stället. Vi fick ägg, citroner, apelsiner m.m hela tiden. Kan varmt rekommendera stället.

Scillichenti som semester-destination

Bra restaurang vid den lilla hamnen i närheten. Schillichenti har goda pizzerior och trevliga små butiker.

Villa Sciare Modo
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Villa Sciare Modo
Tvårumslägenhet med 2 + 1 sovplatser (1:a vån. med stor terrass)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2017
Antal resande 3 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Supertrevligt och härligt autentiskt

Precis vad vi ville ha! :)

Vi ankom på fredag eftermiddag och var mycket spända på att se stället. Vi hade stora förväntningar, eftersom tidigare gästers omdömen hade gett oss ett positivt intryck.

Intrycket och förväntningarna möttes. Marilena väntade på oss med ett leende och med hennes värme.
Hon visade oss runt på grunden, och viktigast av allt - en genomgång av vår lägenhet, som skulle visa sig sätta de perfekta ramarna runt en härlig vecka i Italien.

Efter rundvisningen och diverse praktikaliteter, kom hon tillbaka med fem färska ägg från hennes höns. :) Helt fantastiskt läckert. Detta blev startskottet på en fantastisk vecka i autentiska omgivningar.

Lägenheten var stor - mycket stor till 2 personer. Men samtidigt kan jag tänka mig att det är svårt att fördela rummen om man är två par. En familj kan säkert dela på lägenheten.
Superfin utsikt från andra våningen, ut över havet på den ena sidan, och fascinerande Etna på den andra. WOW!

Vädret var för kallt för att bada i poolen (vi var här i mitten av april 2017), men den var vacker att se på. Vi föreställde oss ligga här när termometern visar 30-35 grader istället för 20.

Vi kommer gärna tillbaka hit på vår nästa tur till Sicilien, då vi kommer åka 2 veckor, varav en spenderas här.

Scillichenti som semester-destination

De små städerna runt omkring är mycket charmiga, men det finns inte så mycket att göra i dem. Lokala köpmän, slaktare, grönsakshandlare osv finns det många av, men letar man efter lite mer liv, får man köra till Acireale.

Stället ligger idealt för turer till Etna, vinturer på Etna, heldagsutflykter till Siracusa, Taormina och Catania.

Rekommenderar att besöka Gambino Winery på Etna, för lunch och vinprovning.
Kör till Riposta, där händer det mycket och där finns många läckra vinbarer och ett vackert gammalt torg.

Villa Sciare Modo
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Villa Sciare Modo
Tvårumslägenhet nr. 7 med 2 + 2 sovplatser (2:a vån. med terrass med havsutsikt)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2017
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

Sida 1 2 3 Nästa sida
 
search map