Agriturismo i Scillato på Sicilien

Il Vecchio Frantoio

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

I naturparken Madonie ligger Il Vecchio Frantoio på 700 meters höjd på sluttningarna vid Scillato med utsikt över Polizzi Generosa.

Semester i historiska och stämningsfulla ramar

Hela gården är enorm och härstammar från medeltiden. Den kom senare att tillhöra det katolska, spanska herredömmet, som här efterlämnade sig målerier och konststycken, då Alvarez de Toledo de Silva - familjen lämnade landsbyn 1880. De flotta stenloft och pittoreska loggia bildar en otrolig stämning. Över huvud taget är här en mycket speciell och trevlig blandning av fint inredda lokaler och byggnader i förfall.

Läs mer om Il Vecchio Frantoio

Du får mer än en bondgård med olivpress

Il Vecchio Frantoio betyder på italienska Den gamla olivpressen...men här hittar du faktiskt en hel medeltida by, som idag tillhör familjen Cipolla, och som delvis renoverat. Självklart finns här också olivpressen, som familjen fortfarande producerar en strålande olivolja på.

I det ena uppehållsrummet kan du beundra den ursprungliga olivpressen i sten, som härstammar från 1800-talet. Förutom olivolja produceras här också ost, spannmål och vin. Här drivs även en uppfödning av olika djur, som ger mjölk och kött till gården.

Välbesökt matställe

Allt detta kan man få smaka på restaurangen, där det serveras stora portioner av strålande mat som tillagas efter traditionella recept skrivna av de lokala kvinnorna. Varje dag erbjuds det här olika specialiteter, som tillagas beroende på tillgången av dagens färska råvaror, som levereras från markerna och djuren.

Under helgerna och framför allt söndagar till lunch strömmar lokalbefolkningen hit från de närliggande byarna och helt från storstaden Catania för att äta gott och njuta av gårdens meny för dagen.

Det finns mycket att utforska

Här befinner man sig nära Siciliens nordligaste kust och ca. 30 minuters bilresa från Cefalù (ca. 41 km), 45 minuter från Palermo (ca. 70 km) och cirka en timme från Palermos flygplats. Eftersom motorvägen mellan Palemo och Catania går förbi bara några kilometer härifrån, kan du snabbt komma till Catania på cirka 1½ timme (ca. 147 km). Det finns därför oändligt många möjligheter till spännande utflykter till de äkta och pittoreska Sicilien.

Unna dig en pooldag

Du kan tillbringa, eller rättare sagt njuta av tiden i alla gemensamma uppehållsrum, i trädgården samt vid den härliga poolen som är perfekt för ett svalkande dopp under den varma sicilianska solen.

Rymliga rum med aircondition

Gårdens rum är är alla utrustade med aircondition, TV och eget badrum med toalett, dusch och hårtork. Rummen med loft som kan rymma upp till 4 personer rekommenderas åt barnfamiljer. Dessa ligger i samma byggnad som receptionen, restaurangen och olivpressen.

Andra rum ligger i en annan byggnad ca. 30 meter bort och dessa kan rymma upp till 3 personer: inredningen är mindre rustik och präglad av sicilianska original möbler från gamla adelsfamiljer.

Lägenheterna på Il Vecchio Frantoio

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Il Vecchio Frantoio

Läs personliga omdömen av Il Vecchio Frantoio som ligger på Sicilien. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Il Vecchio Frantoio. Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 12 omdömen från Il Vecchio Frantoio

Bedömning av Il Vecchio Frantoio

Läs mer

Supermysigt – genuint

Supermysigt ställe, mycket autentiskt. Maten är bäst när den gamla har ansvaret. Frukosten är fantastisk och man kan själv göra sina ägg och toast.

Läs mer

Superfint ställe på landet

Härligt ställe på landet, med stor pool.
Lyckligtvis hade vi bokat halvpension, som förresten var utmärkt, men å andra sidan, då stället ligger lite långt från närmaste stad, måste jag definitivt rekommendera att man gör det.
Rummen var fina och rena och stället har överlag en trevlig atmosfär.
Ett minus vad gäller värdarna – de talar inte många ord tyska och alls ingen engelska, så kommunikationen på plats löper inte så smidigt med mindre att man kan italienska :-)

Läs mer

Service, charm och extra allt

Il vecchio frantoio ger en känsla av det äkta (ekologiska) Italien.
Vi reste med våra två små barn vilket här välkomnades med öppna armar. Vi fick både hälsa på djuren och smaka på trädgårdens mogna mandlar, äpplen och druvor. En liten lekplats finns runt knuten och inomhus står ett äldre fotbollsspel. Middagen var utsökt, framför allt enligt vuxna smaklökar. Och rummet i två våningsplan var luftigt, fräscht och bra för en familj. Hit återvänder vi gärna, både med och utan barn!

Läs mer

Fantastisk upplevelse

Var ska jag börja? Vistelsen på Il Vecchio Frantoio var helt enkelt fantastisk. Den gamla kvarnen är charmig och helt unik, trädgården är vacker, poolen suverän, personalen hjälpsam och maten ... den är ett kapitel för sig. Varje kväll serverar Antonio sina fenomenala hemlagade rätter och inte bara en, två eller tre – men hela fyra av sitt slag. Sammantaget en härlig upplevelse med mycket autentisk inramning, som vi verkligen kan rekommendera till andra. Och en sak är helt klar: vi kommer tillbaka!

Läs mer

Lugnt och avslappnade ställe uppe i bergen

Ett härligt och lugnt ställe uppe i bergen - endast en halvtimme från den livliga turiststaden Cefalù, där man kan spendera tiden på stranden. Mycket trevlig och pratglad värd, och mycket glad och trevlig anställd, Tommy, som var ensam på stället de första dagarna då vi var där. Det är lugnt och stilla här. I regel gott om plats vid poolen, och också om kvällarna i då det var mycket lugnt i restaurangen. Kanske lite för stilla för vår smak om kvällarna... Men en kväll var det livligt, och vi åt alla utomhus då vädret tillät det. Riktigt trevligt och värden och Tommy serverade. Bra rum i huvudbyggnaden där vi bodde. Också möjlighet att äta lunch på stället. Mycket mat och lite tung mat. Poolen är ställets stora attraktion, härifrån är det en fantastisk utsikt över bergen.

Läs mer
 
search map