Semesterbostad i Sciacca på Sicilien

Le Case del Porto

 
Le Case del Porto är inte tillgänglig i dagsläget
Le Case del Porto är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Sciacca här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Le Case del Porto ligger vid hamnen på kort avstånd från stadens historiska centrum, som man når via en promenad på ca. 10 minuter uppför en trappa, som leder upp till torget framför stadshuset Piazza Scandaliato). Det tar ca. 10 minuter att gå till den gamla stadsdelen men skulle du vilja vara vid vattnet finns här också restauranger precis vid lägenheterna. På samma avstånd åt väster finner du även den närmsta stranden.

Stämning

Hamnmiljön vid huset kännetecknas som både trivsam och förfallen beroende på vilket öga man väljer att se den med: Det gamla fiskelägret har präglats av det faktum att hamnen har blivit förläng och en gång var verksamt med fartyg som lastade produkter från inlandet till andra delar av medelhavet och Europa. Så är det inte längre och flera av byggnaderna står idag helt tomma - i gengäld har man de senaste åren haft fokus på att åter etablera detta område och anpassa det till vår tid. De har inte helt lyckats ännu, men det är tydligt att ambitionen finns där.

Läs mer om Le Case del Porto

Lägenheterna

Husets fem lägenheter är enkelt inredda och passar bäst till de, som värdesätter att bo "lokalt" Den enda komfort, som är gemensam för alla lägenheterna, är aircondition, tv och CD-DVD spelare - annars är alla lägenheter olika - och detta särskilt utsikten. Det finns möjlighet till wi-fi, men bara om man står bakom huset, där det finns en bänk - de tjocka husväggarna tillåter inte att signalen går igenom och provisoriskt är detta den enda lösningen som kan erbjudas.

Lägenheterna på Le Case del Porto

Enrumslägenhet med 2 sovplatser (andra våning med terrass och havsutsikt)

Lägenheten Ponente har ingång från backen på husets baksida. Man kommer alltså in utan att behöva gå upp för trappor trots att den ligger på andravåning. Vid entrén är det en öppen terrass (ca 8 m²) med bord och stolar samt vacker utsikt över hamnen och havet. Lägenheten består av ett uppehållsrum med kokvrå med ugn och en sovavdelning med dubbelsäng, liten garderob samt badrum med toalett och dusch.

Enrumslägenhet Levante med 2 sovplatser (med havsutsikt)

Lägenheten Levante har ingång från en extern trappa som placerad bakom huset. Den ligger på tredje våning och är ca 35 m². Den består av ett hörn-uppehållsrum med kokvrå med ugn på ena sidan och en sovavdelning (som kan stängas med dörr men som inte har något fönster) med dubbelsäng samt badrum med toalett och dusch. Från lägenheten är det utsikt över hamnen och havet.

Enrumslägenhet Tramontana med 4 sovplatser (med balkong och havsutsikt uppehållsrummet)

Lägenheten Tramontana har ingång från backen på husets baksida. Man kommer alltså in utan att behöva gå upp för allt för många trappor endast några steg trots att den ligger på andravåning. Vid entrén finns en trappavsats med bord och stolar. Lägenheten är ca 40 m² och består av uppehållsrum med kokvrå med ugn och en sovavdelning med dubbelsoffa, garderob utan fönster samt badrum med toalett och dusch. Från uppehållsrummet men inte från avsatsen är det utsikt över hamn och hav.

Tvårumslägenhet Scirocco med 4 sovplatser (med havsutsikt från uppehållsrummet)

Lägenheten Scirocco har ingång från en extern trappa placerad på husets baksida. Den ligger på fjärdevåning och består av uppehållsrum med kokvrå med ugn och möjlighet för en extra säng samt en sovalkov (med dörr men utan fönster) med två enkelsängar, sovrum med dubbelsäng och badrum med toalett och dusch. Från lägenheten är det utsikt över hamn och hav.

Dölj texten
 
 
search map