Villa i Scafa Bassa på Sicilien

Villa Marzia

 
Villa Marzia är inte tillgänglig i dagsläget
Villa Marzia är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Scafa Bassa här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Halvvägs mellan Palermo och Catania ligger den vackra Villa Marzia, som har den genuina sicilianska charm som präglar stenhus på Sicilien, och även miljömedvetenhet då huset är utrustat med solpaneler på taket som förser dig med ström och varmvatten.

Lättillgängligt

Det är lätt att komma fram till huset, och man ska inte köra på någon dålig grusväg. Vid huset parkerar ni smidigt och lätt, även om ni bor på en brant sluttning. Vägen vid huset används endast av lokala som bor längre uppför berget så någon direkt trafik behöver man inte oroa sig för. Huvudvägen SS116 kör på andra sidan av berget och det är den som de flesta väljer att köra på när de ska upp till bergsbyarna Naso, Castell'Umberto och Ucria. Det är två kilometer ner till stranden i Borgo San Gregorio och kusten och husets placering ger både en vacker utsikt över landskapet och havet samt de Eoliska Öarna i horisonten.

Avkoppling vid poolen eller aktiva utflykter

På sluttningen i samma nivå med husets högsta våning finner ni poolen där ni kan sola och koppla av. Beroende på vilken tid på året ni kommer, kan ni plocka fikon, citroner och andra frukter från träden på tomten. Vill ni uppleva terrängen och bergen finns det goda möjligheter för utflykter inom en timmes bilresa. Ni kan komma hela vägen till Cefalù inom en timme, och ännu närmare hittar ni Milazzo (varifrån ni kan segla till de Eoliska Öarna), Tindaris grekiska teater, pittoreska bergsbyar som Ficarra och San Marco d'Alunzio samt naturlig skönhet i Nebrodi naturreservat.

Stadsliv, matställen och kaféer

I närliggande Borgo San Gregorio där ni hittar närmaste restauranger och stranden, ändrar sig en del beroende på säsong. Glada ungdomar på mopeder och stranden i augusti och juli medan det råder lugn och avkopplande atmosfär resten av året. Närmaste ordentliga stad är Capo d'Orlando som ligger ca. 4 km från huset: Här hittar ni ett ordentligt centrum med flera inköpsmöjligheter, bank, apotek, järnvägsstation och ännu fler restauranger. Det är en stad som är hem för många lokala invånare. Staden är inte känd för turism och den 4 km långa sandstranden ger ofta gott om plats, billiga priser men inte många sevärdheter. Dock kan du på stadens torg se en klassisk bild där de äldre männen spelar kort med en kopp kaffe i handen, medan barnbarn äter en läcker Granite vilket är en attraktion i sig. Här kan ni även ta en promenad upp till toppen av kullen som givit namn på staden för att beundra kusten.

Villan på Villa Marzia

Villa med 6/7 sovplatser

Villan är på två våningar, och ni kommer in både från markplan och översta våningen pga. den sluttande terrängen. På bottenvåningen finns en stor matsal med kök och tillgång till terrassen med grill och havsutsikt, rymligt vardagsrum med bäddsoffa och litet badrum med toalett, tvättmaskin och dusch. En trappa leder till övervåningen där det finns sovrum med dubbelsäng, sovrum med tre enkelsängar och badrum med toalett och dusch - båda sovrummen är utrustade med aircondition. Från första våningen har du tillgång till en terrass med bord och stolar vid poolområdet.

 
 
search map