Agriturismo i Santa Croce Camerina på Sicilien

Casina Grotta di Ferro

Avslappning och solbadning Reception Den lilla frukostmatsalen Eldstad Junior Suite Suite
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Casina Grotta di Ferro är en typisk siciliansk gård, med utsikt över havet och hela den tillhörande landegendomen. Här bor ägarfamiljen, som har dragit sig tillbaka från Ragusa, i ren harmoni med sina djur. Din värd heter Massimo, och han kommer var morgon från den närliggande Marina di Ragusa. Massimo har lång erfarenhet i hotellbranschen både i Italien och i utlandet - och nu har han kommit tillbaka till sin hemstad. Han står för välkomnandet, frukost, och tips till vad som är värt att uppleva och se i området, baserat på dina intressen.

Njut av poolen i vackra omgivningar

Poolen är anlagd, där det en gång i tiden låg en djurhage - alltså mellan huset där du bor, och ägarens hus. Poolområdet är därför särskilt vackert med de flotta murarna i vit sten på tre sidor och en öppning mot landskapet och havet på den sista sidan. Här kan du se fram emot solbadning och lugna omgivningar - och om du reser med små barn, har du en extra trygghet i det att poolområdet är inhägnat.

Nära kultur, och mitt i naturen mellan bergen och havet

Du kommer inte sakna kulturella upplevelser, då Ragusa ligger endast en kort bilfärd bort. Utöver Ragusa kan vi varmt rekommendera att du utnyttjar lägenheten som utgångspunkt för att besöka de barockstäder som ligger i närheten, med särskilt fokus på Modica och Scicli. Vill du uppleva mer, så har du knappt två timmar till de vackra mosaikerna i Villa del Casale vid Piazza Armerina. Och med lite mer än två timmars bilfärd kan du nå de vackra templen vid Agrigento. En avslappnande dag vid de gyllene sandstränderna i Marina di Ragusa eller Punta Secca, ligger endast 10 minuters bilfärd härifrån.

Bo mitt på landet som grevar och baroner

Här ser du de mjuka sluttningarna, som löper ner för bergen mot Medelhavet och nästan liknar ett abstrakt måleri. De lokala bönderna har i århundraden brukat jorden och tagit bort den vita stenen som sedermera har blivit uppsamlad och idag står som höga stenmurar och skapar gränser mellan fastigheterna - men du kan lätt kika över på andra sidan. Njut också av den fulländade naturkulissen med lätt vind och fågelsång, vilken då och då avbryts av en katt, en ko eller en åsna som önskar uppmärksamhet. Du kommer snabbt att förstå varför den lokala hertigen valde Casina Grotta di Ferro att bli hans residens och privata paradis.

Stora rum med stämning och bra faciliteter

Hela huset renoverades då ägarparet flyttade hit. Hertigens egen residens är idag uppdelad i en Junior Suite och en Suite, båda med egen terrass. Det gamla rummet med eldstad, som också vänder ut mot dalen och har utgång till en terrass, är tillgänglig för alla gästerna i huset. De övriga rummen ligger i husets övriga delar och lokaler, som en gång i tiden har haft särskilda funktioner (stall, torkrum, lada osv.). De är alla inredda med vackra detaljer och har aircondition, minibar, sat-TV, värdebox och badrum med toalett och dusch samt hårtork.

Lägenheterna på Casina Grotta di Ferro

Dubbelrum

Standardrummen ligger antingen på markplan eller på första våningen. De har inte något privat uteområde, men du har stor möjlighet att hitta ett bord i trädgården eller vid poolen, då det verkligen finns gott om plats trots att det finns få rum på stället. Det finns möjlighet till en extrasäng i flera av standardrummen - ett utav dem har till och med plats för 5 personer!

Juniorsuite

Junior Suiten ligger på andra våningen har har ingång från det stora rummet med öppen spis. Rummet består av ett litet vardagsrum med utgång till en privat terrass med liggstolar och vacker utsikt över landskapet med havet i fjärran. Sovrum med dubbelsäng och badrum med toalett och dusch. Det finns möjlighet till två extrasängar i vardagsrummet, men var dock uppmärksam på att du måste gå via sovrummet för att komma till badrummet.

Suite

Suiten ligger på andra våningen har har ingång från det stora rummet med öppen spis. Rummet består av ett litet vardagsrum med utgång till en privat terrass med liggstolar och vacker utsikt över landskapet med havet i fjärran. Sovrum med dubbelsäng och badrum med toalett och stort badkar med massage och kromoterapi. Det finns möjlighet till tre extrasängar i vardagsrummet, men var dock uppmärksam på att du måste gå via sovrummet för att komma till badrummet.

Hela huset med privat pool

Du kan hyra hela huset och njuta av vistelsen tillsammans med familj och/eller goda vänner. Frukost är inkluderat i priset och de övriga måltiderna kan du antingen äta på gården - detta kan avtalas från dag till dag med värden - eller på en av de många restaurangerna i området. Allt efter din önskan kan det arrangeras matlagningskurser och middagar, som passar reseföljets behov och krav. Eldstadsrummet på andra våningen är en bra samlingspunkt om vädret inte skulle hålla, annars kommer du och dina medresande nog att samlas i trädgården eller vid poolen.

 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Casina Grotta di Ferro

Läs personliga omdömen av Casina Grotta di Ferro som ligger på Sicilien. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Casina Grotta di Ferro. Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 4 omdömen från Casina Grotta di Ferro

July 2019 stay

Our stay with Franco and Consuela was absolutely great. Super hosts who made our stay very enjoyable. Friendly help with booking restaurants, giving recommendations and lending beach equipment.
Casina Grotta di Ferro is a beatiful place to stay - we enjoyed the two top floor suites with our own balcony. Nice pool and yard area with good kitchen area.
We can can highly recommend the place.

Läs mer

Bortom massturism och flärd.

Gammal storbondgård från 1800, Gedigt, ingen flärd. Vänligt bemötande och man själv accepterar den naturliga bristen på de senaste moderniteterna. Enastående vacker utsikt över ett gammalt landskap. Vackert belägen pool. Ingen lunch eller middag. Egen bil till restauranger några kilometer bort. Stora sevärdheter inom cirka en timmes bilresa.

Läs mer

Helt unikt ställe med världens bästa värd

Stället ligger helt fenomenalt ute på landet med den vackraste utsikten och den största ron. Massimo är en perfekt värd. Vi bjöds in på middag med honom och hans familj, vilket var en riktigt rolig upplevelse. Vi bodde i junior suiten som hade en vacker utsikt över havet. Enda minus är att det i stort sätt inte finns någon wifi.

Läs mer

Kan varmt rekommenderas

Casina Grotta di Ferro är ett ovanligt härligt ställe. Klassiskt italienskt rustikt, men fint och välhållet och med alla de faciliteter som man har behöv av. Härligt lugna omgivningar, med utsikt över slätten och ner mot havet.
Servicenivån på stället är så hög! Massimo och hans stab står nästan på huvudet för sina gäster. Fantastisk service utan att det på något vis blir påtvingat. Massor av bra råd om stränder, restauranger, och inköpsmöjligheter, samt möjlighet för att låna parasoll, liggstolar och kylväska till stranden. Dessutom löpande erbjudande om kaffe, limoncello, vin och öl - man känner sig mycket välkommen.

Läs mer
 
search map