San Marco d'Alunzio, Sicilien Rocche del Crasto

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Crasto betyder vädur på siciliansk dialekt. Det har möjligen till grund i att det varit ideella miljöer till att avla får, men det kan också vara så att namnet härstammar från staden Krastos, vars ruiner ligger på dessa bergssidor.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

En dagstur

Mellan städerna San Marco d'Alunzio och Alcara Li Fusi ligger dessa berg i Dolomiterna, som når en höjd på 1315 meter över havet. Turen tar en hel dag, för det är mer än 20 km att vandra, och på vissa sträckningar är den det så brant - trots att stigen är mycket bred - att man ska vara i god form för att genomföra turen.

Obeskrivligt vackert

I gengäld är det obeskrivligt vackert hela vägen genom. Du kommer bland annat förbi en gammal baglio, som en gång i tiden användes till att samla de skördade kornet från de högt liggande markerna i omnejden. Dit kom bönder från hela provinsen, och om kvällarna sjöngs det under den stora eken som fortfarande står på gården. Från markerna ovanför gården är det en fantastisk utsikt över kustlinjen, och på klara dagar kan du själv se hela vägen till Palermo och ön Ustica - och större delen av året kan du också njuta av synen av de Eoliska öarna.

Ta hela vägen upp

När du kommer till passet, kan vi varmt rekommendera att du bestiger den sista delen av branten, så att du verkligen känner att du är herre på täppan och härskare över hela landskapet som omger spetsen - precis som en av de många rovfåglar som har sina reden på dessa kanter. Det sista stycket är inte farligt, det är bara en fråga om, hur mycket energi du har kvar och om den räcker hela vägen upp. Vägen tillbaka gå inte uppför och är därför mycket lättare.

Ett par goda råd

Vi rekommenderar att du tar med en flaska vatten (den kan fyllas på igen när du möter vattenkällor på vägen upp) och något att äta, samt regnkläder om vädret plötsligt skulle slå om. Bra och förnuftiga kläder och skor är absolut nödvändiga, då du ska gå många kilometer. Trevlig tur!

 
search map