Agriturismo i San Marco d'Alunzio på Sicilien

La Collina dei Nebrodi

Familjerummet Dubbelrum Familjerummet Dubbelrum
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Utsikten från lantstället La Collina dei Nebrodi är så enastående och vacker att den gör hela flygresan värd ! Man bor mitt i naturen utan andra grannar än gästerna på gården. Här njuter man av naturens stillhet bortsett från en och annan ko-klocka från de djur som betar i området. Detta är kort sagt ett naturparadis.

Underbar placering

På en utsiktsplats 650 meter över havet och ca. 5 km från den charmiga staden San Marco d'Alunzio ligger den gård byggt i sten som blev färdigrenoverat 2007 efter att de nuvarande ägarna närmast övertagit en ruin. Vägen upp till gården är minst sagt brant och utsikten otrolig. Det finns totalt 7 rum, reception och ett litet matställe med övertäckt terrass där man serverar Nebrodi-bergens traditionella rätter som bl.a. stekt lamm och hemlagade maccheroni med ragu (köttsås). Urvalet av viner är inte stort men de som finns är ytterst välsmakande till ett rimligt pris. Vi kan dessutom berätta att man i stort omfång använder egna eller lokala ekologiska produkter vid tillagningen.

Läs mer om La Collina dei Nebrodi

Fantastisk utsikt

Från terrassen framför restaurangen är utsikten helt fantastisk. Genom träden kan man se staden San Marco d'Alunzio med sitt speciella utseende. I horisonten kan man vid klart väder se de Eoliska Öarna som ligger som små pärlor på rad i det vackra blå havet. Från huset leder en stig upp till en belvedere(utsiktsplats) där man dels har en ännu bättre utsikt mot öarna men där man även kan se ön Ustica samt vulkanen Etna mot sydöst.

Poolområdet

Det finns även en pool med imponerade utsikt. Vid poolen finns det solstolar med parasoller och solstolar. Hela vägen runt poolen och huset finns det bänkar där man kan sitta och koppla av eller meditera under tiden som man njuter av tillvaron tillsammans med fåglarnas sång och den fridfulla stämningen som gör stället så speciellt.

Rum med privata badrum

Fem av rummen ligger på första våningen och har utsikt mot poolen och havet i fjärran. De är alla rymliga och inredda med LCD-TV, aircondition samt badrum med toalett och dusch. På andra våningen finns en utvändig trappa som leder upp till de två andra rummen där det ena är ett familjerum för 4 personer med loft. Även dessa två rum vänder mot havet och poolen samt har samma faciliteter som de rum som ligger på första våningen. Strax utanför rummen finns en stor terrass med bord och stolar.

Boka hela gården som privat villa
La Collina dei Nebrodi uthyres endast som privat villa för grupper / familjer vilket betyder att man får exklusiv tillgång till poolen och restaurangen. Man får med andra ord ett helt lantställe för sig själv! Priset inkluderar frukost. Om kvällen kan man avtala med restaurangen vad man önskar äta ifall man vill äta här. Priserna för måltider beror på vad man önskar äta men är under alla omständigheter rimliga.

Middagen
Väljer man att äta middag på gården så ska detta avtalas med personalen på plats senast på morgonen samma dag. Här har man möjlighet att själv komma med önskemål, något som dock nästan sällan behövs då man kommer äta goda, färska och inte minst lokala rätter från området runt San Marco d' Alunzio.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map