Semesterbostad i San Marco d'Alunzio på Sicilien

Kurs i hemlagad pasta

 
Kurs i hemlagad pasta är inte tillgänglig i dagsläget
Kurs i hemlagad pasta är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till San Marco d'Alunzio här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Pasta är på många sätt och vis precis som musik: med 7 noter kan man skapa ett universum. Med få ingredienser - grundläggande kan man tillaga pasta endast med mjöl och ägg - finns ett hav av varianter man kan skapa. Varje stad eller dal har i Italien sin egen typ av pasta.

Denna kurs i hemlagad pasta sker på drygt 600 meters höjd över havet i lugna och fridfulla omgivningar. Det sker i de vackra Nebrodi bergen där maccaruna kommer från. Det är en tjock form av spaghetti som kan tillagas med eller utan hål. De mest erfarna husmödrarna kan skapa den med hål genom att använda ett rör (giunco på italiensk) som blandas in och sedan dras ut ur den. Men på kursen nöjer man sig med att tillaga den lättare utgåvan utan hål medan såsen tillbereds. Förutom maccaruna gör man även tagliatelle, alltså bred bandspaghetti som hör till de mer diffusa sorterna av pasta. Kursdeltagarna bör vara uppmärksamma och iaktagande under den en och en halv timme som det bör ta att tillaga pastan: det talas nämligen framför allt italienska; och av den sorten med stora armrörelser!

Läs mer om Kurs i hemlagad pasta

När pastan är klar dukas bordet för deltagarna och deras familjemedlemmar som har följt med på resan för att utforska skogen och utsikten från gården eller bara legat vid poolen och väntat på middagen. De två typerna av pasta ledsagas av en kötträtt och grönsaker samt det goda robusta sicilianska rödvin som du inte heller komma sakna under själva tillagningen. De mindre och yngre deltagarna får nöja sig med vatten och läsk.

Dölj texten
 
 
search map