Omdömen från Casa in Pietra

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Casa in Pietra

Läs personliga omdömen av Casa in Pietra som ligger på Sicilien. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Casa in Pietra. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Semester vid strandkanten

Sampieri som semester-destination

Casa in Pietra
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Casa in Pietra
Hus med 10 sängar
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2014
Antal resande 8 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Förfall

Vi hyrde Casa in Pietra i två veckor för tre år sedan samt nu v 37 2014. Huset har förfallit under dessa tre år. Tex en dörrlucka i vardagsrummet (nedre plan) föll ner pga sju sönderrostade gångjärn. Kunde ha blivit personskador pga att dörren är ca tre m högt!!! Det resulterade i också att dörren inte kunde låsas tillförlitligt! Därtill var samtliga låsanordningar på dörrarna mot havet var mer eller mindre ur funktion. Kackerlackor, nästan stopp i avloppen på övre plan med tillhörande odör, dåligt fungerande kranar med nästan obefintlig vattenflöde, bristande köksutrustning för tio pers samt avsaknad av vanliga hushållsredskap som visp mm.
Huset har ett optimalt läge, vi är jätteförtjusta i den gamla känslan i huset och gillar stranden Sampieri men vill under nuvarande omständigheter inte rekommendera det eller boka det själva ytterligare en gång.
Agenturen är väldigt hjälpsam och snabb men kan knappast råda bot på sönderfallet.

Rekommendationer till andra gäster

Ge andra resenärer tips till restauranger, utflykter, inköp och transportmöjligheter, och beskriv alla de andra semesterupplevelserna, du inte kan läsa om i traditionella guideböcker

Casa in Pietra
Rent och fint, Rent och fint

byggnad i sönderfall + kackerlacor
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Casa in Pietra
Hus med 10 sängar
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2014
Antal resande 6 Vuxna
Namn

Fantastisk plats

Ett praktiskt och fint hus med själ. Vi föll helt pladask för detta stället som passar perfekt för barnfamiljer.
Morgondopp kunde tas rakt utanför huset och kort promenad till mysig strand.
På denna plats går det att njuta av strandlivet!

Casa in Pietra
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Casa in Pietra
Hus med 10 sängar
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2013
Antal resande 4 Vuxna, 4 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från norska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Casa in Pietra

Sampieri som semester-destination

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2012
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2011
Antal resande 4 Vuxna, 4 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet
Satu och Stig med sällskap från Åkersberga i Sverige bodde på Casa in Pietra i Sampieri från den 2. till den 16. oktober 2010. Sedan fortsatte turen till Palermo och Hotel Joli.

Boendet på Casa in Pietra var fantastiskt, huset var rymligt, välfungerande samt närheten + utsikten mot havet var precis vad vi önskade. Elen kostar 0,35 Euro / KWh! Huset har separata mätare och vår förbrukning under vår vistelse blev 350 KWh vilket blev ca 120 Euro! Tjejerna på agenturen var väldigt hjälpsamma och trevliga.

Byn Sampieri har ett fungerande närköp som ligger alldeles intill huset, därtill två ytterligare mataffärer lite längre upp. Bageriet hade stängt för vintern. Restaurang fanns det bara en. Men stor rymmer väl 300 gäster. Fantastiska promenader utmed playan och fantastiska badmögligheter. Surfinggänget som höll till utanför vår bostad hann vi bli riktigt bekanta med.
Så vi är mycket nöjda med vistelsen i Sampieri.

Palermo är motsatsen till Sampieri mycket liv och stoy ända in på natten, så vi fann det inte lika trivsamt. Hotell Joli är centralt belägen och var bra. På en centralt belägen restaurang beställde vi 3 x spagetti + 3 x öl. Notan kom och var på 100 Euro! Försökte ställa till med en sen men insåg snart att det var ingen mening. Så att vara efterklok är lönlöst.
Det finns hur mycket som helst att se på Sicilien om man är intresserad av antiken och naturen som är väldigt dramatisk i bland. Innre delen av ön liknar mest ett månlandskap, och huvudvägarna går mest på broar utmed floder. Ett besök på Eriche rekommenderas men använd rätt väg dit. Den södra vägen upp är mycket smal och kurvig minst sagt. Från ca 750 m.ö.h har man en strålande utsikt över havet och staden Trapani samt de öar som finns ute i havet.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2010
Antal resande 7 Vuxna
Namn
Gunnar med familj från Enebyberg i Sverige bodde på Casa in Pietra i Sampieri från den 2. till den 16. juli 2005.

Vi hade en mycket trrevlig och vilsam semester i sampieri. Byn eller den lilla staden för väl en rätt tynande tillvaro och saknar i stort vad vi brukar kalla charm. desto mer charm hade det vackra huset vi hyrde, en klassisk byggnad från 1805 belägen tjugo meter från havskanten, rymligt och trevligt inrett. de två köken hade det mest nödvändiga men inte mer. Vi var sju personer men man kan uten vidare
vara tio i huset. Vissa problem hade vi med elektriciteten men hjälptes snabbt och effektivt av den ansvariga agenzians trevliga medarbetare.

Lång och härlig sandstarnd 150 meter från huset, inte hundraprocentigt renhållen men fullt acceptabel. Vattnet rent och härligt.

Det sovande Sampieri vaknar upp om kvällarna då de många sommargästerna och lokalbefolkningen ägnar sig åt den syditalienska passegiatan - kvällspromenad en famille längs havet, vilken man med fördel deltar i alternativt beskådar från åskådarplats i huset.

Hela sydöstra Sicilien kan anbefallas: Mycket fint att se, Siracusa, Ragusa, Notom.m.Få icke- italienska turister, vänlig bemötande från lokalbefolkningen.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2005
Antal resande 5 Vuxna, 2 Barn
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2005
Antal resande 6 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2005
Antal resande 6 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2004
Antal resande 3 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 
search map