Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Sampieri ligger vackert på den sydöstra delen av Sicilien. Staden har fantastiska stränder med gul ökensand från Sahara samt långgrunt vatten. Själva staden är mycket harmonisk och avkopplande.

Strandpromenad, fisketradition och traditionell produktion af kex

Strandpromenaden är trevlig och präglas av flera stora palmer som med en smula fantasi vittnar om Afrikas närhet. På de sköna kvällarna sitter stadens invånare på bänkarna längs hamnpromenaden och njuter av den friska bris som kommer in från havet. Byn levde förrut av fiske. De äldsta fiskehusen av sten präglar staden och utgör ett kontrastfullt landskap där färgerna gult och blått dominerar. Par och vuxna trivs bäst i den stämning och utsikt som råder i Sampieri. Barnen keker helst på den härliga stranden. I Sampieri finns det en pizzeria, ett café vid stranden, en kiosk, två supermarket samt en traditionell produktion av kex.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Närhet till världskulturarv samt egen tomat-fest

Sampieri ligger strax söder om Scicli - en barokstad som nyligen fick UNESCO:s stämpel som en av världens kulturskatter och som anses vara en "pärla" på Sicilien. Vid en vistelse på dessa kanter av Sicilien har man en riktigt fin utgångspunkt för avkopplande upplevelser samt utflykter till övriga sevärda städer som Ragusa, Modica, Noto och Siracusa. Även en utflykt till natursköna Cavagrande canyon rekommenderas. I slutet av april och början av maj arrangeras en stor tomat-fest i staden. Det är en händelse som genom åren utvecklat sig till en byfest med omkring 25.000 besökande under de tre dagar då la sagra del pomodoro går av stapeln.

Läs mer om Sampieri

Grannstäder och matställe

I den närliggande Cava d'Alica och i Donnalucata finns det massor av matställen att välja mellan. I Cava d'Alica (4,5 km bort) kan man äta goda fiskrätter till mycket bra priser på restaurangen L'Ancora som ligger längs strandpromenaden. I Donnalucata (12 km bort) rekommenderar vi restaurangen il Molo som ligger precis vid byns mysiga hamn. Här kostar det lite mer men maten och betjäningen är värt pengarna. I området finns flera andra matställen av olika slag.

Dölj texten
 
 

Populärt på Sicilien

search map