Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mest populära städer och område

Sicilien - paketresor med resegaranti

Res med In-Italia till Sicilien och välj bland vårt stora urval av hotell, villor och semesterlägenheter. Boka din resa online, inkl. flyg, hotell och eventuell hyrbil - och få det bnästa priset. När du bokar en paketresa hos In-Italia, är du automatiskt täck av Paketreselagen och vår resegaranti, och dessutom har vi tecknat en utvidgad ansvarsförsäkring. Med In-Italia Resor kan du resa till alla flygplatser i Italien, och du väljer själv hur lång din reslängd och resperiod ska vara.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Starta semestern i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn 

Välj själv från vilken flygplats du vill starta din resa. Du kan söka efter resor till Sicilien med avresa från Stockholm, Göteborg, eller Köpenhamn - samt de mindre flygplatserna i Sverige, t.ex. Skavsta och Sturup. Se aktuella tider och möjliga rutter online i sökmaskinen. 

Vilken flygplats ska jag flyga till, när resan går till Sicilien?

När du reser till Sicilien, kan du välja att flyga direkt eller med en mellanlandning till flygplatserna Catania eller Palermo, som ligger på öns östkust respektive nordvästkust.

Catania eller Palermo flygplats - Sicilien är en stor ö

Observera att det är ganska stora avstånd på Sicilien, och att du ofta kör på små vägar, vilket betyder att det kan ta längre tid än du räknar med, för att nå fram till själva resmålet. Många blir överraskade av öns storlek - Medelhavets största ö - och det bor cirka 5 miljoner människor på Sicilien. Avstånden mellan Palermo och Catania är cirka 300 kilometer. Ska du på semester på den östra eller södra delen av ön, rekommenderar vi att flyga till Catania flygplats

Se avstånden från ditt hotell på kartan

Istället skulle vi rekommendera Palermo flygplats, om semestern går till den nordvästra delen av ön. Som en hjälp till att bestämma rätt flygplats, har vi i sökmaskinen angivit avstånd i kilometer, samt ungefär restid från de olika flygplatserna till ditt valda hotell. Du kan också se avstånden på kartan, och naturligtvis läsa om vilken flygplats som ligger närmast ditt resmål under varje enskild hotellbeskrivning. 

Comiso och Trapani flygplatser

Förutom flygplatserna i Catania och Palermo, finns det ytterligare två flygplatser, varav den ena är Trapani på den västra delen av ön (cirka 1 timmes bilfärd söder om Palermo), samt den nya flygplatsen Comiso, som ligger 1 timmes bilfärd söder om Catania. I skrivande stund finns det inga direktflyg till Comiso och Trapani flygplatser, som primärt nyttjas av lågprisbolag som Ryanair och Wizz Air. 

Res med direktflyg eller välj rutter med en mellanlandning

På In-Italia har vi i res-sökmaskinen, valt att endast visa rutter till Sicilien, som är direkta eller med max en mellanlandning under vägen på din resa. Du kan enkelt och snabbt jämföra rutter och flygtider från erkända flygbolag, och t.ex. kombinera din resa genom att flyga ut med ett bolag, och tillbaka hem med ett annat.

Vilka bolag flyger direkt till Sicilien?

Det dyker hela tiden upp nya rutter och resmål i Italien, och Sicilien är inget undantag. Du kan alltid hitta information om direkta flygavgångar i sökmaskinen, men in skrivande stund flyger följande bolag direkt till Sicilien:

Norwegian flyger direkt från Stockholm och Köpenhamn till Catania flygplats i perioden från april till oktober, och under sommarmånaderna med flera avgångar i veckan. Från Köpenhamn kan du dessutom flyga direkt med SAS till Palermo, och från Hamburg flyger easyJet och Eurowings direkt till Catania. Utöver dessa alternativ, tillkommer naturligtvis flera avgångar med en mellanlandning från flygplatserna i Sverige och Danmark.

Hyr bil på flygplatsen med fria kilometer och försäkring

På många resmål är det absolut bäst att ha en hyrbil, så att du snabbt och lätt kommer fram till din slutdestination från flygplatsen. In-Italia Resor samarbetar endast med några få utvalda biluthyrningsbolag när det kommer till bilhyra i Italien. Du hittar priser och mer information om bilhyra till din semester på Sicilien i sökmaskinen, eller så kan du läsa mer om bilhyra på följande flygplatser: 

Mer information om en resa till Sicilien

Sicilien, som är avskilt från det italienska fastlandet av Messina-sundet söder om den italienska "stöveln", är Medelhavets största ö och utgör en egen region i Italien.

Ön bjuder på en vacker och varierad natur, en fantastisk gastronomi, massor av historiska lämningar från de stora grekiska och romerska kulturerna, kritvita sandstränder, smaragdgröna grottor, ett milt medelhavsklimat, normandiska kyrkor och slott, flera hundra år gamla olivlundar, fascinerande barockstäder, varm gästfrihet, och små charmiga fiskelägen...

Sicilien har dessutom Europas högsta, aktiva vulkan: den 3329 meter höga vulkanen Etna, som har blivit ett kännetecken för Sicilien, och som ofta är något av det första du ser, när du flyger till ön - i alla fall om du flyger till Catania. Vulkanen är tre gånger högre än Vesuvius, vulkanen på fastlandet, och har utnämnts som världsarv av UNESCO.

Ön är också full av historiska unika städer; i öns huvudstad Palermo blandas spår från normaderna, araberna och spanjorerna; i Ragusa, Modica och Noto hittar du en soännande barock-prägel; Taormina bjuder på den berömda grekiska amfiteatern och en strålande utsikt över Messinasundet; Siracusa bär på spår från sin förtid som kulturell och handelsmässig knutpunkt för den blomstrande antika civilisationen i Medelhavsregionen; och Cefalù lockar med en gammal fästning, en normandisk domkyrka och en vacker sandstrand vid den gamla hamnen.

Sicilien har också ideala möjligheter för en bad- och solsemester med massor av sol och ett mycket varierat utbud av stränder - allt från barnvänliga stränder med kristallklart vatten, som t.ex. vid staden San Vito, till mer äventyrliga och utmanande klippstränder, som du kan uppleva på många platser på sträckan mellan Castellammare del Golfo och Palermo.

>>> Här hittar du mer information till semestern på Sicilien

Du hittar billigast pris på din resa online

Vi sitter redo att ge dig goda tips och råd, om du önskar personlig service, och vi skickar dig gärna ett skräddarsytt erbjudande på en resa till Sicilien. Vi vill dock göra dig uppmärksam på att du alltid hittar de billigaste priserna på paketresor online i sökmaskinen.

Har du behöv av hjälp för att boka din resa online, är du självklart välkommen att kontakta oss.

Då flygbolagen ofta ändrar sina flygrutter, vill vi understryka att information om resor till Siclien här på sidan ska betraktas som vägledande, och vi reserverar oss för eventuella fel och ändringar. Vi hänvisar också alltid till aktuell information om flygplatser, flygrutter och priser, som du hittar i sökmaskinen. 

 
search map