Hotell i Ragusa på Sicilien

Giardino sul Duomo B&B

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Ragusa är en romantisk labyrint där du kommer att älska att gå vilse och upptäcka domkyrkan och det vackra torget som ligger ner mot gågatan. Siciliens magiska atmosfär kombineras här med gastronomiska upplevelser (här ligger förmodligen Syditaliens bästa restauranger (Il Duomo och Don Serafino), båda ligger ett stenkast från detta lilla bed and breakfast.

Skön trädgård i hjärtat av staden

Den största fördelen du får vid en vistelse på Giardino sul Duomo är dess trädgård där du kan vila och njuta av utsikten innan man börjar utforska staden. Frukosten serveras i ett litet rum som har glasdörrar ut till trädgården. Trädgården är en blandning av skönhet på ena sidan och förfall på den andra - men det blir bättre och bättre dag för dag nu när det återigen kommit liv bland de olika träden. Det finns både solstolar, stolar och bord för fri användning för alla gäster.

Läs mer om Giardino sul Duomo B&B

Stämning vid boendet

Trafiken i staden är nästan obefintlig - här bor du mitt bland vackra barockpalats, åtskilda av trappor och smala gator nära den vackra domkyrkan, vars fasad blir upplyst på ett speciellt vis vid solnedgången. Ta plats på något av kaféerna eller barerna nedanför och betrakta själv.

Fina rum och lägenheter

Hos Michele kan du välja mellan 6 rum - han har planer på att renovera flera av lokalerna som vetter mot trädgården, men än så länge är urvalet litet - men komforten är bra. Rummen är inredda i minimalistisk stil som står i fin kontrast till den vita stenen från det välvda taket och väggarna. Sängarna är bekväma och kan delas/samlas i både dubbel och enkelsängar. Rummen är alla även utrustade med wi-fi, minibar, aircondition, förvaringsbox, TV och badrum med toalett och dusch och hårtork - Junior Suite har badkar med hydromassage.

Obs. Rummet som heter split ligger högt upp och har lägre takhöjd. En del rum och lägenheter ligger i ett annex.

Lägenheterna har ett pentry och delad terrass. De är utrustade med Wi-Fi, Sat-TV, aircondition och hårtork. Extrabäddar är i bäddsoffa.

Läs om rummen på Giardino sul Duomo B&B

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Giardino sul Duomo B&B

Läs personliga omdömen av Giardino sul Duomo B&B som ligger på Sicilien. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Giardino sul Duomo B&B. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 9 omdömen från Giardino sul Duomo B&B

Fantastiskt trädgård och läge, men lite mörka rum

Läget är helt unikt, trädgården är så vacker med limeträd och den vackraste utsikten över bergen och staden. Rummet var dock lite mörkt och frukosten mycket söt.

Läs mer

Grön oas

Stället är mycket svårt att finna i bil. Vi valde till sist att parkera en bit ifrån och gå den sista biten genom de smala gatorna. Härligt och trevligt med en liten pool och en trädgård med skugga. Personalen är mycket hjälpsam och serviceinriktad, både med att rekommendera lokala restauranger och gott vin, som de har på kyl. Vi bodde i familjesuiten, där det också finns ett kök. Det är också efter italiensk standard spartanskt inrett, och det är en utmaning om man tänkt laga mat själv. Ok frukost, lite till den söta sidan, men så har man ingen ursäkt att inte äta Tiramisù till frukost! :)

Läs mer

Bedömning av Giardino sul Duomo B&B

Läs mer

Ragusa är bättre än chokladen med samma namn.

Michele är din värd på denna lilla pärla mitt i Ragusa stad. När vi hade hittat det och skrivit in Garmin GPS i instrumentpanelen 7000 gånger för att köra runt i cirklar och enkelriktade gator som vi var nöjda. Riktigt glad. En liten oas av grönska och fenomenal utsikt MITT i gl. del av Ragusa! Kan det vara mer centralt beläget det ligger precis innan du ska flytta dopfunten i kyrkan! Rummen har vad du kräver och förväntar dig. Allt är i utmärkt gott skick och det finns "något" som hjälper Michele dig 1000% säker. Han lever och andas för att stanna med honom måste vara 10-4. Michele var tvungen att göra tiramusu (och det var bra) skulle en gäst som har receptet för .... Hon fick vara en del av att göra det och få receptet. Vi byter gästerna åt det med största nöje.
Frukosten på stället är bra fin. I den meningen att det är Italien klassiker med massor av godis och sedan med en "I-get-North-gäster" funktioner i form av goda korvar, ost, skinka och vitt bröd. Med en espresso på sidan / jag gör planer för dagen. Det är en bra start. Michele går upp i vin och du kan köpa alldeles utmärkt Planeta viner till ett bra pris.

Vi kommer jättegärna tillbaka till Michele. Han är super på att göra vistelsen personlig och trevlig. Vi kände att vi hade blivit goda vänner när vi åkte.

Läs mer

Ett härligt ställe

Detta B & B är vackert med en fin trädgård och pool med en underbar utsikt mot Ragusa. Vi hade en trevlig stor terrass, som vi har använt väldigt mycket.
En stor ros till dem som har stället. Vi fick ett härligt och välkomnande samt bra information i receptionen. Oerhört hjälpsamma med parkering. Vid avresa också mycket användbart när det gäller att hitta den nya platsen i stan. Vi fick även använda trädgården, men vi bodde någon annanstans.
Lite svårt att hitta. Vi rotade runt en timme innan vi bestämde oss för att parkera någonstans och sedan hitta B & B till fots. Men som sagt stor hjälpsamhet från plats villkor för att få upp bilen i närheten av B & B.

Läs mer

Vackert ställe!

Härliga, smakfulla, nyrenoverade rum, med praktfull utsikt. Vacker, välhållen trädgård med härlig pool. Och sist men inte minst, en hjälpsam och tillmötesgående personal.
Vi kunde t.ex inte hitta till stället, och körde runt i fel sida av staden, men så ringde vi Michele och han kom direkt med sin bil och guidade oss fram till ingången. Fin service!

Läs mer
 
search map