Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Ragusa hör till Siciliens klassiska barockstäder. Staden ligger vackert på en klippa på ca. 500 meter höjd.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Magisk atmosfär

Att komma hit när det är mörkt är i sig en upplevelse. Staden är egentligen uppdelad i två områden, en övre och en nedre del som kallas Ibla. Staden har många karaktäristiska gator och vackra byggnader. Det är ett sant nöje att bara gå omkring och uppleva den härliga atmosfären som finns staden, och samtidigt betrakta de vackra barockbyggnaderna.

Läs mer om Ragusa

Turen ner

Man kan börja sitt besök med att gå ner de flera hundra stegen från kyrkan Santa Maria delle Scale som är placerad i den övre stadsdelen med fantastisk utsikt över den nedre stadsdelen och landskapet. Bara vandringen ner är i sig en trevlig upplevelse.

Arkitektoniska pärlor

Utöver stadens stora sevärdhet, domkyrkan, bjuder Ragusa på många arkitektoniska pärlor som kyrkan Chiesa del Purgatorio, palatset Palazzo Cosentini, kyrkan Chiesa Santa Maria dell´Itria vars klocktorn är dekorerat med keramik från keramikstaden Caltagirone. Dessutom kan man i staden finna många exempel på gotisk-katalansk arkitektur.

Mat som smakar

I Ragusa finner man en av Syditaliens absolut bästa restauranger som ägs av en av Italiens ledande kökschefer Ciccio Sultana. Hans restaurang heter "Duomo" och ligger på en trevlig gata bakom stadens domkyrka. Här serveras kreativ siciliansk mat. Råvarorna är så färska och smakrika de kan bli. Ciccio Sultana lägger själv ner mycket tid för att besöka sina producenter för att kunna välja ut de bästa råvarorna. Han kan mycket väl köra tvärs över hela ön för att få tag på de bästa råvarorna som Sicilien kan erbjuda. Dessa råvaror serveras bl.a. till restaurangens egen hemlagade pasta.

Dölj texten
 
 

Populärt på Sicilien

search map