Hotell i Pozzillo på Sicilien

Palazzo Pozzillo

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Palazzo Pozzillo ligger så nära havet man kan komma. Inte mer än ett par meters höjdskillnad skiljer dig från vågorna och vattnet - här bor praktiskt taget precis ovanför havet.

Härligt lugnt läge precis vid havet

Palatset ligger i utkanten av den lilla hamnbyn strax efter hamnen. Vägen slutar några meter efter ingången, varför buller från trafiken är obefintligt. Måsarnas iver kan dock höras från hamnen när fiskarna återvänder från sin fisketur. Fiskarna säljer sin fångst så snart de är tillbaka i hamn samtidigt som deras barn ofta syns leka i vattnet eller runt omkring i hamnen. Atmosfären är avkopplande.

Havsutsikt, havsutsikt och havsutsikt

Trots det mysiga och bekväma uppehållsrummet du möter när du går in i Palazzo Pozzillo kommer du att lockas av havets dragningskraft och slutet på terrassen, där det är så skönt att man skulle önska att tiden stod stilla. Så att du kan vara där för evigt.

Ett fantastiskt och berest värdpar

Zora och Franz driver detta lilla bed and breakfast med bara 6 rum och har själva bott på ön i flera år. De förälskade sig i Sicilien och lämnade Paris för att öppna sitt hus här på Etnas sluttningar för resenärer innan de flyttade hit. De är båda gästvänliga, men deras leenden har blivit bredare sen de flyttade hit, precis vid havet. De talar tyska, engelska, franska, och har rest mycket i sina yngre dagar, så du kommer få alla tips och råd du har behov för under vistelsen. Palatset var i behov av en kärleksfull hand när det tog över vintern 2013 och de har gjort ett bra jobb. Det finns fortfarande detaljer som behöver förbättras och det kommer märkas redan 2014. Eftersom de båda är från Schweiz har de en ansvarsfull och medfödd känsla för noggrannhet och precision.

Rummen - de flesta med terrass

De 6 rummen är alla olika, både vad gäller inredning, storlek och storleken på terrassen - endast ett av rummen är utan terrass. Rummen är vackert inredda med precis det som krävs för att du ska få en trevlig vistelse men utan allt för påkostade detaljer. Priset inkluderar en rik och varierad frukost där du inte kommer sakna mycket. Har du särskilda behov eller önskemål, fråga Zora eller Franz och de kommer görs allt för att det ska finnas på bordet nästa dag, så länge det finns att köpa i Italien.

Franz tolkning av italiensk mat

Franz älskar att laga mat och trollar mer i köket än de flesta - åtminstone i Italien - vad män är vana vid. Franz serverar maten på terrassen precis utanför köket, så länge vädret tillåter - middagen kan baseras på både kött eller fisk, beroende på vad som är färskt på marknaden. Middagen serveras vid ett stort bord där alla gäster äter tillsammans - här kan man dela trevliga upplevelser med de andra, och få goda råd av Franz, Zora och övriga gäster. Det är en trevlig och lättsam tillställning utöver att vara en gastonomisk upplevelse.
Middagen består av förrätt, pastarätt, huvudrätt, dessert samt kaffe och kostar mellan 35,00 och 45,00 € - drycker ingår ej i priset.

Läs om rummen på Palazzo Pozzillo

 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Palazzo Pozzillo

Läs personliga omdömen av Palazzo Pozzillo som ligger på Sicilien. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Palazzo Pozzillo. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 6 omdömen från Palazzo Pozzillo

Trevlig vistelse

Vi hade bokat Sirena rummet som vi kan rekommendera åt andra, stor terrass som är helt din egen där du kan njuta av solen när man kommer hem på slutet av dagen. Trevliga värdar som stod redo med kallt vitt vin, vatten osv. när man hade behov för det, och då vi betalade notan fick vi inte känslan att de tjänade mycket på oss. Franz är en super kock och mycket vänlig till att rekommendera matställen, utflykter till Etna osv. Men man ska ha en bil för att komma omkring ifall man ska bo här. Vi vill helt klart återvända igen, och bo på samma rum.

Läs mer

Bedömning av Palazzo Pozzillo

Läs mer

Välkommen till vår unika hem

Vi besökte Zora och Franz i 3 dagar. Besöket är i våra ögon rätt ord. Du bor inte hos Z och F - du blir en del av det. Det unika är inte att det ligger precis vid vattnet med en verkligt fantastisk utsikt. Speciellt från terrassen där du äter, respektive. frukost och middag.
Det är inte rum, vilket är bra, vilket gör den unik och minnesvärd. Det är Franz och Zora och deras närvaro, empati och särskilt glädje av er har kommit (och ja-så vet vi att vi har betalat för det) men det är en minnesvärd upplevelse att sitta på sin uteplats med resten av hotellets gäster från hela världen (Libanon, Storbritannien, Australien m. fl) och prata som om vi var på en familjefest.

Det är som att vara på en stor fest med familjen du aldrig visste att du hade. Ger du en bit av dig själv, får du mycket igen.

Detta kräver naturligtvis att du tycker det är coolt. Vi gör det. Vi tror att det var en gåva.
Är "man" inte den del, arbetar sedan Pozzillo utmärkt utgångspunkt för utflykter till bland annat Etna

Läs mer

Kan inte bli bättre!!!

Att få njuta av Siciliens vackra natur och omgivningar och samtidigt ha förmånen att få bo på Palazzo Pozzillo där det sjuder av italienskt-siciliansk genuinitet kan för mig liksom inte bli bättre kombination på resa.
Frans och Zora bjuder in och öppnar upp sitt hem, vilket känns tryggt men ändå med alla tänkbara faciliteter du behöver för att känna att du verkligen har semester. Den goda maten, vinerna, sällskapet och alla fina människor jag träffat som återvänder dit år efter år... Det kommer jag också att göra!!!
Underbart!!!

Läs mer

Ett fantastiskt rustikt hideaway

Tur att vi hade gps:en för vi trodde först att vi kört fel den kvällen då vi anlände. Enda huset på vägen, men var det ett hotell/B&B? ... Inte lätt att se i mörkret. Knackade på och så öppnade Franz och Zora dörren till ett verkligt italienskt paradis. Visades runt på bottenvåningen och in i matsalen, där det dukats till middag för 6 (vi hade beställt fiskmeny hemifrån) och ut på terrassen där vi kunde höra ljudet av vatten i den varma men mörka kvällen. Vad var det för ett ställe? Efter att ha ställt resväskorna och blaskat lite vatten i ansiktet i ett fint, stort rum så gick vi ner till middagen, där två tyska par också deltog (de pratade bra engelska). En storslagen middag och därefter kom värdparet in och berättade om livet på Sicilien, maten och vinerna... och självfallet skulle vi smaka av Franz egna droppar.

Nästa dag slog vi upp terrassdörren till en 100 m2 stor privat veranda med hela Medelhavet på den ena sidan och Etnas flotta silhuett på den andra... det blir inte bättre än så. Och jo – en morgonsimtur nedanför terrassen och så frukost utomhus framför det stora köket, i solen och med Medelhavet som bakgrund.

Det var söndag – och de två tyska paren flyttade ut, och vi blev inbjudna till en stor siciliansk fest men måste tacka nej... vi skulle ju hinna se något också!!!

3 fantastiska nätter i detta lilla palats.

Läs mer

Havsutsikt och fantastisk mat

Palazzo Pozzillo kan vara lite svårt att hitta, men den lilla skylten vid dörren visar att man kommit rätt – och med det bemötande man får av Zora och Franz känner man sig genast välkommen. De två översta rummen har total panoramautsikt över Messinasundet plus en enorm terrass till varje rum. Rummen är trevliga och enkelt inredda med bra badrum. Det enda som saknas är aircondition och ett litet kylskåp till varje rum.
Franz är mästerkocken och trollar varje kväll ihop en fyrarätters gourmetmiddag som saknar motstycke. Ett konstverk med färska råvaror. På Palazzo Pozzillo har man ett lite speciellt koncept, då man vid middagen sitter vid ett långborg med övriga gäster. Det fick vi vänja oss vid, men mycket intressant att på det viset möta andra människor av olika nationaliteter. Det vore bra om det nämndes i beskrivningen eftersom man kan komma att känna sig lite isolerad om man inte kan minst ett av huvudspråken. För oss var det en spännande upplevelse som gav flera nya bekantskaper.
Man kan bada vid kusten nedanför hotellet, men det är en klippkust så det kan vara lite besvärligt.
Samhället är inte stort och närmaste restaurang finns i Stazzio, som ligger cirka fem minuter med bil från Pozzillo. Det finns dock en pizzeria cirka 200 meter från Palazzo Pozzillo, och här görs de absolut bästa tänkbara pizzor.
Palazzo Pozzillo är en bra utgångspunkt om man vill utforska den östliga sidan av Sicilien och Palazzo Pozzillo får våra bästa rekommendationer.

Läs mer
 
search map