Omdömen från Hotel Baglio Basile

 
Hotel Baglio Basile är inte tillgänglig i dagsläget
Hotel Baglio Basile är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Sicilien här
Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Hotel Baglio Basile

Läs personliga omdömen av Hotel Baglio Basile som ligger på Sicilien. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Hotel Baglio Basile. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.
Britt-Inger med sällskap från Sundbyberg i Sverige bodde på Hotel Baglio Basile i Petrosino från den 23. till den 24. oktober 2009.

Hej, Några kommentarer från oss nyss hemkomna från en eftersäsongsvecka i Taormina. Vädret som man i och för sig inte kan påverka var skönt 20-25 grader på dagarna rätt mycket sol, lite kyliga kvällar likt sommarkvällar på våra breddgrader. Vi skulle bott på Hotel Bay Palace men blev p.g.a. "regnskador" på hotellet anvisade ett ersättningshotell Baia Azur. Rummen var ok men städningen undermålig (bestod av tömning av papperkorg och bäddning) frukosten dålig, personalen trevlig och utsikten från vår terrass fantastisk. Tiden på året gjorde att mycket var stängt och vi var flera nätter tämligen ensamma att bo på hotellet. Kabinbanan upp till stan' gick mellan 8-24 och hotellet låg nära stationen vilket var positivt. Vi beslöt i sista stund att inte hyra bil utan åkte buss, ett transportmedel att rekommendera. Fina bussar, billigt och landskapet är fantastiskt. Ryan air landar längst bort i väster och vi fick via Palermo ta oss över till östsidan mer än 40 mil och några bussbyten. Taormina var charmigt och mycket turistiskt. Vi såg teatern, väl värt ett besök, men valde bort Etna som kostade €80 per person för ett halvdagsbesök. Servicen från In-Italia utmärkt, bra hemsida, saknar lite bussinformation som vöre bra att ha fått innan vi åkte.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2009
Antal resande 2 Vuxna, 1 Barn
Namn
Anna med familj och vänner från Bromma i Sverige bodde på Hotel Baglio Basile i Petrosino från den 26. till den 27. juni 2009. Sedan fortsatte turen till Alcamo där de bodde i villan Masseria Mamma.

Baglio Basile var en upplevelse utöver det vanliga. Vilket ställe! Vi kom dit sent på fredagskvällen och då pågick flera utefester (bröllopsfester?) på olika uteplatser. Det var vackert upplyst och massor av människor i partykläder. Vi fick en sen middag i restaurangen och en god natts sömn. Frukosten var överdådig med bl. a chokladtårta och färska smultron i överflöd. Poolområdet utforskades på lördagen (poolbaren var stängd, vilket iofs var trist). Vistelsen avslutades med en fantastisk lunch med primi, pasta, secondi och dolce....Den kokta bläckfisken som bars in och trancherades vid bordet fascinerade oss vuxna, men kanske framförallt barnen som var skräckslaget förtjusta.

Masseria Mamma var ett fantastiskt hus! Hit åker man gärna tillbaka! Beskrivningen vi fått stämde (köket dock nyare än på bilderna) och alla bekvämligheter fanns tillgängliga. DVD och stereo, micro, diskmaskin och tvättmaskin. Huset kändes helt nyrenoverat och med hela fyra badrum. Trädgården, uteplatsen och poolen var också helt perfekta. Alla middagar intogs utomhus med utsikt över pool och oändligt böljande vinodlingar. Grillen nyttjades flitigt. Även den elektriska myggfångaren kom väl till pass. Myggorna var många och kläder på, myggmedel och myggljus är ett måste efter kl. 20.

Stranden på Alcamo Marina med strandrestaurangen Sunshine kan varmt rekommenderas. Playan i Castellammaro del Golfo också helt ok. Balestrate, som vi varit i tidigare, är också en favorit.

Handlar mat gör man troligen bäst på småaffärer, men vi valde att handla mest på supermarcadon Simply market, som ligger i Alcamo på väg mot huset. Mycket god mat att tillgå + manuell fiskdisk (ej måndagar).

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2009
Antal resande 4 Vuxna, 4 Barn
Namn
Berith och Hans från Skarpnäck i Sverige bodde på Hotel Baglio Basile i Petrosino från den 10. till den 12. september 2008. Innan dessa hade de bott på Il Picchio Golf Resort i Castiglione di Sicilia och Hotel Baglio Basile i Petrosino.

Resan var jättebra. De två första boendena var mycket bra, trevliga och familjära. Särskilt Scillato där maten var fantastisk och ägarna supertrevliga. Det låg kanske lite väl ödsligt och bilfärden upp dit borde ni varna ovana förare för, för oss gick det bra men den var nästan lite för spännande i en hyrd Fiat från Palermo.

Golfen var jättebra, vi provade öns båda banor. Vi hade 38 grader i skuggan en av dagarna.....puh, men med c:a 5 liter vatten i bagaget gick det ändå bra. Båda banorna var fantastiskt vackra med apelsin och olivlundar och en underbar utsikt.

Det var lite för långt att gå till städerna i alla tre alternativen så vi tycke att det var lite synd att vara så beroende av bilen. Det hade varit toppen att kunna ställa bilen och gå in till närmsta stad och äta på olika ställen, nu var vi oftast hänvisade till hotellets restaurang.

Sista stället, Petrosina var lite för mycket "bussreseturist" med matsal och buffé. Det var en fint och lyxigt ställe men de första två ställena passade oss bättre.

Nästa gång tänkte vi oss norra Italien så vi hörs när det är dags!

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2008
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Anita och sällskap från Norrköping i Sverige bodde på Hotel Baglio Basile i Petrosino från den 20. till den 21. april 2008.

Sicilien var vackert och varmt, trevliga människor men deras engelska var inte så bra. Det negativa var att det låg skräp överallt det är vi inte vana vid. Castellhammare del golfo var mysigt och jag kunde ha strosat omkring där en längre tid. Boendet var jättebra rent och bra läge.

Petrosino var jättefint hotell men det låg lite ödsligt så en natt där var bra, maten var jättegod. En bra semester.

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2008
Antal resande 4 Vuxna
Namn
Leif & Kerstin från Ystad i Sverige bodde på Hotel Baglio Basile i Petrosino från den 27. till den 30. november 2007. Innan dess hade man bott i Balcone Amalia i San Marco d'Alunzio.

Jotack, allt gick bra. Sicilien är ju en härlig ö med skiftande natur beroende på var på ön man är. Vi gillade den östra sidan mest och med facit i hand kunde vi ha tagit någon natt till där.(Kanske längst ner i södra delen).

San Marco var ju helt fantastiskt och att komma dit var ju en resa bara det! Salvatore med dam(glömt namnet)gästade oss på första kvällen med nyplockade apelsiner och citroner. Jag lovade att ge dig en stor kram från honom när vi ses.
Vädret var bra, c:a 20 grader, och sol, förutom sista kvällen i Palermo då det ÖSregnade. Boendet Basile Baglio var ju jättefint med hög klass på hotellet. I och med lågsäsongen så var det inte så mycket action!. Vi väljer nog ett hotell inne i en by nästa gång.

I och med att vi hade bil så blev det ju utflykter varje dag, vilket ingick i planen givetvis. Etna var ju en upplevelse som det med bil gick lätt att nå. Vi fick en skön vecka som i och med att det var lågsäsong var otroligt stressfri i och med att det var så lite turister i farten. Utan att ha varit där på sommaren så kan jag tänka mig att det är ett helt annat tryck då. Allt fungerade perfekt o ett stort tack för ditt engagemang och din hjälp. Italien är ju lite av vårt favoritland så vi kommer säkert att återkomma till dig för ytterligare restips mm.

Upplysningar om recensenten

Resperiod November 2007
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 

Liknande ställen

Scala Dei Turchi Resort

Realmonte, Sicilien

Baglio Oneto Resort

Marsala, Sicilien

Fiesta Garden Beach

Campofelice di Roccella, Sicilien

Rekommendationer till dig

La Cecinella

Cecina Mare, Toscana

Residence Le Terrazze

Portovenere, Ligurien

Hotel Residence Mondial

Moneglia, Ligurien

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt på Sicilien

search map