Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mer information till en resa till Palermo

Palermo, som ligger vid Palermobukten och det Tyrrenska havet, är Siciliens huvudstad, och dess ekonomiska, kulturella och turistmässiga centrum. Med sina cirka 860.000 invånare (1,2 miljoner i kommunen), är staden dessutom den åttonde största staden i Italien.

Staden är mer än 2700 år gammal, då den grundades av fenicierna år 734 f.Kr. Sedan kom den under romerskt, byzantinskt, mauriskt och normandiskt styre, innan den blev del av Kungariket i Italien 1860. Dess storhetstid under alla de främmande folkslagen, var under den normandiska perioden, som varade i cirka 100 år, och gjorde staden till ett viktigt kulturellt centrum vid Medelhavet.

Palermo är idag en modern och levande stad, men det gömmer fortfarande på många enastående spår av sin rika historia och sitt kulturella arv. Förutom alla sina vackra, gamla byggnader och monument, är staden känd för sin fantastiska gastronomi, som du kan njuta av i stadens alla trevliga restauranger och caféer. Staden är också känd för sina marknader och sitt utbud av råvaror, som i kvalitet räknas bland Italiens bästa. Här kan du hitta allt från svärdfisk till sniglar och läckra goda ostar.

Bland stadens största sevärdheter finns katedralen, som grundades 1185 av den dåvarande anglo-normandiska ärkebiskopen Walter Ophamil, ovanpå ruinerna av en byzantinskt basilika. Katedralens nuvarande neo-klassiska utseende skylls dock i huvudsak på en renovering som utfördes mellan 1781-1801.

En annan av stadens stora sevärdheter är operahuset Teatro Massimo, som invigdes för mer än 100 år sedan, år 1897. Det är inte bara ett av de största operahusen i Italien (8000 m2), men också ett av de största i Europa (endast överträffat av Paris Opera och Wiener Staatsoper). Operahuset, som bland musikälskare är känt för sin perfekta aukustik, ligger på det centrala torget Piazza verdi, och rymmer 1400 åskådare.

Du bör heller inte missa normander-palatset, Palazzo deo Normanni, som var den kungliga residensen för kungarna på Sicilien, och som räknas som ett av Italiens vackraste palats. Palatset började byggas på 800-talet av emiren av Palermo och senare utbyggd av de normandiska kungarna, varför det idag kallas normander-palatset.

>>> Få mer information till din semester i Palermo här

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
search map