Agriturismo i Oasi di Vendicari på Sicilien

Agriturismo Pantanelli di Vendicari

Pris från per pers.
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Detta nyrenoverade (2012) och smakfulla lantställe - från början en gammal vinpress ligger i exotiska och lantliga omgivningar - med havsutsikt! Här får både par och barnfamiljer en unik möjlighet att kombinera en semester i avslappnade omgivningar nära havet och stränderna samtidigt som utflyktsmöjligheterna är många.

Lantlig atmosfär med havsutsikt i naturreservat

Här på Siciliens sydöstra sida, i det exotiska naturreservatet Vendicari får man alla möjligheter att kombinera avslappning med aktiv semester. Naturreservatet som präglas av oupptäckt natur, risfält och fina sandstränder. Närmaste sandstrand ligger endast 3 km från gården. Faktum är, att trots den lantliga atmosfären har man utsikt till havet från gården. För de kulturellt intresserade är närheten till de spännande och sevärda barokstäderna Ragusa, Modica och Scicli god. Till staden Noto är det 11 km medan det mysiga lilla fiskeläget Marzamemi endast ligger 7 km bort. Vi rekommenderar att man har tillgång till bil under sin vistelse i Pantanelli di Vendicari då man inte kan räkna med att ta sig hit, eller kunna ta sig runt med offentlig transport eller taxi.

Läs mer om Agriturismo Pantanelli di Vendicari

Smakfull inredning och avslappnade linjer inne som ute

Gården som i sin tid fungerade som en gammal vinpress har nyligen (2012) renoverats med känsla för den gamla stilen där man tillfört dagen komfort med smakfull inredning och avslappnade linjer som genomsyrare hela stället. På den trevliga innergården kan man koppla av med ett glas lokalt vin i handen eller aktivera sig med en match i bordtennis. I trädgården finner man även en pool på 9 x 4 meter. När solen är på väg ner kan man förflytta sig upp på den stora takterrassen med sin imponerande utsikt över både landskapet och havet. Dessutom finns det både reception (med tillgång till wi-fi) och parkeringsplats.

Nyrenoverad gård med fokus på gamla traditioner

Gården tillhör samma familj som står bakom Tenute di Roccadia som blev den första agriturismo, som öppnade på Sicilien. Familjen har vuxit och med det har man utvidgat sin aktivitet med denna nya gård, där restaurangen återfinns i hjärtat av huvudbyggnaden. Man har bevarat den gamla vinpressen och källaren som än idag kan besökas. Matlagningen baseras på lokala råvaror och sicilianska maträtter. Även gårdens egna olivolja går att smaka tillsammans med diverse färska grönsaker som produceras här. Naturligtvis är maträtterna ledsagade av en vinlista präglad av sicilianska viner. Måltiderna (restaurangen erbjuder både lunch och middag) intas antingen inomhus i den stämningsfulla matsalen, eller ute på den luftiga och sköna terrassen där brisen från havet ofta ger syre åt sena kvällar under öppen himmel.

Smakfullt inredda rum

Gårdens rum är fördelade på huvudbyggnaden samt två annex. Det finns totalt 18 rum fördelade på två kategorier: Carubo och Baglio. Dessutom ett enda rum i huvudbyggnaden som har både terrass och havsutsikt. Rummen är alla utrustade med aircondition, TV, litet kylskåp samt badrum med toalett, dusch och hårtork. Rummen av kategorin Carubo har alla en privat veranda med lite havsutsikt från sidan. Rummen kan bokas från två till fyra personer.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Liknande ställen

Parco Cavalonga

Ragusa, Sicilien

Donna Carmela

Giarre, Sicilien

Torre Marabino

Ispica, Sicilien

Rekommendationer till dig

La Cecinella

Cecina Mare, Toscana

Hotel Sette Archi

Ameglia, Ligurien

Residence Le Terrazze

Portovenere, Ligurien

Populärt på Sicilien

search map