Hotell i Mirto på Sicilien

Borgo d'Orlando

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Borgo d'Orlando ligger på en utsiktsplats vid Fitalia-dalen. Det tar cirka 2 timmar i bil att nå hit från Catania eller Palermo flygplatser, och det är bra motorväg hela vägen till de sista 1,2 kilometerna.

En plats full av historia

Nuvarande Borgo d'Orlando har sett över 10 århundraden passera, och har anpassat sig genom tiden. En gång i tiden låg havet vid slutet av sluttningen, och då hade byggnaden en funktion som tull för de skepp som seglade in till hamnen. På grund av ett katastrofalt jordsked blev området mellan bergen igentäppt och havet drog sig tillbaka. Tullen fick därför flytta och byggnaden användes istället under en lång tid som poststation för de resenärer som reste mellan Messina och Palermo, eller på Siciliens nordkust. Då poststationen inte längre användes, utvecklades stationen till ett litet samhälle med en lite kyrka, lager och bondgårdar, som levde sitt eget liv fram till 1980 då stället övergavs och slets ner av väder och vind - fram tills den nuvarande ägaren köpte grunden.

Läs mer om Borgo d'Orlando

Stor pool med stor terrass

Vid Borgo d'Orlando hittar du ett stort, läcker poolområde med gott om plats till alla gäster. De finns gott om plats runt poolen och rätt antal solsängar och parasoll så att du och alla andra gäster kan njuta av solen samtidigt. Poolen har ett litet vattenfall, som du säkert kommer att njuta av. Mot söder har du utsikt över byggnader och de vackra, gröna bergen i bakgrunden, mot norr ser du havet och de Eoliska Öarna.

Mellan Borgo d'Orlando och havet ligger en motorvägsbro som inte hindrar havsutsikten, men som trots allt står i mitten - vid soluppgång och solnedgång ger detta några unika geometriska skuggor, som kan vara roliga att fotografera.

Ät lokalt, ät gott

Restaurangen ligger nära rummen. Till restaurangen hör dessutom en vacker terrass, där det är ett sant nöje att sitta och njuta av frukosten eller kvällsmaten, så längre vädret tillåter det. Du kan sitta här i skuggan, under de stora parasollerna, eller i solen på morgonen eller till lunch. Köket nyttjar naturligtvis de lokala råvarorna, från dalen och från havet. i Nebrodi-bergen är det slow food som gäller. Utöver produktion av den berömda Nebrodi-grisen, hittar du piacentino-ost, samt honung från de sicilianska svarta bina.

De antika kornarterna präglar många av de lokala bröden och pastasorterna, vilket gör att maten är mer smakfull. Vinlistan är inte stor, men bjuder på ett urval av sicilianska och italienska viner (i de flesta fall kommer vinerna från gårdar som nyttjar ovanstående nämnda vattensystem).

Upptäck Nebrodi Naturpark

Nebrodi Naturpark ligger några få kilometer upp längs dalen. Du kan enkelt ta dig ut i naturen och bade i antika vattenfall, beundra pittoreska landskap, och prova dina krafter på de vackra vandringsrutterna. I de små landsorterna som ligger på toppen av höga tindrar, hittar du små restauranger där du kan bli serverad en bit lokal mat och ett gott glas vin, som är särskilt rustikt och robust.

Om du vill segla längs kusten eller mot de Eoliska Öarna, är detta möjligt från antingen Capo d'Orlando eller Sant'Agata di Militello hamn. I receptionen på Borgo d'Orlando kan du få mer information om de lokala marknaderna och konserter som tar plats i området, framförallt på sommaren arrangeras event i de närliggande städerna.

Vila upp dig på bekväma rum

Det är verkligen högt till tak på Borgo d'Orlandos rum. Inredningen är stilig och enkel, och står i kontrast till byggnadens antika linjer och gammeldags material. Belysningen är behaglig och diffus. Rummen är alla utrustade med aircondition, minibar, wifi, kassaskåp och badrum med toalett, stor dusch och hårfön. Tre av rummen har en egen terrass vid ingången, ett fjärde rum har privat terrass precis runt hörnet. Inget av rummen har en extrasäng. Reser du med barn kan du boka tå kallade connecting rooms.

Rummen på Borgo d'Orlando

Dubbelrum (superior)

De två superior-rummen är cirka 20 m² och har aircondition, minibar, wifi och kassaskåp. Det ena rummet ligger på markplan medan det andra ligger på andra våningen (ingen hiss). De har en dubbelsäng och badrum med toalett, stor dusch och hårfön. Det finns ingen möjlighet för extrasäng.

Dubbelrum (deluxe)

Deluxe-rummen är cirka 22-24 m² och har aircondition, minibar, wifi och kassaskåp. Två av rummen ligger på markplan, medan det tredje ligger på andra våningen (ingen hiss). De har en dubbelsäng och badrum med toalett, stor dusch och hårfön. Det finns ingen möjlighet för extrasäng, men däremot för en barnsäng.

Dubbelrum (queen deluxe romantic) m. privat terrass

Det enda rummet av denna typ ligger på markplan och är cirka 20 m². Det har aircondition, minibar, wifi och kassaskåp. Utöver en dubbelsäng finns här ett badrum med toalett, stor dusch och hårfön. Det finns ingen möjlighet för extrasäng.

Fyrbäddsrum (Family deluxe)

Flera rum på stället har så kallade connecting doors till rummet bredvid vilket för att dessa kan göras om till ett Family Deluxe Room. De består som sagt av två separata sovrum, både med sitt eget badrum, och tillsammans blir de mellan 42 - 48 m² stora. Två av dem ligger på markplan och det sista på andra våningen (ingen hiss). De har aircondition, minibar, wifi och kassaskåp. Rummen passar familjer - det är inte möjligt att sätta in en extrasäng, däremot finns plats för en barnsäng.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map