Semesterbostad i Milo på Sicilien

Villa Palmento di Maria

Utsikt till Etna från trädgården Grillområde bakom huset Det stora vardagsrummet Kök med stenugn Hall med öppen spis Matsalen Det minsta uppehållsrummet med öppen spis och loft Litet rum med bäddsoffa Litet rum med bäddsoffa Det stora sovrummet på två plan Det minsta uppehållsrummet med öppen spis och loft Dubbelsäng på det öppna loftet
 
Villa Palmento di Maria är inte tillgänglig i dagsläget
Villa Palmento di Maria är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Milo här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Endast 12 km från Siciliens östra kustlinje vid staden Giarre men ändå uppe på 1.000 meters höjd över havet ligger detta traditionella och stämningsfulla hus byggt i lavasten. Huset är från en tidsperiod då det varken fanns telefon eller flygplan. Ifall 1.000 meter känns högt ska man veta att det är nästan 3.000 meter upp (ytterligare!) till toppen av den ståtligaste vulkanen i Europa - Etna.

Exotisk placering & pool

Etna reser sig nämligen mot väster och utgör den mest intressanta delen av landskapet som präglas av starka färgkontraster mellan den svarta lavastenen och den frodiga vegetationen med färgglada blommor samt det blå hav. Huset ligger i Etna naturpark i fridfulla omgivningar men det är endast 30 km till Catanias hektiska centrum och exotiska gatumiljö med marknader mm samt endast 25 km till Taorminas internationella miljö ifall man skulle sakna andra turister. I trädgården vid huset finns det gott om plats för att sola och koppla av. Bakom huset har man förutom utsikt till Etna även en fristående pool som mäter 4,9 meter i bredd samt har ett djup på 120 cm (det är dessvärre inte tillåtet att bygga vanliga pooler (nedgrävda) i själva naturparken.

Läs mer om Villa Palmento di Maria

Husets utformning

Huset är ett typiskt exempel på gamla olivpressar (trappitu) och vinkällare (palmento) i området omkring Catania. Det är helt byggt i lavasten, och flera av rummen som en gång i tiden var arbetsrum har orginalgolv och tak. De rum där man bytat dessa har man dock använt de traditionella byggmaterial och teknik. Det är utan tvekan ett hus med själ. Det finns inte aircondition - vilket beror på att om natten har man mer behov för värme än kyla, och huset är effektivt uppvärmt med central-värmeanläggning, stor ugn och två öppna spisar ifall temperaturen faller mer än förväntat.

Hus med 8/11 sovplatser
Huset har ingång på markplan med flera utgångar till trädgården. Var dock uppmärksam på att några rum har antingen trappsteg eller invändiga trappor upp till olika loft. Det finns två uppehållsrum / vardagsrum där man i det ena bevarat den gamla olivpressen som skapar extra stämning. Det andra har ett öppet loft med dubbelsäng och plats för en extra säng, stor matsal med 4 trappsteg som leder till en passage med öppen spis som hänger samman med ett fint kök (även med stenugn för pizza som vi rekommenderar att man använder i samråd med ägaren). Det finns vidare två mindre rum med uppehållsrum med bäddsoffa i varje, och varifrån man har direkt utgång till terrassen framför huset. De gäster (upp till 6) som bor i denna del av huset bör vara förberedda på att dela badrummet med toalett och dusch.

Från det stora vardagsrummet som också har utgång till terrassen finner man ett stort rum på två plan där man för i tiden producerade vin i de traditionella enorma kastanjetunnor. Härifrån har man utgång till trädgården samt en trappa som leder till själva sovområdet med dubbelsäng, två enkelsängar och eget badrum med toalett och dusch.

Huset är vidare utrustat med TV, DVD och hårtork. Det finns möjlighet för hyra av mountainbikes och arrangera utflykter på 4-hjuling i naturen kring Etna.

Dölj texten
 
 

Gästomdömen av Villa Palmento di Maria

Läs personliga omdömen av Villa Palmento di Maria som ligger på Sicilien. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Villa Palmento di Maria. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Bedömning av Villa Palmento di Maria

Läs mer
 
search map