Agriturismo i Menfi på Sicilien

Tenuta Stoccatello

Peppe och Nicoletta
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Tenuta Stocatello ligger ute på landet med vacker utsikt över landskapet och havet i fjärran, ca 8 km från Porto Palo. Trots att gården ligger i Menfis kommun är närmaste by Montevago (5 km). Annars är det 7 km till själva Menfi. Området är känt för otaliga vingårdar och vinmarker.

Historisk gård med moderna faciliteter

Gårdens byggnader är från 1800-talet men erbjuder idag alla moderna bekvämligheter. I trädgården har man anlagt en fin pool med en stor solterrass som blickar ut över landskapet. Här finns parasoller och solstolar så länge poolen hålls öppen. Vid terrassen ligger byggnaden med de 18 rummen där gästerna inkvarteras, och det lilla spaet där man kan njuta av hydromassage, turkiskt bad, massage och andra skönhetsbehandlingar. Hela området har wi-fi internet.

Läs mer om Tenuta Stoccatello

Restaurang med lokala rätter

Några få meter från poolen och rummen, men ändå avsides, ligger restaurangen där en gång i tiden den gamla höladan låg. Här äter man frukost serverad som buffé (en rejäl buffé bestående av bröd, ost, pålägg, säsongens frukt samt de oundvikliga croissanterna och sötsakerna som är ett måste till frukosten i dessa trakter. Frågar man är det möjligt att även få en omelett. Även dryck serveras som buffé med kaffe, te, mjölk, vatten och juice. Restaurangen är väl värd ett besök även om kvällen då Peppes matlagningskonst visar sig i de traditionella sicilianska rätterna - och säsongens färska råvaror - blandade med inspiration från de många åren på resande fot. Naturligtvis kan man även arrangera vinprovning av en eller flera flaskor efter överrenskommelse med Peppe och Nicoletta.

Inbjudande rum

Rummen på gården är alla olika inredda då Nicoletta spenderar mycket av sin tid på att måla, pynta och experimentera med färgerna. De är alla utrustade med aircondition, flatscreen-TV, wi-fi internet och badrum med toalett och dusch samt hårtork. Rummen på första våningen har mindre utsikt men egen ingång från terrassen där man fakttiskt kan sätta bord och stolar och använda som en privat uteplats. Rummen på andra våningen har lite bättre utsikt men ingen direkt utgång till en balkong med bord och stolar - man kommer in till rummen via en lång loftgång som är gemensam för alla rummen på andra våningen.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map