Agriturismo i Menfi på Sicilien

La Foresteria di Planeta

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Vingården Planeta hör till de mest erkända vinproducenterna i hela Italien, och de är bland de första på Sicilien som har satsat på att framställa kvalitetsvin – och vilken kvalitet! Deras viner har alltid varit mycket lätta att känna igen: en solid essentiell struktur med en rund och fyllig smak. Detta gäller också rummen som de har inrett bland några av deras vinmarker vid Menfi.

Vin och natur i skön harmoni

La Foresteria är verkligen ett spännande ställe. Till skillnad till de flesta vinhus, som brukar renovera lokalerna kring vinkällaren har familjen Planeta valt att skapa ett semesterställe som bjuder in till att uppleva landskapet och tillvaron i högsätet. Området kring receptionen fungerar som ett stort gemensamt uppehållsrum som får massor av ljus genom glasmurarna - från golv till tak - som vänder mot vinmarkerna, poolen och havet.

Läs mer om La Foresteria di Planeta

Vinkällaren Ulmo

Innan kvällsmaten serveras det som regel en aperitif, där gästerna kan smaka gårdens goda viner med tillbehör. Vi kan dessutom varmt rekommendera deras vinprovningsarrangemang, som äger rum i den närliggande vinkällaren, Ulmo ca. 20 minuters bilkörning härifrån. Ulmo är familjen Planetas historiska vinkällare. Här arrangeras det vinprovningar även för två personer, och allt efter vilket intresse man har för vinerna och gårdens produktion. Det finns möjlighet för rundvisningar som varar helt upp till tre timmar. Omgivningarna vid Ulmo är frodiga och vackra på grund av Arancio-sjön, som präglar utsikten och landskapet från vinmarkerna och från skogen La Segreta.

Högklassiga rum

Rummen på La Foresteria di Planeta är stora, ljusa och snyggt inredda. Allt är designat – som i resten av huset – av massivt trä, sten och läckra material. Inredningen är dock varken överdådig och ej heller minimalistiskt kall. Alla rum – byggnaden är fördelad på två våningar men på grund av sluttningen har alla utgång till terrassen och trädgården – samt är utrustade med aircondition, wi-fi, vattenkokare, kaffemaskin, satellit-TV, förvaringsbox, minibar och iPod docka för högtalare. Badrummen är verkligen rymliga och de har antingen två duschar eller badkar samt dusch och hårtork - gästerna förses även med badrockar.

Rummen på La Foresteria di Planeta

Classic med terrass

Classic rummen mäter ca. 20-22 m² och har utgång till terrass med bord och stolar. De är olika inredda vad gäller färger och möblemang, men de är alla välskötta och inbjudande.

Dubbelrum (superior)

Superior rummen mäter ca. 25-26 m² och har utgång till terrass med bord och stolar. Dessa rum har alla två dubbelsängar (queen size) och rekommenderas framför allt åt barnfamiljer på max 4 personer, så länge barnen kan sova tillsammans.

Deluxe med två terrasser

Det finns endast ett deluxe rum på stället, och det är det största rummet (ca. 35 m²). Det rekommenderas åt de gäster som önskar maximal komfort. Förutom två dubbelsängar (queen size) som gör rummet optimalt för barnfamiljer så länge barnen kan sova tillsammans har man tillgång till två terrasser. Det rymliga badrummet har badkar.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av La Foresteria di Planeta

Läs personliga omdömen av La Foresteria di Planeta som ligger på Sicilien. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av La Foresteria di Planeta. Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 2 omdömen från La Foresteria di Planeta

Bedömning av La Foresteria di Planeta

Läs mer

Bedömning av La Foresteria di Planeta

Läs mer
 
search map