Semesterbostad i Marina di Ragusa på Sicilien

Villetta Elisa

Privat trädgård till lägenheten Elisa 1 Terrassen till lägenheten Elisa 2
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Le Case di Elisa ligger ca 350 meter från kusten. Här bor du precis mellan hamnen och Marina di Ragusas trevliga stadskärna, som en gång var mycket mindre och vars strand knappt var känd. Kuststräckan mellan hamnen och staden är idag helt bebyggd och bara på ett fåtal platser hittar du spår av det lantbruk som en gång präglade området.

Din semesterbostad nära till allt, men samtidigt avsides

Inne i stadens kärna är det lätt att hitta flera restauranger - både längs vattnet och i de smala gatorna som går upp till det centrala torget. Shoppingmöjligheter finns det också gott om - du kan enkelt köpa ditt färska bröd om morgonen. Tycker du bättre om att inhandla maten i en supermarket, hittar du även en sådan i rimligt avstånd (ca. 1,2 km). När du ankommer till huset kommer du lägga märke till den stora parkeringsplatsen som ligger på den ena sidan av egendomen: vacker är den inte, men den är inte störande... den används framförallt under högsäsongen av dem, som inte vill slösa en massa tid på att hitta en parkeringsplats inne i centrum. Du kommer också att lägga märke till de nya byggnaderna (varav en är helt ofärdig), som står i vägen mellan parkeringsplatsen och kusten, men när du kommer in i lägenheten kommer du inte längre tänka på det - framförallt inte på markplan, där din utsikt är helt annorlunda. Området är rätt lugnt och stilla om kvällarna och om batten - i lågsäsong kunde vi inte höra mycket stök, men var förberedd på lite mer liv och rörelse i de varmaste sommarmånaderna; juli och augusti.

Ett hus på landet med trädgård och charm

Framför huset, intill Via Pescara, ligger en paviljong med bord och stolar, som de två semesterlägenheterna delar på. Gästerna på markplan har också en privat trädgård i skuggan på den andra sidan om huset (därifrån är parkeringsplatsen helt osynlig), så det är upp till dig och din familj att välja hur mycket sällskap ni önskar från övriga gäster i huset.

Kombinera strand med kultur

Välj Villetta Elisa för att kombinera en strandstemester med kulturella utflykter. I de bakomliggande bergen vid Marina di Ragusa ligger vackra barockstäder, som har utgjort kulisser till bland annat TV-serien Montalbano. Siciliens exotiska bilder stammar ofta från Ragusa, Modica eller Scicli. Härifrån har du också möjlighet för - med lite god vilja - att besöka Noto (ca 1,5 timme), Siracusa (ca 2 timmar) eller templen vid Agrigento (ca 2,5 timmar).

L√§genheterna på Villetta Elisa

Trerumslägenhet med 3/5 sovplatser (markplan med privat trädgård)

Lägenheten ligger på markplan, är ca 90 m² och blev helt renoverad sommaren 2014. Den består av ett stort vardagsrum med bäddsoffa och platt-TV (32''), en-suite med kök utrustat med diskmaskin, ugn, gasspis, samt kylskåp med frysfack. Vidare finns ett sovrum med dubbelsäng, sovrum med enkelsäng med möjlighet för en extrabädd samt ett badrum med toalett, dusch och hårtork (detta badrum är inrett så att gäster i rullstol ska kunna nyttja det utan svårigheter). Lägenheten är dessutom utrustad med aircondition i alla rum, strykbräda och strykjärn, samt tvättrum med tvättmaskin. Från köket har du utgång till en privat, skuggig trädgård, varifrån du genom grenar och palmer kan ana havet som endast ligger 350 meter härifrån. Var uppmärksam på, att trädgården är smal och avlång, så det är inte här barnen kan spela boll, men du hittar ett lugn där du kan läsa en bok i trädens skugga.

Trerumslägenhet med 3/4 sovplatser (2:a vån. med privat veranda)

Lägenheten på första våningen är ca 80 m² och blev helt renoverad sommaren 2014. Den består av ett stort vardagsrum med bäddsoffa och platt-TV (32''), en-suite med kök som är utrustat med diskmaskin, ugn, gasspis, samt kylskåp med frysfack. Vidare finns ett sovrum med dubbelsäng, sovrum med enkelsäng med möjlighet för en extrabädd samt ett badrum med toalett, dusch och hårtork (detta badrum är inrett så att gäster i rullstol ska kunna nyttja det utan svårigheter). Lägenheten är dessutom utrustad med aircondition i alla rum, strykbräda och strykjärn, samt tvättrum med tvättmaskin. Från köket har du utgång till en privat veranda som är vänd mot parkeringsplatsen. Från köket finns en utgång till en smal balkong med ett rätt högt galler, som medför att du sittandes inte har någon utsikt - men du kan sätta en stol eller liggstol här för att vila i solen.

 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map