Semesterbostad i Marina di Ragusa på Sicilien

Residence Sud Est

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Välj Marina di Ragusa om du vill kombinera en solsemester vid en riktigt bra strand med kulturella utflykter i det bakomliggande landskapet.

Spendera din semester i en autentisk och trevlig stad

Marina di Ragusa är ett fiskeläge, som har behållt sin charmiga stadskärna vilken blickar ut över Medelhavet. I centrum har det inte byggts mycket de senaste åren, vilket betyder att du kommer få uppleva stämningsfulla gator med sin ursprungliga charm vilka vimlar av lokalt liv. De finns såväl shoppingmöjligheter (bagare, frukt&grönt, fiskhandlare, slaktare osv.) samt caféer och restauranger - både de som serverar de lokala köket, men också några som har en mer internationell profil och meny.

Lägenheter endast 300 meter från stranden

Semesterlägenheterna på Residence Sud Est byggdes 2010 och är därför uppförda med moderna kriterier och byggmaterial. Det betyder bättre isolering mot värmen (och kylan) trots mycket stora fönster och glasdörr som gör lägenheten mycket ljus och behaglig. Det betyder också att du inte missar någon komfort du du har utgång till en stor terrass med bord och stolar, aircondition i var lägenhet samt fritt wifi. Det finns naturligtvis också allt som krävs för en bekväm semester, dvs. kök med 4 elplattor och ugn samt kylskåp, diskmaskin, tvättmaskin och platt-TV (dock endast med ett fåtal utländska kanaler). Badrummen är rymliga och har alla fönster.

Utflykter i närområdet och lite längre bort

Huvudstaden bakom Marina di Ragusa är Ragusa som tillhör en av Italiens vackraste och bäst bevarande städer. Barocken särpräglar staden, vilket också präglar många av de andra närliggande städerna som är värda sina besök (framförallt Modica, Scicli, Noto och Siracusa). Ragusa har dock också en annan fördel: i staden ligger nog Siciliens bästa restauranger (Il Duomo och Don Serafino), samt en mängd andra bra restauranger. Don Serafino har också öppnat en restaurang vid stranden i Siracusa, men du får uppleva långt mer verkliga och unika omgivningar i hans restaurang uppe i staden. Har du följt TV-serien Montalbano, kommer du säkert känna igen de landskap och gator som förekommer i serien. Har du intresse för historia, kan du på överkomlig tid ta dig till Siracusas arkeologiska park med den enorma grekiska teatern, och till den romerska villan Villa del Casale utanför Piazza Armenia. Agrigento är också en möjlighet och dess tempel är verkligen imponerade... men var beredd på en lång tur om du ska nå dit från Marina di Ragusa.

Läs om lägenheterna på Residence Sud Est

 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Residence Sud Est

Läs personliga omdömen av Residence Sud Est som ligger på Sicilien. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Residence Sud Est. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 6 omdömen från Residence Sud Est

Bra lägenhet med massor av plats

Lägenheten ligger nära stranden och stadslivet med toppen service från ägarna och receptionen. Vi var där i slutet av september, då den värsta turistsäsongen är undanstökad. I staden såg man övervägande italienare (mycket vänliga och rara), - tämligen många på stranden under weekenden men gott om plats på vardagarna. Lägenheten är flott, men ganska "färsk" och utan mycket själ.

Läs mer

Jättefin lägenhet som låg i ett nytt lägenhetskomplex - nära strandpromenaden.

Läs mer

Bedömning av Residence Sud Est

Läs mer

Rent, snyggt, nära till stad och strand

Väldigt trevligt boende. Vi är lite av amatörer att boka lägenhet då vi vanligtvis tar in på hotell. Denna gång gick vi utanför komfortzonen och det var över förväntan. Allt som behövdes fanns i lägenheten även förbrukningsvaror som tvål, duschtvål, diskmedel och tvättmedel (det fanns tvättmaskin). Dessutom fanns det lite vatten i kylskåpet och lite stödprodukter för första frukosten.
Trevligt med ett SMS i princip direkt när vi landade i Catania med lite instruktioner kring incheckning samt, att om det var några frågor så var det bara att ringa.
Smidig och bra check in i lägenheten inkl. lite tips om bra utflyktsmål, livsmedelsbutiker och bra restauranger.
Lägenheterna ligger nära strand och centrum men i en ganska rejäl uppförsbacke från stranden, dessutom har boendet ingen hiss. För oss var detta inget problem men kan vara bra att veta.
Då boendet är en liten bit från strand och centrum så var parkering inga som helst problem.
Jag tror att vi fick SMS från Residenset varje dag med frågan om allt var OK, om det var något de kunde stå till tjänst med och att det var OK att kontakta dem om det var några som helst frågor. Skrivet på ett trevligt sätt, positivt.
Lägenheten hade allt man kan önska sig och allt fungerade klanderfritt. Tyst men effektiv luftkonditionering, bra wifi och sovrummet gick att få rejält mörkt.
Den korta versionen är: Det här var riktigt, riktigt bra!

Läs mer

Enkel och funktionell lägenhet med gott om utrymme

Väl fungerande lägenhet med plats för 6 personer. Vi var 4, 2 par - och vill ha 2 badrum, ett fullt fungerande kök, en stor inglasad balkong med en fin utsikt - bland annat till havet. Platsen - ligger högst upp ovanför staden - innebär att du kan höra fåglarna i träden i trädgården på andra sidan av vägen. Samtidigt är det inte långt till den läckra stranden där några av oss var ner och badade på morgonen. På kvällen gick vi ner - några hundra meter - till havet för att äta middag på en av de många prisvärda restauranger. Staden är en sann resort med många resenärer och det sätter sin prägel på staden - men ingen hög musik, buller och väsen. Under dagen vi körde runt och tittat på spännande och intressanta platser, inklusive Punta Secca - känd från kriminalserien Montalbano. Personalen är mycket vänlig, professionella och hjälpsamma . Tack till dem!
Bästa rekommendationer. John Björk Forest

Läs mer

Sud Est - the very best

Allt har fungerat perfekt - fantastiskt vänliga människor och ett helt igenom välfungerande boende

Läs mer
 
search map