Semesterbostad i Ispica på Sicilien

Relais Torre Marabino

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Torre Marabino ligger på en utsiktspunkt mellan Pozzallo och Ispica. Här valde kung Fredrik II att bygga ett vakttorn som ett led i hans berömda försvarssystem vars syfte var att säkra Siciliens kuster mot saracenernas angepp.

Ett smultronställe av rang

Senare blev tornet uppköpt med de omkringliggande marker och ombyggt till sommarresidens där hertigfamiljen Belmonte gav logi åt sina gäster. Idag tillhör tornet gården Natura Iblea som producerar framstående vin (smaka deras Moscato som vann guldmedalj 2009 på Vinitaly i Verona). Är man intresserad av vin kan man besöka ställets vinkällare och även få ett smakprov. På vägen upp till tornet kan man se flera drivhus där man odlar ekologiska grönsaker. Vid intresse kan man även få besöka ställets vinkällare och få en provsmakning.

Läs mer om Relais Torre Marabino

Gastronomin frodas i restaurangen

Ett kapitel för sig är gårdens restaurang som vi varmt kan rekommendera: trevlig inredning och professionell betjäning med duktiga kockar som förtolkar provinsens traditioner och skapar enastående smakskombinationer: det är matkonst! Restaurangen är även öppen för gäster som inte bor på gården (mot bordsreservation) men det lilla antalet bord gör att atmosfären förblir lugn och trevlig.

Poolområde med vy mot havet

I trädgården vid tornet finns ett hörn med en fin pool med vattenmassage, solterrass med utsikt mot havet eller tornet. Det finns även lekplats för de minsta gästerna. Trädgårdens charm är dock de vackra olivträden av typen moresca som planterades här för flera hundra år sedan. På toppen av tornet finns en stor terrass varifrån man kan njuta av utsikten 360 grader runt men här finns dock inte solstolar.

Eleganta rum med historisk prägel

På tornet finns det totalt sju rum. Tre av dem har ingång på första våningen direkt från trädgården och då takhöjden är så hög har man installerat loft så att rummen kan klara upp till 4 personer. De är perfekt för familjer eller andra gäster som önskar direkt utgång till trädgården. De andra rummen ligger på andra våningen och är rymliga för 2-3 personer. Alla rummen med undantag för ett på andra våningen har en liten kokvrå där gästerna själva kan koka en kopp kaffe eller värma mjölk för barn - dock ska man inte räkna med att kunna laga varma middagar. Det enda rummet som inte har kokvrå har i stället bättre utsikt från fönstret. Alla rum är utrustade med självständig airconditionanläggning, satellit-TV, internetförbindelse, minibar, förvaringsbox, telefon och eget badrum med toalett och dusch samt hårtork.

Till sist vår rekommendation: Detta ställe är ett paradis för livsnjutare. Det ska dock inte avskräcka familjer med barn som vill få utlopp för sin energi i trädgården ifall de kan sitta fint i restaurangen och inte springa och leka kring poolen.

Läs om l√§genheterna på Relais Torre Marabino

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map